Kabızlık Nedenleri
Kabızlık Nedenleri Haberleri
Büyümeyi engelleyebilir! Çocuklarda kabızlık mutlaka tedavi edilmeli
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, çocukların yüzde 30’unda görülen kabızlık tedavisinin ertelenmesinin, makatta yara ve kanama, hatta büyüme gelişiminde duraksama gibi komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.
“Kabızlık çocuğun büyümesini engelleyebilir”
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, çocukların yüzde 30’unda görülen kabızlık tedavisinin ertelenmesinin, makatta yara ve kanama, hatta büyüme gelişiminde duraksama gibi komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.
Kabızlığı Engellemek İçin Nasıl Beslenmeliyiz?
Kabızlığa karşı çay ve kahve tüketiminin azaltılması veya kesilmesi gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, kabızlığın altında birçok nedenin olabileceğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nedenleri ve evde çözümü
Kabızlık, diğer adıyla konstipasyon, büyük-küçük pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biridir. Pek çok nedenden kaynaklanan kabızlığın temelinde beslenme şekli yatar. Özensiz bir şekilde hazırlanan diyet listeleri doğrudan doğruya kabızlık sorununa yol açar. Peki, abızlık nasıl geçer? Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nedenleri ve çözümü...
Çocuklarda kabızlığın 8 nedeni!
Çocuklarda kabızlığın sadece hatalı beslenme sonucu olmayabileceğini söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Latif Abbasoğlu çocuklarda kabızlığa yol açan 8 nedeni anlattı.
Kabızlık neden olur, tedavisi var mıdır?
Kolorektal Cerrahi ve Proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) alanında görev yapan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, kabızlık hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.
Kabızlık yaşamanızın 8 nedeni!
Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar ve Gastroenteroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özdal Ersoy, kabızlığa neden olan etkenleri sıraladı, önemli önerilerde bulundu.
Akupunktur ile kabızlık nasıl tedavi edilir?
Akapunktur tedavisi, bağırsakların düzgün çalışmasını sağlıyor.
Gaz ve kabızlık kâbusunuz olmasın
Bebek ve çocuklardaki kabızlık nasıl meydana gelir?
Kabızlık sorununun tedavisi ihmal edilmemeli...
Kabızlıktan posalı yiyeceklerle korunun
Kabızlık nedir, nasıl oluşur? İşte merak edilenler...
Çocuk ve bebeklerdeki kabızlık hakkında her şey
Bu konuda bilmeniz gereken tüm bilgiler burada!
Kırmızı et, kolon kanserine davetiye
Sebze ve meyve tüketiminin, yani posasız gıda alımının azalması, hayvansal yağ açısından zengin beslenme, sürekli kırmızı et yeme, kolon (kalın bağırsak) kanserine zemin hazırlıyor.
Uzmanı uyarıyor: Gereksiz D vitamini kullanımı olumsuz sonuçlara neden olabilir
Salgın sürecinde bağışıklığı güçlü tutmak adına vitaminlerin, özellikle D vitamini ile gıda takviyelerinin kontrolsüzce kullanılmaya başlandığını belirten İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Betül Mercan, "Özellikle son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan aşırı ve gereksiz D vitamin kullanımı sonucu gelişen hipervitaminoz D, olumsuz sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.
Pandemi döneminin yeni kabusu: Hemoroid
Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
Erkeklerde daha fazla rastlanıyor... Çeşitli belirtiler gösterebiliyor
Apandisitin herhangi bir yaş grubuna ait kişide meydana gelebileceğini belirten İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Taner Has, "Görülme sıklığı erkeklerde kadınlara göre biraz daha yüksektir. Apandisite bağlı şikayetler hastaların 4'te 3'ünde yapının iltihaplanmasını takip eden ilk 24 saat içerisinde oluşur." dedi.
Pandemi döneminin yeni kabusu 'hemoroidal hastalık'
Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
İdrar Kaçırma Nedir? Kadınlarda İdrar Kaçırma Neden Olur?
İdrar kaçırma hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşanan bir durumdur ama kadınlarda daha sık görülür. Kadınlardaki idrar kaçırma sorunu; idrar kanalı etrafında bulunan kolajenlerin, kasların güçsüzleşmesi gevşemesi nedeniyle oluşur. Bu durum daha çok; çocuk doğurmuş kadınlarda ve yaşlanma ile birlikte gelişir. Bu durumda 'Stres Üriner İnkontinens' (SUİ) dediğimiz durum gelişir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın konu hakkında bilgiler verdi.
Her 5 kişiden 1'inde görülüyor! Önlemek için bunlara dikkat edilmeli
Kabızlık olarak bilinen konstipasyonun, yenidoğan bebeklerden ileri yaş grubuna kadar her kesimde ortaya çıkabilen bir problem olduğunu ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Has, görülme sıklığının kadınlarda erkeklere göre daha fazla olduğunu belirtti ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Pankreas kanseri hem sinsi hem hızlı ilerliyor!
En çok hayat kaybına yol açan kanser türleri arasında dördüncü sırada yer alan pankreas kanserinin tedavisindeki başarı, erken tanıya dayanıyor. Ancak ilk dönem ortaya çıkan ağrı belirtileri çok önemsenmediği için pankreas erken tanıya çok rastlanmıyor.
Çocuklarda karın ağrısı neden olur? Karın ağrısı hastalık habercisi olabilir mi?
Çocuklarda karın ağrısı sık rastlanan şikayetlerden biridir ancak bazen önemli hastalıkların belirtisi de olabilir. Peki, karın ağrısı ne zaman tehlikelidir? Hangi durumlarda doktora gitmek gerekir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gizem Samlı, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Şiddetli ağrıyla gitti, karnında 6 santimlik yırtık belirlendi
İstanbul’da yaşayan Mehmet Bahattin Arbaş, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle soluğu hastanede aldı. Çekilen ultrason sonucunda Arbaş’ın karın aort damarında 6 santimetrelik genişleme (aort anevrizması) tespit edildi. Doktorların ‘pimi çekilmiş bomba’ olarak adlandırdığı ve yaşamla-ölüm arasında zamanla yarıştıkları hastanın aort damarındaki anevrizma ameliyatsız kapalı yöntemle tedavi edildi.
Kadınların Kabusu Hastalık: Çikolata Kisti ve Bilinmeyenleri
Hemen her yaş grubundaki kadında görülebilen çikolata kisti hakkında merak edilen pek çok şey var. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Gizem Bektaş soruları yanıtlıyor.
Pudendal Sinir Sıkışması Hakkında Merak Edilen Her şey
Pudendal sinir sıkışması, kronik pelvik ağrıları en önemli nedenlerindendir ve pudendal sinirin anatomik izlediği yol içinde sıkışmasından kaynaklanır. Tanısının konulması diğer rahatsızlıklara oranla daha zordur. Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, sıklıkla merak edilen pudendal sinir sıkışması hakkında merak edilenleri yanıtlayarak, önemli bililer verdi.
Diyafram yüksekliği nedir? Belirtileri ve tedavi şekilleri
Yetişkinlerde nadir görülen bir rahatsızlık olan diyafram yüksekliğinin en belirgin özelliği nefes darlığı… Çoğu zaman tesadüfen tanısı konulan hastalıkta nefes darlığı şikayeti başka bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyor ise mutlaka diyafram yüksekliği açısından da değerlendirilip tedavi edilmeli.
Gran nedir? Gran kan değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri
Kan testlerinde Granülasitler şeklinde sıklıkla karşılaşılan bir terim olan Gran, tıbbi olarak ifadesinden dolayı çok az biliniyor. Gran nedir, Gran kan değeri kaç olmalıdır, düşüklük ve yükseklik nedenleri nelerdir, düşük ya da yüksek olduğunda nasıl belirtiler gösterir sorularının cevaplarını sizler için derledik.
BAS nedir? BAS kan değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Bazofil, kandaki beyaz kan hücresi olarak da adlandırılan bir lökosittir. Kan testlerinde düşük veya yüksek bazofil seviyesi görülebilir. Bu durumların nedenleri çok farklı olabilir. Peki BAS nedir? BAS kan değeri ne olmalı? Sizler için detayları derledik.
Anti TG (Anti Tiroglobulin) nedir? Anti TG değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Son yıllarda sıkça duyduğumuz Anti TG hastalığı, bağışıklık sisteminin antikorları yanlış yönlendirmesi ile ortaya çıkmaktadır. Bakteri, virüs, mantar ve parazit gibi vücuda zarar veren antikorları tiroid bezine yönlendirerek yok etme girişiminde bulunur. Sizler için Anti TG hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
T3 - T4 Tiroid nedir? T3 - T4 Tiroid değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri
T3 ve T4 hormonları vücudun metabolizması açısından çok önemlidirler. Tiroid tarafından salgılanırlar ve metabolizmanın kontrolünden sorumludurlar. Bu hormonların ne olduklarını ve işlevlerini öğrenip buna göre yaşam şeklinizi düzenleyebilirsiniz. T3 ve T4 hormonları hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
PTH (Parathormon) nedir? PTH değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Paratiroid bezleri tarafından salgılanan PTH (Parathormon), vücutta kalsiyum miktarını düzenlemekle görevlidir. Kan testlerinde PTH olarak gösterilir. PTH nedir, PTH değeri kaç olmalıdır, düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
NEU (nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Kan testleri kişilerde pek çok hastalığın belirlenmesi için yapılmaktadır. Yapılan bu testlerden birisi de NEU yani nötrofil testleridir. Nötrofil testlerinin yüksekliği ve düşüklüğü pek çok hastalığının belirtisi olabilir. Bu sebeple çok önemli bir testtir. Peki NEU (Nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere nötrofil testi hakkında merak edilen soruları detaylıca açıkladık.
Alkalen Fosfataz nedir? Alkalen Fosfataz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri
Özellikle karaciğerde üretimi yapılan ve hayati derecede önem taşıyan bir enzim olarak ALP karşımıza çıkar. Doktorların karaciğer enzimleri dediklerinde belirtilen enzimlerden biri ALP’ dir. ALP yani alkalen fosfataz nedir? Alkalen fosfataz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Alkalen fosfataz ile ilgili soruların yanıtlarını hazırladık.
Lipaz (lpl) nedir? Lipaz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Günümüzde bazı testlerin rutin olarak yapılması sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu testlerin yüksek veya düşük çıkması bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Bu testlerden birisi de Lipaz testidir. Peki, lipaz (LPL) nedir? Lipaz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri ile lipaztesti hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
Anti Tiroglobulin - Anti TPO nedir? Değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri
Anti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Anti Tiroglobulin ve Anti TPO testlerini yaptırarak, herhangi bir hastalığınızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Anti Tiroglobulin ve Anti TPO hakkında detaylı bilgileri derledik.