Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarSoğuk havaları iyice hissettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmek, canlanmak ve ısınmak için sıcacık kış çaylarına rağbet arttı. Her bitkinin farklı farklı faydaları var. Peki, hangisi neye yararlı? Diyetisyen Şeyma Yılmaz; konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Bitki ÇayıAlıç bir tür meyvedir ve halk arasında yemişen olarak bilinir. Minik kırmızı veya sarı bir meyve olan alıç, ekşimsi ve buruk bir tada sahiptir. Alıçtan elde edilen alıç sirkesi ise faydaları ile gündemde. Gelin hep birlikte alıç sirkesi faydaları nelerdir öğrenelim ve evde alıç sirkesi yapımı tarifini paylaşalım.
#Alıç