Daha 3 yaşındayken babasını kaybeden Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, o dönemleri, “Gaziantep Nizip’te çok kalabalık bir aile içinde büyüsem de ‘babasızlık’ bende çok büyük etki bıraktı. Ancak annem her zaman yanımızdaydı” diye anlatıyor. ‘Doğduğum ev nasıldı’ köşesi için bir araya geldiğimiz iş insanı ile çocukluk yıllarını ve iş hayatında geçirdiği 50 yılı konuştuk. İşte annesinin sattığı zeytin bahçesiyle iş hayatına adım atan Bekir Okan’ın hikâyesi...
#Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı“Okul öncesi dönemde olan çocuklar için baskı etkinlikleri veya boyama çalışmaları bir eğlence olmanın yanında mükemmel bir ince motor beceri geliştiricisidir” diyen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Hande Dinçel, okul öncesi küçük yaş grupları için yapılabilecek baskı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
#ÇocukNormalleşme sürecinde vatandaşlar birbirlerinden uzak kalmak için park, bahçe ve ormanları tercih ediyor. Böyle yerlerde karşımıza çıkan tehlikelerin başında arı sokmalarının geldiğini dile getiren İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Belirtiler bizim için hayati önem taşıyor. Arı sokmalarında yoğurt, domates sürmek gibi yanlış uygulamalar yapılıyor. O bölgeyi sadece temizlemeli ve buz uygulaması yapmalıyız” dedi.
#Özlem KaragölYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge AkgünSORU: Yaz aylarında denize girmek için yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. Ancak gittiğim yerlerde ‘beach club’ gibi mekânlar olmadığı için soğuk içecek ve yiyecek ihtiyacımı karşılamak da zorlanıyorum. Klasik buz kalıbı konulan taşıma soğutucuları ise işimi görmüyor. Bunun için öneriniz var mı? Şenol Top
#TeknolojiArtık akşam vakti yaklaştıkça evlerde tatlı bir telaş yaşanmaya başladı. Yemekler yapılıyor, çorbalar kaynatılıyor ve en güzel sofralar kuruluyor. Tüm bu hazırlıklar akşam bütün ailenin bir arada olduğu iftar sofraları için yapılıyor. Bütün bu hazırlıkların yanında belki de ramazan ayının en önemli yiyeceği pideye sıra geliyor. 11 ayın boyunca sofralarımızdaki yerini alan ekmeğin yerine artık pide geçti.
#RamazanSektörde “en heyecanlı” ay olarak tanımlanan Aralık ayında bu yıl, hediyelik ürün siparişleri, bir önceki yıla göre 4-5 kat arttı. Bazı ekstra kurumsal toplu talepler dahil edildiğinde 2-3 milyon liradan oluştuğu tahmin edilen ilginç hediyelik eşya pazarının büyüme hızı yıllık yüzde 200-300 civarında.