Prof. Dr. Şener Üşümezsoy haberleri sayfasında Prof. Dr. Şener Üşümezsoy hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 113 Prof. Dr. Şener Üşümezsoy haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dün akşam saatlerinde İstanbul'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem vatandaşları tedirgin etti. Merkez üssü Büyükçekmece olan bu depremle ilgili Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken değerlendirme geldi.
#Prof. Dr. Şener Üşümezsoy23 Nisan'da 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yıllardır beklenen büyük İstanbul depremi oldu mu? sorusu gündeme geldi. İstanbul'da büyük deprem beklentisi, son depremlerin akabinde yeniden tartışmaya açıldı. Yaşanan son İstanbul depremi sonrası ünlü yer bilimcilerin yapmış olduğu son açıklamalar bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda Silivri dolaylarında 6 civarı deprem olabileceğine yönelik açıklama yapan Prof. Dr. Üşümezsoy, 2019 yılında da benzer açıklamalarda bulunmuştu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen büyük İstanbul depreminin 6,5 seviyesini geçmeyeceğini ifade etti. Peki, beklenen büyük İstanbul depremi gerçekleşti mi? İşte, Prof. Dr. Üşümezsoy'un açıklamasından önemli detaylar
#İstanbul Depremiİstanbul depremi ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un biyografisi, hayatı ve hangi okullarda eğitim gördüğü merak konusu oldu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Deprem bilimleri alanında önemli bir otorite olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 1999 yılında İstanbul Depremi sonrasında yaptığı öngörüleriyle tanınmıştır. İstanbul Üniversitesi'nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış ve çeşitli kitaplar yayınlamıştır. Peki, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri
#Prof. Dr. Şener ÜşümezsoyDeprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kanal D'de yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programına konuk oldu. Prof. Dr. Üşümezsoy dün İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adalar fayının ölü olduğunu belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da büyük bir deprem beklemediğini ifade etti.
#DepremDeprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kanal D'de yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programına konuk oldu. Prof. Dr. Üşümezsoy dün İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adalar fayının ölü olduğunu belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da büyük bir deprem beklemediğini ifade etti.
#DepremDüzce'de, bugün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu deprem Marmara depremini tetiklemez. Çünkü arada Kocaeli depreminin olduğu koca bir fayzonu var. Zaten Kocaeli depremi Marmara'ya bir gerilim yüklemişti. Düzce depreminin yüklemesi mümkün değil" dedi. Öte yandan Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, bölgede asıl tehlikenin Bolu'da kırılmamış bir fayda olduğunu söyledi.
#DüzceJeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kanal İstanbul projesinin depremi tetikleyeceği yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirtti. Üşümezsoy, "Bir jeolog olarak verilere baktığım zaman 30-40 kilometrelik bir kanalın (Kanal İstanbul) herhangi bir depreme etkisi olmayacağını söylüyorum. Bu alan Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece'den daha sağlam kayalara sahip. Bu boyutuyla da baktığımız zaman depremi tetiklemez" dedi.
#Prof. Dr. Şener ÜşümezsoyAdana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem Saimbeyli Fay Zonunda. 7,0’ye varan fay üretim kapasitesinde. 6 Şubat depremleri ile stres alanı değişimi gösteriyor olabilir" açıklamasını yaptı.
#AFADAFAD saat 13:15’te Kütahya'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Simav ilçesindeki depremin yaklaşık 8 kilometre derinlikte gerçekleştiği öğrenildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, Hurriyet.com.tr'ye depremle ilgili önemli bilgiler verdi.
#DepremAFAD’ın verilerine göre Gökçeada açıklarında sabah saatlerinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Aynı dakikalarda Akdeniz’de Antalya Gazipaşa açıklarında da 4 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Son günlerde Ege’nin güneyi ve Akdeniz’in farklı noktalarında art arda depremler yaşanırken, bu kez Çanakkale açıklarındaki sarsıntı endişe yarattı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Bu depremi ciddiye almak gerek” diye uyararak, Hurriyet.com.tr’ye özel bilgiler paylaştı.
#DepremAkdeniz'de Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ayrıca saat 08:12'de Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında ise 4.6 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin Çanakkale ve çevre illerden de hissedildiği bildirildi. Prof. Dr. Naci Görür, Ege'deki depremin olduğu bölgeyi değerlendirirken, 'Bu deprem KAF’ın kuzey kolu, yani İstanbul’da deprem beklediğimiz kolun üzerinde. Stres dağılımını etkileyebilir. Geçmiş olsun.' ifadelerini kullandı.
#ANTALYAAFAD, Marmaris merkezli 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Muğla'nın yanı sıra, İzmir, Aydın ve Antalya'dan da hissedildi. Panik sonucu yaralanmaların yaşandığı depremde bir kişi hayatını kaybetti. Depremin yüksek odak derinliğine sahip olması ve tsunami riski nedeniyle Ege-Akdeniz hattındaki levha sınırı hareketliliğine dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, Hurriyet.com.tr’yle çok önemli bilgiler paylaştı.
