Hoşgeldin 2011

MAÇA Beşiktaş Cola Turka, Likholitov, Mire Chatman ve Cünety Erden’den yoksun başlarken, son günlerde düzenli ve sistemli oynayan Galatasaray Cafe Crown’a karşı dezavantajlıydı. Ve oyunun hemen başında Serhat’ın da sakatlanmasıyla, Beşiktaş Cola Turka’nın rotasyondaki oyuncu sayısı ciddi şekilde daraldı.

Beşiktaş maçı hiç bırakmadı
İlk devre bittiğinde Galatasaray beklendiği gibi düzenli oyunuyla maçı önde götürüyor, Beşiktaşlılar ise dar kadrosu, özverili çabasıyla rakiplerinin peşinden ayrılmıyordu. İkinci devrenin başlangıcıyla, Galatasaray takımı maçı Ermal’in üzerine yıkmaya başladı. Bunun pozitif verimini alarak, 10 sayı öne geçti.
Son çeyrekte farkı 15 sayıya çıkartan sarı kırmızılılar, maçın bittiği düşünüldüğü dakikalarda başta Beşiktaşlı Mustafa Abi’nin savunma gayreti ve karşılaşmanın sonlarında da Ignerski’nin 3 tane kritik üçlüğüyle krize girdi.
Derbiye yakışan mücadele
Oktay Mahmuti’nin Rancik artı 4 kısaya dönerek verdiği cevap karşısında Burak Bıyıktay, takımına faul yaptırma tercihi yerine savunma komutu verince bu doğru karar, maçın son saniyede Beşiktaş’ın atışına kalmasını sağladı. Ancak bunları değerlendiremeyen Ignerski, Galatasaray’ın hak ettiği galibiyeti önleyemedi. Derbi adına yakışan güzel bir mücadele seyrettiğimizi düşünüyor, Galatasaray’ı sistemi ve disiplini, Beşiktaş’ı dar kadrosuyla mücadelesi ve her iki takım koçu ile hakemleri da katkılarından dolayı tebrik ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları