Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Yumurtada yalnızca C vitamini bulunmaz. Bu nedenle domates, maydanoz, yeşil sebzeler, turunçgiller gibi sebze ve meyvelerin yumurta ile birlikte tüketilmesi hem C vitamininin alınmasını hem de yumurtanın yapısındaki demirin vücut tarafından daha iyi kullanılmasını sağlar" dedi.
#YumurtaÇİFT kol, yüz ve kadavradan rahim nakilleriyle adını duyuran Akdeniz Üniversitesi’nde Türkiye’de ilk kez nükleer alanda bir çalışmaya imza atıldığı açıklandı. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Boztosun, alüminyum, bakır, çinko gibi elementlerin birbirine dönüştürülmesini sağlayan, ’foto nükleer reaksiyon’ adı verilen ve gama ışınlarıyla atom çekirdeğinden nötron ve proton koparma deneylerinin başarıyla gerçekleştiğini söyledi.
Grip vakaları artıp domuz gribi telaşı yürekleri sarınca imkânı olanlar haklı olarak eczanelere hücum ettiler. Amaçları bağışıklık sistemlerini güçlendirebilecek bir doğal destek varsa bunlardan faydalanmak. Kafaların çok karışık olduğu bu alanda bazı bilgileri yeniden hatırlamanızda fayda olabilir. İşte en sık kullanılan bağışıklık destekleri.
ERCİYES Üniversitesi Hakan Çetinsaya Deneysel ve Klinik Araştırma Merkezi’nde yapılan araştırmada, folik asit zengini nane, roka ve marul gibi yeşil yapraklı bitkilerle, içinde çinko bulunan fındık, fıstık ve kabak çekirdeği gibi kuruyemişlerin depresyona giren hastaların iyileşme sürecinde etkili olduğu saptandı.