Hayalleri yutan eleman ‘0’

Komşuluk öldü...E haliyle de, ‘Ev alma komşu al’ atasözü...Sizlere ömür, tarih oldu.Ama yerine geçen söz pek gecikmedi:‘Ev alma müteahhit al.’

Haberin Devamı

Malum, bizim memlekette ‘çarpma’ diye bir tabir var.
Bunlardan biri de...
‘Müteahhit çarpması.’
Yapıştırır ilanı: Müteahhitten sıfır (0) daire...

* * *

Müteahhidin 0 kavramını eve oturunca anlarsın.
Elektrik yok, yani 0...
Su yok, o da 0...
Doğalgazı bekle ki gelsin, 0...
İşte her şeyiyle 0 ev.
Yalan, dolan yok.
Büyük hayallerle 0 ev alırsın...
O da bir çarpma işlemi gibi yutar tüm hayalleri.

‘Müteahhit çarpması’ndan nasibini alan Duygu EKİNCİ ÇALLI adlı okur, yaşadıkları sorunları şöyle anlatıyor:

BU KIŞ BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN

Batıkent Çakırlar Turgut Özal Mahallesi’nde, nisan ayında müteahhitten sıfır (0) daire aldık. Tüm eksiklerin (elektrik, su, doğalgaz ve çevre düzenlemesi) 1 Temmuz’da giderileceği söylenince, bekledik. Ancak, sözler tutulmadı. Biz de eylül ayından itibaren oturmak durumunda kaldık. Toplam 40 dairenin yer aldığı binanın 20 dairesinde oturan var. Suyumuz: Kuyu suyu. Elektrik: Müteahhidin yakındaki inşaatından gelen şantiye elektriği. Doğalgaz: Yok.
Kış kapıda, herkes elektrikli ısıtıcılarla idare ediyor. Evde biri 9 aylık, diğeri 3.5 yaşında iki çocuğum var. Binada ise yeni doğum yapmış, yaşlı, kanser hastası, okul çağında, okul öncesi dönemde çocuğu olan birçok aile var. Müteahhit doğalgaz için başvurunun yapıldığını söyledi. Başkentgaz doğruladı ama, “2014 nisan ayından önce kazıya başlanmayacak” dendi. Uzun lafın kısası, Başkent’in tam ortasında çoluk çocuk, yaşlı genç ciddi bir ısınma sorunuyla başbaşayız ve yetkililer bize kulak tıkıyor. Kime nasıl dert anlatacağımızı da şaşırdık.

***

Haberin Devamı

‘Seçkin’e gaz var bize yok

Çubuk Atatürk Mahallesi, Şehit Rafet Kesen Caddesi’ne, iki yıl önce doğalğaz geldi. Evimin yer aldığı Evliya Çelebi 1 Sokak’ın ortasına kadar çalışma yapan ekipler, ev girişlerine hatlarımızı çekti. Buraya kadar ellerine sağlık. Ama, aniden çalışma durdu, ana boruyu kapatıp gittiler. ‘Geri kalan evlerde proje yok, bekleyeceksiniz’ dediler. Birçok belge istediler, toplayıp verdik. Bunu da zaman kazanmak için yaptılar. İki yıldır beklemedeyiz. İşin garibi, mahallede kendini ‘ben seçkin biriyim’ diye tanıtan zaatın evinde doğalgaz var. Bizim istediğimiz eşit hizmet. Ya hep beraber kullanalım, ya da hiç kullanmayalım. Belki üst düzey yetkililerin bilgisi yoktur. Duyurulur....
Turgut GÖKTAŞ

***

Haberin Devamı

Can yakan KESİŞİM

Keçiören’e bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nin canını yakan bir yer var: Aşıkpaşa Caddesi ile Atlas Sokak’ın kesiştiği yer.
İki işlek sokağın kesiştiği bu yolda, sık sık kaza yaşanıyor. Önlem alınmasını istiyoruz.
Ertuğrul ÜNLÜ

***

ENGELİMİN ENGELLERİ

Kötünün iyisiydi rahmetli

Kızılay Meydanı’nda karşıya geçerken, göstermelik de olsa kaldırım kenarlarında engelliler için rampalar vardır. Bu rampalardan biri de, Güvenpark’a geçişi sağlayan noktadaydı. ‘...daydı diyorum, çünkü o rampa artık yok) Kaldırım onarımı yapan belediye, rampayı -doğal olarak da bizleri- unutmuş. Biz engelliler 5 dakikalık yolu 30 dakikada alabildiğimiz için o rampa, kestirme yol gibiydi. Kötünün iyisiydi rahmetli.
M. Oğuz MUCURLUOĞLU

***

SÖZÜ/ÖZÜ

Haberin Devamı

Garibana ağır ceza

Ankara’da, ana yollar ve yeni yolların korunması amacıyla ağır tonajlı araçların kontrolü, zabıta ekiplerince yapılıyor. Gayet iyi bir uygulama ancak:
*Bu ekipler garip firmalara kara bulut gibi çöküp cezalandırıyor.
*Tema Parkı ve ODTÜ yolu için çalışan ağır tonajlı (hatta çadırları bile olmayan) araçları es geçiyor.
Kazım ATA

***

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

Tehlike hız kesti

Polatlı’dan okur Mahir Yavaş’ın, ilçenin Şehitlik Mahallesi’ndeki hemzemin geçit yanında, sık sık kaza yaşandığına dikkat çekeret, ‘Trafik ışığı istiyoruz’ serzenişi yanıt buldu. Belediyenin Fen İşleri ekipleri, kazalara davetiye çıkaran bu yola hız kesici kasis koydu.

***

ÖNERİM VAR

Haberin Devamı

Öncelik sanat olmalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Disdeyland’a benzeyen dünyanın en büyük Tema Parkı’nı Ankara’ya yapacağını öğrendik. Bugün, Türkiye’nin başkenti Ankara’da hiç ya da yeteri sayıda çok büyük ölçekli konser salonları, kongre sarayları, sanat merkezleri ile yeraltı ve üstü raylı toplu ulaşım araçları henüz ihtiyaca cevap veremez düzeydeyken, dünyanın en büyük Tema Parkı’nı kurma hayallerine kapılmanın anlamını anlamış değiliz. Sayın Başkan, Tema Parkımız şimdilik eksik olsun. Biz Ankaralılar onun yokluğuna katlanırız.”
Nejat MORAL

Yazarın Tüm Yazıları