Günde 3 şişe maden suyu ile sağlıklı zayıflayın

Güncelleme Tarihi:

Günde 3 şişe maden suyu ile sağlıklı zayıflayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 19:35

Doğal maden sularının insan vücuduna birçok faydası bulunduğunu belirten Gediz Kaynak Suları Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, günde 3 şişe tüketiminin zayıflamaya da yardımcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Vücut dengesini korumak için maden sularının önemi önemli. Gediz Kaynak Suları Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, maden sularının faydalarıyla ilgili şunları söyledi: “Su, doğanın ve toprağın yapısıyla uyumludur. Bu yüzden doğal sular çok faydalıdır. Maden sularının içinde var olan bol mineraller cildi gençleştir. Ayrıca doğal maden suları ile zayıflamak mümkündür. Maden suları hem mide asidini sıfırlıyor hem de doygunluk hissi veriyor. Günde 3 şişe maden suyu içmekle sağlıklı zayıflama mümkün olabilir. Maden suları aynı zamanda içindeki mineraller nedeniyle güçlü ve dinç hissettiriyor. Özellikle spor yapanların terleme ile kaybettiği mineralleri geri kazanabilmeleri için boyalı sular veya enerji içecekleri yerine maden sularını tercih etmelerini öneriyoruz. Maden suları mineral dengelerini en iyi şekilde tamamlar. Yaşlılarda ve kadınlarda özellikle menopoz sonrası kalsiyum ihtiyacı artar. Yaşlılıkta mineral dengesizliği çeşitli hastalıklara yol açar.”

Haberin Devamı

Günde 3 şişe maden suyu ile sağlıklı zayıflayın

Kalp, tansiyon ve böbrek hastaları dikkat etmeli

Op. Dr. Özer Gürbüz, halk arasında maden sularının böbrekte taş yaptığına dair var olan kanıya da açıklık getirdi: “Doğal maden suları taş yapmaz. Doğada bulunan kalsiyum oranları normal sulara göre yüksek. Böbrekten atılımı da kolay. Sürekli mineralli su içmek de vücuda zarar verebilir. Bizim tavsiyemiz vücudun mineral dengesini korumak için günde 2-3 şişe maden suyu içmeleridir. Fakat yine de maden suyunun içinde var olan kalsiyum nedeniyle kemikler güçlenebildiği gibi, vücudun böbrek taşı yapma potansiyeli varsa bunu artırabilir. Ama bizim konuştuğumuz normal dengeyi sağlamak içilen orandır.”

Günde 3 şişe maden suyu ile sağlıklı zayıflayın

Sodyum oranı az olan maden suyu tüketilmeli

Sodyum oranı az doğal maden sularının tüketilmesinin önemli olduğunu belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, sodyumun vücuttan su çekerek ödem oluşturduğunu söyledi. Ayrıca hipertansiyona ve kalp hastalıklarına sebep oluşturduğunu kaydetti. Doğal maden sularında sodyum oranına çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Op. Dr. Özer Gürbüz “Gediz Minera maden sularımızı halkımız rahatlıkla kullanabilir. Özellikle gebelerin ve yaşlıların doğal maden sularını içerken sodyum oranına önem vermelidirler” dedi.

Haberin Devamı

Günde 3 şişe maden suyu ile sağlıklı zayıflayın

Gediz’den tam mineral dengesi

Doğal dengeli mineral yapıya sahip olan Gediz Minera doğal maden suyu ve aynı sudan üretilen Fruga’nın yapısını ise Op. Dr. Özer Gürbüz, şu sözlerle anlattı: “Doğal maden sularının içilebilmesi için mineral yapısının vücut yapısına uygun olması gerekir. Gediz minera doğal maden suyunun mineral dengesi tam olarak insan vücuduna uygun olması büyük avantajdır. Bu denge suyun lezzetinin de çok iyi olmasını sağlıyor. Fruga meyveli gazozlar da aynı şekilde lezzeti mineral yapısından kaynaklanıyor. Meyveli ve sade gazozlarda kullandığımız seker tamamen pancar şekerinden sağlanıyor. Fruga içeceklerinde GDO’lu hiçbir madde yoktur. Sonuç olarak Gediz Minera ve Fruga dengenize ve vücut yapınıza uyar.”

Haberin Devamı

Günde 3 şişe maden suyu ile sağlıklı zayıflayın

Cilt bakımında etkili sonuç

Güzellik minerali olarak da bilinen silisyum açısından zengin olan maden suyu, cilt bakımınız için en etkili temel malzemelerin başında geliyor. Her cilt tipinde rahatlıkla kullanılabilen maden suyu içinde bulundurduğu mineraller sayesinde cildinizin ihtiyacı olan vitamini sağlar. İşte maden suyunu cilt bakımında kullanma yolları:

· Maden suyunu buz kalıplarına doldurun ve buzlukta dondurun. Buz kalıbı haline gelen maden suyunu her sabah göz altlarınıza masaj yaparak uygulayın. Böylelikle gözlerinizdeki şişlikler iner ve daha canlı bir görünüm için güne ilk adımı atmış olursunuz.

Haberin Devamı

· Maden suyunu buzdolabında beklettikten sonra soğuk halde cildinize uygulamak çok daha etkili olacaktır. Cilt temizliğini soğuk maden suyuyla yapmak, içeriğindeki silisyum sayesinde tonik etkisi yaratarak gözeneklerin eskisinden daha sıkı hale gelmesini sağlar.

· Yüzünüzü musluk suyuyla yıkamak yerine maden suyuyla temizlemeyi deneyin. Maden suyu içinde bulundurduğu antibakteriyel özelliğiyle ciltteki yağı ve kiri temizler.

· Cildiniz gün içinde kaybettiği nemi maden suyuyla geri alabilir. Pamuk yardımıyla yüzünüze uyguladığınız maden suyu, cildiniz için doğal bir nemlendirici görevi görecektir. Kullandığınız maden suyunun şeker içermediğine dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

· İçine hiçbir şey ilave etmediğiniz sade maden suyunu boş bir sprey şişesine koyarak çantanızda taşıyabilirsiniz. Böylelikle yüzünüz her terlediğinde yüzünüze sıkacağınız maden suyuyla ferahlayabilirsiniz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!