Hafta içi her gün 9:00-10:30

İzninizle boyumdan büyük bir işe daha kalkışıyorum. Pazartesinden itibaren hafta içi her gün saat 9:00-10:30 arası HTV’de hamile ve çocuk sağlığı programı sunacağım. Hem de canlı! Günde üç, haftada 15 uzman ağırlayacağım

Haberin Devamı

Önce HTV’nin ne olduğunu açıklayayım: HTV, bugüne kadar birçok televizyon kanalı kuran, TRT ve BBC de dahil olmak üzere yerli ve yabancı pek çok yayın kuruluşunda görev yapan, Türk televizyonculuğunun en önemli duayenlerinden Nuri M. Çolakoğlu önderliğinde kurulan yeni tematik bir kanal. ‘Healt’ yani sağlık kanalı. Merkez ofisi ve yayın stüdyoları Bebek’te. 2 Ekim Pazar günü açılacak ve başta Digiturk ve D-Smart olmak üzere bütün platformlardan izlenebilecek.
Türkiye’de ve dünyada sağlık hizmetlerindeki yenilikleri düzenli olarak izleyip, uluslararası kabul görmüş standartları, yöntem ve uygulamaları izleyicisine aktarmayı hedefleyen HTV, toplumda sağlık bilincinin oluşturulması ve bu bilincin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenecek. HTV’de sağlık programlarının yanı sıra, sağlık odaklı belgeseller, diziler ve filmler de yayınlanacak. Geniş kitleleri ilgilendiren sağlık konusunda bilgilendirici yayınların yanı sıra başta doktorlar olmak üzere sağlık sektörü profesyonellerine yönelik programlar da olacak. Sağlıklı yaşam, aile hekimliği, çocuk sağlığı, hamilelik, beslenme, kişisel bakım, ruh sağlığı ve çevre konularını ele alan yayınlarla çeşitli yaş gruplarına, kadın ve erkek izleyiciye yönelik özel programlar izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

BENİM PROGRAMIN İSMİ ANNE

Peki ben ne yapacağım? Her sabah 9:00-10:30 arasında yayınlanacak ‘Anne’ programını sunacağım. Yapımcılığını tanıdığım en şahane, en çalışkan kadınlardan biri Nilgün Tahmaz yapıyor, iç yapımlar direktörümüz Türk gazeteciliğinin en deneyimli sağlık muhabirlerinden Sibel Güneş. Ana kumandada o var.
Anne yarımşar saatlik üç bölümden oluşan bir program. ‘Dokuz Ay On Gün’ adlı ilk bölümde hamileliği, ‘Bebeğim Büyüyor’ adlı ikinci bölümde 0-3 yaş arası bebekleri, ‘Düşe Kalka’ adlı son bölümde de ağırlıklı olarak 3-6 yaş arası çocukları konuşacağız. Her bölümde bir uzman doktor ağırlayacağız. Jinekologlar, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, psikiyatrlar ve pedegoglar konuğumuz olacak. Bazen doktorlarımıza kitap ya da blog yazarları, ünlü ve deneyimli anneler de eşlik edecek. Amaç hamilelikten altı yaşa kadar annelerin ve anne adaylarının kafasındaki bütün sorulara yanıt bulmak. Ele aldığımız her konuyu tüm detaylarıyla masaya yatırmak. Benim programdaki rolüm her zaman olduğu gibi soru sormak. İki yaşında bir çocuk annesi olarak muhabirlik yapmak. Uzmanları amatörlüklerime, gereksiz meraklarıma, cahilliklerime karşı şimdiden uyarıyorum. Ve sizlere anlamakta çok zorlandığımız o Latince tıp terimleriyle aslında ne denmek istendiğini sonunda çözeceğimizin garantisini veriyorum.

Haberin Devamı

SAĞLIK BİLİNCİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Nuri Çolakoğlu, HTV’yi şu cümlelerle anlatıyor: “Sağlığın her alanında, yediden yetmişe herkese kolay anlaşılan, gündelik dille seslenen, sağlık bilincini geliştiren ve bireyleri belirli bir sosyal gelişmişlik düzeyine çıkarmayı hedefleyen bir yayın çizgisi izleyeceğiz. Sağlık sektörüne hizmet veren tüm özel sektör ve kamu kuruluşlarıyla, en başta doktorlarla ve tüm sağlık personeliyle doğrudan ilişki içinde olacağız. Sektörün gelişmesine katkı sağlayacak ve hazırladığımız programlarla sektörün tüm paydaşlarının işbirliğini geliştireceğiz. Doktorlara, tıp öğrencilerine, diş hekimlerine, eczacılara, diyetisyen, hemşire, ebe ile diğer sağlık görevlileri ve sporculara yönelik programlar ana kuşaklarımızı oluşturacak.”

Yazarın Tüm Yazıları