Hedef Trabzon

TRABZON 2011 yılında organize edeceği Avrupa Gençlik Oyunları ile ülkemizi ilk kez böyle bir spor şöleni merkezi haline getirecektir.

Başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak olmak üzere, uluslararası organizasyonlardan sorumlu Sayın Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Yunus Akgül ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yönetimini hummalı bir çalışma beklemektedir.

Spor tesislerinin, spor köyünün, yönetim merkezinin biran önce bitirilmesi ve iş bölümünün projelenip uygulamaya geçilmesi en öndeki hedef olmalıdır. Oyunlar Direktörü Sayın Nihat Doker’in deneyimli bir spor adamı olması büyük bir avantaj, bir an önce görev bölümünde hazırlanıp iş gücünün planlanması gerekmektedir. Trabzon Valisi, Belediye Başkanı ve rektörün desteğine ihtiyaç vardır.

Hazırlıklar başlamalı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ile yaptığımız sohbette, Trabzon’un 2014 Kış Oyunları’nın yapılacağı Sochi’ye çok yakın olduğunu ve hatta feribotla ulaşılabileceğini anlattığımda çok mutlu oldu.
Evet, Trabzon’daki Gençlik Spor Oyunları için tüm federasyonlarımız başta başkanları ve genel sekreterleri olmak üzere hazırlıklara başlamaları gerekir. Trabzonspor sevgisi ile dopdolu bir kenttir. Trabzonspor yarın asıra yakın tarihi ile Türk sporunda çok önemli hizmetler sunmuş bir kulüptür. Trabzon gençliği, dostluğu, heyecanı ve üniversitesi ile Karadeniz’in tartışılmaz bir incisidir. İnanıyorum ki, ilk kez organize edeceğimiz Avrupa Gençlik Oyunları dosta, düşmana parmak ısırtacak güzellikte organize edilecektir.
Yazarın Tüm Yazıları