Hagi sihir yaptı Kocaman seyretti

G.Saray’a Hagi’nin sihirli değneği değdi ve bu “sihirli dokunuşla” kendine geldi. Kocaman da o sihrin etkisinde kalmış olmalı ki, oyuna müdahale etmek yerine sadece seyretti!

Haberin Devamı

Derbide topun olduğu her yerde G.Saraylı oyuncu sayısı fazlaydı. F.Bahçe ise yavaşlatıl-mış çekim gibiydi. Futbol atasözü ne diyor; “Sen topa gitmezsen, top da sana gelmez!”

Derbi bitti, ama geyikleri bitmedi!.. İki takımın da birer puanı paylaştığı maç sonrasında G.Saraylılar’ın böylesine sevinmesini nasıl yorumlamak gerekir? Ayrıca teknik direktör değişikliği, G.Saray’da bir “yeniden doğuş” süreci başlatabilir mi?
Bunu daha sonraki maçlarda göreceğiz. Ama derbi için şunu söyleyebilirim: Hagi’nin sihirli değneği değdi ve bu “sihirli dokunuşla” G.Saray kendine geldi. Aykut Kocaman da o sihrin etkisinde kalmış olmalı ki, oyuna müdahale etmek yerine sadece seyretti! Eğer seyretmek yerine, daha işlevsel olabilse, Bursaspor’un 5 gol attığı A.Gücü’nden 4 gol yiyen G.Saray’ı, Saracoğlu’ndan yine puansız gönderebilirdi...
 Peki ne yapmalıydı?
Otorite değilim, ahkam kesmek istemem. Ayrıca Aykut Kocaman, yerinde bir tespitle “Futbolda inanılmaz taktikler, sihirli formuller yoktur” diyor!.. Galatasaray’ın oyun planı, onu doğrularcasına çok basitti. Hagi oyuncularını “topun olduğu yerde çoğalmak” üzerine kurgulamıştı. Maç boyunca topun olduğu yerde her zaman G.Saraylı oyuncu sayısı, Fenerlilerden daha fazlaydı. Hücumda da, savunmada da hızla çoğalmayı başardılar. F.Bahçe ise yavaşlatılmış çekim gibiydi. Bu görünümüyle, sanki Saracoğlu’nda değil de, Ali Sami Yen’de oynuyormuş izlenimini veriyordu. Futbol atasözü ne diyor? “Sen topa gitmezsen, top da sana gelmez!”

Haberin Devamı

F.BAHÇE’NİN EN PAHALI HOCASI

Rijkaard gitti, Schuster’in başarısı ciddi biçimde sorgulanıyor...Sizce Aykut Kocaman başarılı mı?
Türk futbolunun içine sürüklendiği süreç, Rijkaard’ın, Schuster’in ve başkalarının gönderilmesiyle sona erebilecek bir süreç değil. Bu operasyonlar kanserin aspirinle tedavi edilmeye çalışılmasından farksız. Sorun daha derinde. Aykut hocanın insan kişiliğine ve Fenerbahçeliliğine büyük saygı duyuyorum. Ama bu özelliği Fenerbahçe tarihinin belki de en pahalı teknik direktörü olduğu gerçeğini değiştirmez. Yanlış anlaşılmasın, aldığı ücretten söz etmiyorum. Maliyeti çok ağır oldu. Fenerbahçe Young Boys ve PAOK’a yenilerek, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligleri’nden elendi. Böylece milyonlarca Euro’dan oldu. Ayrıca Cristian Baroni ve Andre Dos Santos’u, onca para dökerek Brezilya’dan kim getirdi? Aykut Kocaman!.. Peki şimdi kim oynatmıyor? Yine Aykut Kocaman!..O zaman sormazlar mı? Madem bu adamlar işe yaramazdı, o halde niçin aldırdın? Aykut hocanın, bu nedenle kulübe ödemesi gereken büyük borcu var. İlk taksidi bu hafta Bursaspor karşısında başarı göstererek ödemeli. Aksi takdirde borç katlanır ve giderek ödenmez hale gelir!

Haberin Devamı

TÜRK FUTBOLUNUN HALi PERiŞAN

Türk futbolu derin çöküş içinde dediniz...Biraz açar mısınız?
Açayım. Futbolumuz 25-30 yıl gerilemiş durumda. Radikal önlemler alınmazsa bu çöküş daha da derinleşir. Tüm futbolseverler Mehmet Emin Karamehmet’e içtenlikle teşekkür etmeli. Eğer Sayın Karamehmet, yayın ihalesi karşılığında yarım milyar dolara yakın bir para vermemiş olsaydı, bazı Anadolu kulüpleri çoktan kapılarına kilidi vurmuşlardı. Türk futbolunun son “altın kuşağı” ağırlıklı olarak Galatasaray altyapısında yetişti. O kuşak Hagi gibi bir ustanın önderliğinde UEFA şampiyonu oldu, milli takıma büyük başarılar kazandırdı. Altyapıdan gelen son büyük yıldız ise Arda’dır. Arkası gelmediği gibi, kötü yabancılar, Anadolu kulüplerinin bütçeleriyle birlikte futbolun kalitesini de erozyona uğrattı. Buca’nın, Karabükspor’un, Kayserispor’un ve daha birçok Anadolu takımının oynadıkları sahaları görüyorsunuz. Bu tarlalarda futbol mu oynanır Allah aşkına! Hadi diyelim oynandı, kalite olur mu? Bu tablonun adı tek kelimeyle skandaldır. Hakemlerdeki özgüven eksikliği ve istikrarsızlık, kaliteli hakem üretiminin zorluğu ise bir başka skandal. Milli takımın başarısızlığı Fatih Terim’e fatura edildi, ama baş kurmayı Oğuz Çetin hala görevde.
Tehlike kapıda
Şimdi soruyorum; Oğuz Çetin hoca olarak geçmişte hangi büyük başarıya imza atmış da, teknik kadroda demirbaş olarak kalmayı hak etmiş? Altını çizerek iddia ediyorum. Federasyon radikal önlemler almazsa, yakın gelecekte milli futbol takımımız yurt dışında yaşayıp, yabancı kulüplerde oynayan Türkler ve profesyonelce Türkleştirilmiş (Mehmet Aurelio gibi) zoraki Türklerden oluşacak.

Haberin Devamı

iYi Ki VARSINIZ

Peki bu yıl hangi takım Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olur?
Tahminde bulunmak için henüz erken. Şu olur, bu olur dersek, doğmamış çocuğa don biçmiş oluruz. Köprülerin altından daha çok su akar. Ama görünen köy de kılavuz istemez!.. Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor, usta ve özgüven dolu bir teknik direktörün neler yapabileceğini gösteren muhteşem bir örnek. Şenol Hoca, tek başına bir araştırma konusudur. Onun takımını aşkla oynatmasını hayranlıkla izliyor ve kutluyorum. Bursaspor da, Şampiyonlar Ligi’nde zorlanmasına rağmen, tesadüfen şampiyon olmadığını gösteren bir istikrar sergiliyor. Manisaspor’a hayat öpücüğü veren Hikmet Karaman da alkışı hak ediyor. İyi ki varlar. Aksi takdirde Süper Lig, tatsız, tuzsuz maçlarla çekilmez hale gelebilirdi.

Yazarın Tüm Yazıları