Hasarsız gece

Karşılaşmaya donuk başlayan temsilcimiz, 11-3 geri düşünce Spahija hemen molayı aldı.

Daha sonra düzelme olmayınca bu kez Jasikevicius-Mirsad hamlesi geldi ve oyunun momentumu bir anda 15-2’lik seriyle F.Bahçe Ülker’in eline geçti. İkinci çeyrekte, yakaladığımız ivme ile seriyi devam ettiremeyen takımımız, şut seçimlerinde ve boyalı alan savunmasında sorunlar yaşasa da Zalgiris’in kötü ve erken seçilmiş 3 sayı denemeleri sayesinde devreyi 41-41 berabere bitirdi.
Zor da olsa kazandık
İkinci yarıda bugüne kadar alıştığımız sistemli ve düzenli hücum formatının dışında sayı arayışına yönelen F.Bahçe Ülker, 7. dakıkadan sonra bu sorunu çözme amacıyla Jasikevicius’u oyuna sürdü. Bu dönemde savunma dozunu yavaş yavaş yükselten Zalgiris yeni bir skor serisi yakalanmazsa maça ortak olacağının sinyallerini verdi. 4. periyot, spektaküler değil ama deplasmanda akıllı oynayan rakibimiz karşısında sonlarda yakaladığımız fark maçı almamızı sağladı.
Kaya’yı aradık
Konsantrasyon ve Kaya’nın eksikliğini gözlemlediğimiz bu maçta iyi oynamadığımızı belirtir ancak böyle geceleri hasarsız geçmenin öneminin de farkında olduğumuzu söylemeliyiz. 22’de 9 faul attığımız bu gecede, çeyrek final yolunda aldığımız bu galibiyetten dolayı F.Bahçe Ülker’i tebrik ediyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları