Hadi aşık olalım

Bugün el mecbur aşk ekseninde bir yazı yazacağım!

14 Şubat Sevgililer Günü’ne bir de Çekirge ekseninden yaklaşın istedim. Kutlu olsun!

Sokrat’tan bugüne aşk manzaraları / Sibel Atasoy

Aşkın kimyası, işlevi, süresi, ilahi aşk, aşkınlık...

Yeni aşık olmuş kişiler birbirlerine çok benzer, en azından biyokimyasal olarak... Normal olarak, erkeklerin kanında testosteron daha çok vardır. Ama aşık olduğunda testosteron oranı iner, kadınınki ise yükselir. "Bir şekilde, kadınlar daha erkeksi, erkekler de daha dişi olur" diyor Marazziti. "Sanki doğa, cinsiyetler arası farkı sıfırlamak istermiş gibi."

"Hayır, insanın bir aşkı oldu mu, "Bu sapıtmıştır, ötekinin aklı başındadır" diye, aşksız bir adamı aşık olana üstün tutmamalıdır. Sapıtmanın kötülük olduğu açık açık bilinseydi böyle konuşmaya hak verilirdi; halbuki en büyük iyilikler bize muhakkak bir Tanrı vergisi olan sapıtmanın aracılığıyla gelir. (Sokrat)

"Mevlana Şems ile buluştuğu zaman adeta zeytinyağı konmuş, fitili bükülüp yerleştirilmiş ve yeri neresi ise oraya asılmış bir kandildi. Yanarsa bütün dünyayı aydınlatacak, ne ışığı azalacak, ne yağı tükenecek, nuru günden güne parlayacaktı. Fakat bir kibrit, bir alev, bir şule lazımdı kandili yakmaya. Ve işte Şems bu görevi yapmıştır. Ama o kandil yanınca kendisi de bir pervane kesilmiş, varlığından geçip gitmişti." (A. Gölpınarlı)

Bu sohbete katılım ücretsiz.

Yer: Şifa Çemberi Eğitim & Danışmanlık Merkezi / Büyükdere Cad. 151 B Blok Yonca Apt. K:7 D:31 Zincirlikuyu

Tel: (0212) 347 41 53

http://www.sifacemberi.com

Sevgi üzerine

Katılanların hayran kaldığı, "Sevgi üzerine çok çalışmaya girdik ama böylesini yaşamadık" dediği Spersa, beğeni üzerine tekrar geldi. 11-17 Şubat arasında İstanbul Bilgi Paylaşım Derneği ve 18-25 Şubat arasında Ankara Neva Sanat ve Gelişim’de her akşam farklı grup çalışmalarının yanı sıra bireysel çalışmalar da sunacak. Ancak buraya yazmamın sebebi, 14 Şubat akşamı ücretsiz vereceği çalışma...

İlla sevgili olmanız gerekmiyor, sevdiğiniz birine hediye edebilirsiniz bu akşamı.

Sevgili olan ya da olmayan, sevgiyi daha büyük anlamıyla paylaşmak, anlamak isteyen herkese açık kalbi Spersa’nın (tabii yeri müsaade ettiği kadar!). Neler yapılacak bu gecede?

14 Şubat’ta Spersa kalbinize dokunurken "Dünya Sesle Şifa Günü" de kutlanacak. Dünyanın dört bir köşesinde yapılacak olan sevgide kavuşuma siz de katılın. Ayrıca: Çakralar dengelenecek. Ortak niyet ortaya konacak: Sevgi, birlik, barış, uyum, şefkat, merhamet, Küresel Uyum (Global Harmonization)... Hep beraber "Om mani padme hum" (Selam sana, lotustaki mücevher) mantrasıyla şarkı söylenecek. Bu kısımda müzik aleti çalan herkesin, enstrümanlarını getirmeleri öneriliyor. Perküsyon aletleri dahil.

Yer: Bilgi Paylaşım Derneği / Taksim Mete Caddesi, Park Apt. No:24/5 Taksim

Tel: (0532) 612 85 17
Yazarın Tüm Yazıları