Yakın zamanda yapılan araştırmada 20 Avrupa ülkesindeki popülasyon genelinde COVID-19 enfeksiyonu geçirenlerde kandaki D vitamini seviyelerinin düşük olduğu tespit edilmişti. Başka bir çalışmada ise koyu renk tene sahip bireylerin D vitamini eksikliğine ve dolayısıyla şiddetli COVID-19 enfeksiyonu geçirmeye yatkın oldukları saptandı. Uzm. Dr. Derya Arğun, bu çalışmayla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Koyu Tenliler Daha Çok Korona OluyorGüçlü bir bağışıklık sistemi için D vitamininin önemli olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, 'Güneş ışığından mahrum kaldığımız bu dönemde D vitamini düzeyinin düşük olması, hastalıklara yakalanma riskini artırmaktadır' dedi.
#D VitaminiTüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 3 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüs ile ilgili gelişmeler devam ediyor. İlk kez bir salgın bu kadar hızlı yayıldı ve yeryüzünde her noktaya ulaştı. Tüm sistemler çöküyor ve tedavi konusunda belirsizlikler mevcut. “Aşı bulunacak mı? Yetişecek mi?” gibi pek çok soru mevcut.
#Şenol KalyoncuRamazan ayında oruç tutacak vatandaşların protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini belirten Dr. Ender Saraç, vatandaşların bol miktarda C vitamini tüketmeleri gerektiğini söyledi, ramazan ayına sayılı günler kala oruç tutacaklara beslenme konusunda önerilerde bulundu.
#Oruç TutmakKoronavirüsle birlikte bağışıklığı güçlendiren maddelere olan talep de arttı. Son günlerde özellikle çörek otu yağına ciddi bir ilginin olduğunu söyleyen Zade Vital Genel Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil, “Biz de hakkında en fazla klinik çalışma yapılan değerli tohumlardan biri olan ve bağışıklığı dengeleyici etkiye sahip çörek otu yağıyla çalışmalarımızı arttırdık. Özellikle ABD’den gelen talep çok fazla” dedi.
#Gazetehaberleri