#Muğla DepremEge Denizi’nde bugün 6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin Muğla’nın Datça ilçesine yaklaşık 170 kilometre uzakta gerçekleştiği öğrenildi. 14 Mayıs’ta yine 6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Peki Ege Denizi’ndeki bu hareketlik bize nasıl bir mesaj veriyor? Daha büyük bir depremin habercisi mi?
#DepremAFAD Ege Denizi'nde saat 06:19'da 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin Muğla'nın Datça ilçesine yaklaşık 170 kilometre uzakta gerçekleştiği öğrenildi. Depremin ardından Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Naci Görür de, 'Deprem Helen-Kıbrıs Yayı boyunca Anadolu Levhasının altına dalan Afrika Levhası üzerinde oldu. Onun için odak derinliği 73 km derinde, dolayısı ile etkisi az.' dedi.
#Ege Denizi'Dün akşam saatlerinde İstanbul'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem vatandaşları tedirgin etti. Merkez üssü Büyükçekmece olan bu depremle ilgili Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken değerlendirme geldi.
#Prof. Dr. Şener Üşümezsoyİstanbul'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem vatandaşları tedirgin etti. Merkez üssü Büyükçekmece olan bu depremle ilgili Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken değerlendirme geldi.
#DepremMarmara Denizi'nde, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi açıklarında, dün saat 23.36'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem beklenen 'İstanbul depreminin habercisi mi?' sorusuna akla getirdi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Şerif Barış, CNN TÜRK yayınında 4 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.
#İSTANBULKulu’da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Konya’dan ziyade Ankara’yı korkuttu. Akıllara “Başkent, tüm şehirlerden daha güvenli değil miydi?” sorusu gelirken, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi, afet uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen şu uyarılarda bulundu...
#KonyaErzurum Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve emekli Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, Marmara Denizi’nde Silivri ve Marmaraereğlisi açıklarındaki depremlerin doğudan batıya ilerleyen deprem göçünün göstergesi olduğunu söyledi. Bayraktutan, İstanbul'da büyük bir deprem beklemediğini belirtti.
#İstanbul‘Hariciye’nin Yıldızı, Şehit Büyükelçi Galip Balkar’ adlı 394 sayfalık bu kitap okurken çok ilgimi çekti. Büyükelçi Tanju Bilgiç’in kitabında bu kadar bilgi yüklenmesi, türünde bir beceri, akıl ve güçlü bir kaynak deposuna sahip olması gerçekten bir maharet sahibi olmasını gösteriyor. Kitapta terör’, ‘şehit’ olgularının dışında NATO, Ermeni terörü, saldırının arkasındaki gerçekler, Yugoslavya’da bu cinayet neden işlendi, Balkar Ermenilerden daha önce tehdit almış mıydı gibi bir çok soruya yanıt arıyor Büyükelçi Tanju Bilgiç...
#Galip Balkar23 Nisan'da 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yıllardır beklenen büyük İstanbul depremi oldu mu? sorusu gündeme geldi. İstanbul'da büyük deprem beklentisi, son depremlerin akabinde yeniden tartışmaya açıldı. Yaşanan son İstanbul depremi sonrası ünlü yer bilimcilerin yapmış olduğu son açıklamalar bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda Silivri dolaylarında 6 civarı deprem olabileceğine yönelik açıklama yapan Prof. Dr. Üşümezsoy, 2019 yılında da benzer açıklamalarda bulunmuştu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen büyük İstanbul depreminin 6,5 seviyesini geçmeyeceğini ifade etti. Peki, beklenen büyük İstanbul depremi gerçekleşti mi? İşte, Prof. Dr. Üşümezsoy'un açıklamasından önemli detaylar
#İstanbul Depremiİstanbul depremi ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un biyografisi, hayatı ve hangi okullarda eğitim gördüğü merak konusu oldu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Deprem bilimleri alanında önemli bir otorite olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 1999 yılında İstanbul Depremi sonrasında yaptığı öngörüleriyle tanınmıştır. İstanbul Üniversitesi'nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış ve çeşitli kitaplar yayınlamıştır. Peki, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri
#Prof. Dr. Şener Üşümezsoyİstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sırasında Zeytinburnu'nda evinin penceresinden atlayan 17 yaşındaki Mahmut Ali Kızılaslan, "Biz Kahramanmaraşlıyız. Biz zamanında çok kötü şeyler yaşamıştık. Deprem olduğu sırada ben uyuyordum. Ayağım kırık kapıya doğru yöneldim. Ayağımın üstüne basamadım. Çok korktum. O anki panikle camı açtım ama elimin cama gittiğini falan hiçbir şey hatırlamıyorum. Havada uyandım ben. Camı açtığımı falan hatırlamıyorum. O ana dair sadece düştüğümü hatırlıyorum" dedi.
#DepremDeprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kanal D'de yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programına konuk oldu. Prof. Dr. Üşümezsoy dün İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adalar fayının ölü olduğunu belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da büyük bir deprem beklemediğini ifade etti.
#Depremİstanbul'da dün Silivri açıklarında meydana gelen 3.9'luk depremin hemen ardından 6.2 büyüklüğünde büyük bir deprem yaşandı ve devamında çok sayıda artçı oluştu. İstanbulluları korkutan sarsıntılar üzerine uzmanlardan da dikkat çeken açıklamalar gelmişti. CNN TÜRK'e konuk olan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son depremin tarihini işaret ederek önemli bir detayı hatırlattı. Moriwaki'nin çarpıcı sözleri karşısında sunucu Göksu Öngören Özgür 'kanım dondu' dedi.
#Yoshinori MoriwakiDeprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kanal D'de yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programına konuk oldu. Prof. Dr. Üşümezsoy dün İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adalar fayının ölü olduğunu belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da büyük bir deprem beklemediğini ifade etti.
#Depremİstanbul’u sarsan depremin ardından uzmanlardan farklı görüşler geldi. Birçok uzman, dünkü depremin olası büyük depremin tarihini öne çektiği, bir sonraki depremin çok daha güçlü olacağını söyledi. Bazı uzmanlar ise dünkü depremin İstanbul için riski azalttığını savundu.
#İstanbulİstanbul'da peş peşe yaşanan depremlere ilişkin açıklama yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Marmara Denizi’nde faylar daha önceden kırıldığı için artık büyük bir deprem riski yok" dedi. Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Bilgehan ise İstanbul'da bir süredir bekledikleri büyük depremin 6.2 şiddetindeki depremin olabileceğini belirterek, "Bugünkü depremle birlikte İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem olma ihtimali de düştü" dedi.
#Şener Üşümezsoyİstanbul'da peş peşe yaşanan depremlere ilişkin açıklama yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Marmara Denizi’nde faylar daha önceden kırıldığı için artık büyük bir deprem riski yok" dedi. Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Bilgehan ise İstanbul'da bir süredir bekledikleri büyük depremin 6.2 şiddetindeki depremin olabileceğini belirterek, "Bugünkü depremle birlikte İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem olma ihtimali de düştü" dedi.
#İstanbulİstanbul Bağcılar’da bir binanın hafriyat kazısı sırasında, miyosen dönemine ait yaklaşık 10 milyon yıllık deniz minaresi fosili bulundu. İnşaatta çalışan ekip tarafından bulunan tarihi eser, alt tarafı betonlaşmış kum yığının arasından çıkarıldı. Buluntunun beklenen büyük Marmara depremine karşı ipuçları verdiğini aktaran Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Depreme karşı İstanbul’un en zayıf bölgesini miyosen dönemine ait 10 milyon yaşlı deniz fosili tabakalar oluşturuyor. İstanbul’da Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Esenler ve Topkapı’ya kadar uzanan bu istif depreme karşı en zayıf bölgeyi gösteriyor” dedi.
#İstanbulBağcılar’da bir binanın hafriyat kazısı sırasında, miyosen dönemine ait yaklaşık 10 milyon yıllık deniz minaresi fosili bulundu. İnşaatta çalışan ekip tarafından bulunan tarihi eser, alt tarafı betonlaşmış kum yığının arasından çıkarıldı. Buluntunun beklenen büyük Marmara depremine karşı ipuçları verdiğini aktaran Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Depreme karşı İstanbul’un en zayıf bölgesini miyosen dönemine ait 10 milyon yaşlı deniz fosili tabakalar oluşturuyor. İstanbul’da Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Esenler ve Topkapı’ya kadar uzanan bu istif depreme karşı en zayıf bölgeyi gösteriyor” dedi.
#İstanbul6 Şubat Kahramanmaraş depremleri bir kez daha hepimize gösterdi ki önlem almazsak ölürüz! Evlerimiz, hastanelerimiz, kentlerimiz yıkılır; biz de enkaz altında kalırız. Arama kurtarma ekipleri kurup yeterli eğitimi vermezsek enkaz altında kalanları zamanında kurtaramayız. İyi organize olmazsak afetten sonra aç kalırız, ilaç bulamayız. Sözün özü; yapabileceğimiz tek şey depreme ve sonrasına hazırlanmak. Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan yıkımın ardından deprem riski taşıyan şehirlerin belediyelerine hazırlıkları sorup bunu okurlarımızla paylaşmıştık. Bu yıl tekrar kapılarını çaldık. Belediyeler projelerini anlattı.
#Deprem