Türk Hava Yolları'nın yeni markası olan ve 104 uçakla kurulan AJet özel bir uçuşla Ankara'dan İstanbul'a ilk seferini yaptı. Uçuş öncesi düzenlenen tanıtım programında konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat " AJet'imiz 2024 yılında 104 uçakla ve 24 milyon yolcuyla bütçelenerek operasyonlarına başlıyor. 1.8 milyar dolar gelirimiz olacak. 2028 yılında ise uçak sayımızı 200'e çıkarmaya çalışacağız. Gelirimiz de 4.1 milyar dolar olacak. Bugün 'Yeniden merhaba Ankara' derken Ajet'in, hem Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hem de Ankara'dan ülkemizi dünyaya açan kapıları olacak" dedi.
#AjetGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaAYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.
#1Geçtiğimiz hafta sosyal medyada gündem olan “Eve gelen yardımcılara yemek verilir mi?” sorusu çok tartışıldı, çok konuşuldu ve her kesimden farklı yorumlar yapıldı. Biz de hem ev sahipleri hem de emekçilerle konuşup madalyonun her iki yüzüne de baktık!
#YaşamSAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı koronavirüs güncel vaka haritasında nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü 6’ncı il Trabzon oldu. Bir haftada yüzde 18’lik vaka artışının yaşandığı kentte, kalabalık cadde ve sokaklarda, maske ve mesafe kuralına yeterince uyulmadığı gözlendi.
#TrabzonSAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı koronavirüs güncel vaka haritasında nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü 6’ncı il Trabzon oldu. Bir haftada yüzde 18’lik vaka artışının yaşandığı kentte, kalabalık cadde ve sokaklarda, maske ve mesafe kuralına yeterince uyulmadığı gözlendi.
#HaberKOCAELİ'nin Gebze ilçesinde Fatih Marmaray durağında bir kadının İstanbul Kart'ına para yüklemek istediği sırada 20 lirasını, daha sonra yan tarafta bulunan halk otobüsü kooperatifindeki bir kişinin 5 lirasını almasıyla sosyal medyada 'hırsız karga' olarak ünlenen karga, halk otobüsü kooperatifi çalışanlarının maskotu oldu . 'Şakir' adı verilen karganın, belirli aralıklarla kooperatife geldiği ve yiyecek verildiği belirtildi.
#KocaeliYıllarca Türkiye’yi karış karış dolaştı, yol üstündeki lezzet duraklarını keşfetti. Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış yemek hazineleri onunla gün yüzüne çıktı. Hürriyet’teki yazılarıyla yeme-içme kültürünün bilinmeyenlerini tartışmaya açtı. Mehmet Yaşin, şimdi de bizi kendi evimizin mutfağına davet ediyor. Yeni kitabında, “Yumurta bile kıramam” demenin marifet olmadığını, basit yemekler pişirerek hayatımıza katabileceklerimizi anlatıyor.
#Mehmet YaşinAİLESİ ile birlikte geldiği Uludağ'da dün kaybolan Yemen asıllı Katar vatandaşı 9 yaşındaki İbrahim Najib El Mansouri, en son görüldüğü Sarıalan bölgesinin 2 kilometre uzağında, kaybolduktan 18 saat sonra bulundu. Sağlık durumu iyi olan İbrahimin, geceyi tişörtünü yastık yapıp uyuyarak geçirdiği öğrenildi. Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) ekibi tarafından bulunan İbrahim, önce kendisini bulan ekipten korkarak kaçmak istedi. Çocuğu bulan Jandarma Uzman Çavuş Musa Tamkoç, "Çocuğu bulduğumda uçurumun kenarındaydı. Ormanın içi nemli ve kaygan olduğu için beni görünce ağaca tutundu. Allah’a şükür kayıp düşmedi" diye konuştu.
#Uludağ- Terzi çırağı olarak işe başlayan Alaattin Çoban, bugün dünya markası olan Sarar Şirketler Grubu'nda Protokol Müdürü oldu - Çocukken yediği dayak yüzünden, adını dahi bilmediği spor dalında lider olan Çoban, siyah kuşak tekvando antrenörü, milli hakem ve Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi
Ayşenur Arslan kendi tabiriyle 'medya mahallesinin ablası' artık. 1974'ten beri gazeteciliğin, televizyonculuğun içinde. İki yıldır da CNN Türk'te 'Medya Mahallesi' programında meslektaşlarını ağırlıyor, haberciliğin mutfağında işlerin nasıl döndüğünü araştırıyor. Arslan aynı zamanda yabancı yemek programlarını kaçırmayan bir gurme. Ancak pişirme işini çoktan babasına ve oğluna devretmiş
Tam bir et aşığı Cüneyt Asan (52). 10 yaşında bir kasap dükkanında çırak olarak başladığı bu aşk halen Günaydın Steak House’un patronu olarak devam ediyor. Etsiz bir gün bile geçiremeyen Asan en iyi et çeşitlerini, pişirmenin püf noktalarını, kendi geliştirdiği et kurutma tekniklerini anlattı