Hoşgeldin Tayfur hocam

Schuster gittikten sonra Beşiktaş’ta pozitif bir değişim olmuş. Futbolcular varolan performanslarını, daha doğrusu kaybolmuş olan yeteneklerini ortaya koydular. Bu takımın üzerindeki ölü toprağı kalkmış. Sanki sezona yeni başlamış gibi...

Haberin Devamı

Liderden 25 puan geride değilmiş gibi oynayan bir takım vardı. Ama bunun en önemli faktörü; bu takımı oynatan iyi günde de kötü günde de destekleyen müthiş Beşiktaş taraftarı. Düşünüyorum da bu takım demek ki şun an şampiyonluk yarışında olsaymış, neler yaparmış. Taraftarı bu stadı “Tepin, tepin” tezahüratıyla kaydırmaz, yıkarlardı. İnşallah o günleri de göreceğiz!
Ernst selam gönderdi
Tayfur Hoca takıma pozitif bir katkı yapmış. Futbolcularda hocalarını iyi dinlemişler. Takım savunmasını, orta saha organizasyonu ve hücumu fevkalade iyi yaptılar. Orta sahada Necip ve Ernst ikilisi müthiş oynadılar. Hele Necip “Ben bu formanın sağlığım elverdikçe sahibiyim” der gibiydi. Ernst de hemşerisi Schuster’e attığı golle selam gönderdi. Sahada 70 dakika pek varlık gösteremeyen Quaresma, “Ben bu taraftarın sevgisine layık mıyım, değil miyim” diye düşündü sanırım. Kendini de taraftarına layık olduğunu göstermek için müthiş asistler yaptı, maça damgasını vurdu. Guti’nin yine çok top kaybı var, fizik olarak düşüşü var; ama fazla göze batmıyor. Çünkü Ernst ve Necip onun açığını kapatıyor. Tayfur Hoca’nın doğru hamleleriyle maçı çeviren Beşiktaş’ta Almeida, müthiş kafası ve şık plasesiyle “Ben golcüyüm, beni unutmayın” der gibiydi.
Beklere gelince İsmail ve Ekrem, Kayserili Mehmet Eren ve Amrabat karşısında zor anlar yaşadı. Her pozisyonda geçildiler ama onların da işleri zordu, çünkü rakipleri çok etkiliydi. Toraman ve Ferrari kusursuz oynadılar. Çünkü Tayfur Hoca kontrollü oyun; yani Schuster’in tersi bir taktikle defansını kurgulamış. Kısacası dün akşam ikinci yarı müthiş bir futbol seyri vardı. Müthiş bir taraftar vardı... Ama maçın hakemi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. İstikbal vaadeden bir hakem Halis Özkahya ama Beşiktaş’ın penaltılarını vermediği gibi, hem aleyhte hem de lehte hatalı düdükler çaldı. Ve taraftarı çıldırttı.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarının müthiş desteğini.

BEĞENMEDiM

Hakem Halis Özkahya’yı.

DİKKAT

Hakemler Beşiktaş’a karşı daha dikkat etmeli.

Yazarın Tüm Yazıları