Hadi Anne

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir isim var.Derya Topçu nam_ı diğer Hadi Anne.

Haberin Devamı

Derya Hanım anne olduktan sonra görece kısıtlanan sosyal hayatını, sınırlanan entellektüel dünyasını yeniden geri getirebilmek için kendisine Hadi Anne ! diyor.

Başlıyor yaşadığı kentin kültür sanat haritasını anne-çocuk gözüyle tekrar çizmeye. Yanına kızı Asya’yı da alıyor, hafta hafta müze ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bu yolla hem çocuğuna büyük bir katma değer yarattığını hem kendisinin çok keyif aldığını farkediyor. Tüketimden uzaklaşarak daha verimli daha üretken bir konuma

büyük şehirlerin, insanları geçici mutluluklara iten, sadece tüketerek çocuk büyüten yaygın bir anlayışın içerisinde Hadi Anne’nin yaptığı yolculuk oldukça alternatif bir öneri gibi geldi bana.

Haberin Devamı

Kimse bir çocuğu eğlendirmek için özel bir şey yapmaz müzede; çocuk kendi kendine orayla ve annesiyle bir ilişki oluşturur ve bu durum çocuk için çok faydalıdır. Çünkü çocuk artık çok bağımsızdır. Mutlu olmak, eğlenmek ya da vakit geçirmek için kimseye bağımlı değildir.

Hadi Anne aynı zamanda Hürriyet TV’de bir programın adı. Sevgili Derya kızı Asya’ yla yaptığı yaratıcı mekan ziyaretlerini videolaştırıp bu yolla annelere ilham vermeye çalışıyor. Programını ‘kültür,sanat ve hayat dolu bir yolculuk' olarak niteliyor. İstanbul Modern Sanat Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, Cam Ocağı gibi birbirinden kaliteli yerleri çoktan ziyaret etmiş bile.

Derya Hanım iyi eğitimli, dünya vatandaşı olmuş bir kadın aynı zamanda. Entellektüel yanı olduğu için için kızı Asya' yı da sahip olduğu bu profille yetiştirmeye karar vermiş olmalı. Tanıştığım için söylüyorum. Çok etkilendim. Bence çektiği videolar kadar, kalemi de iyi... Kesinlikle yazmalı.

Kendisini takip etmek için http://webtv.hurriyet.com.tr/ programlar bölümünde bulabilirsiniz. Aynı zamanda instagram'da da var. Profil ismi @hadianne

Haberin Devamı

Ben sıkı takipçisiyim. Sayesinde İstanbul'da ve ziyaret ettiği yerlerde oğlum Ata ile neler yapabileceğimi netleştirdim.

Siz de takip edin, tavsiye ederim.

Yazarın Tüm Yazıları