Gözkapağı estetiğiyle 10 yaş gençleşmek mümkün

Yaşlılık belirtileri 30’lu ve 40’lı yaşlardan itibaren kendini göstermeye başlıyor. Söz konusu belirtilerden biri de gözkapağı sarkması...

Haberin Devamı

İlerleyen yaşlarda çoğu kişi gözkapaklarının üzerinde veya altında, kasların gevşemesi/ fıtıklaşmasına bağlı olarak oluşan yağ torbalarından şikayet eder. Bu sorunu çözmek için eskiden sadece yağ torbaları alınırdı ama artık gevşeyen kaslar gerginleştiriliyor, fıtıklaşan yağ çıkarılıyor ve böylece 10 yaş gençleşmek mümkün olabiliyor.
Ancak sadece gözkapağı estetiği yeterli gelmeyebiliyor. Aynı şekilde alında ve kaşlarda da bazı gençleştirme işlemleri yapmak gerekebiliyor. Kırışmış, katlar oluşmuş bir alna sahipseniz ve sadece gözkapağınızdaki fıtıklaşma gideriliyorsa, bu gözlerinize daha genç bir ifade verir. Ancak gözkapaklarınızın üzerine yığılan kaşlar, kırışmış, çizgilenmiş yaşlı bir alınla yine yaşlı görünürsünüz. Bu nedenle gözkapağı estetiği yaptıracaksanız, hekiminizle diğer iki yaşlanan bölgenizle ilgili neler yapılabileceğini de ayrıntılı bir şekilde planlamanızda yarar var. Gözkapağı estetiği dediğimiz işlem bir ameliyat olduğundan gözlerinizde ameliyata engel olacak bazı sorunların olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Göz tansiyonu, kuru göz, gözdeki enfeksiyonlar ve diğer bazı göz rahatsızlıkları, bu ameliyattan önce tedavi edilmelidir.

Haberin Devamı

OPERASYONDAN SONRA İZ KALIYOR MU?

Gözkapağı ameliyatları yaklaşık 1,5 saat ile 2,5 saat arasında sürüyor. Gözkapağı ameliyatlarından sonra alt gözkapağında, kirpiklerin hemen altından geçen ince bir çizgi oluşuyor. Üst gözkapağının içinde de yine ince bir çizgi oluyor. Çok hafif bir izle kişi yaşamına devam edebiliyor. Bu ameliyatın etkisi yaklaşık 10 yıl, bazı hastalarda ise 10 yıldan bile fazla sürebiliyor.
Asıl önemlisi, ameliyattan sonra kişinin kendisine dikkat etmesi. Ameliyat sonrasında alt ve üst gözkapaklarında bant oluyor, ilk 24 saat gözler kapalı tutuluyor, sık aralıklarla göze soğuk kompres uygulanarak şişmesi önleniyor. Çalışan bir kişiye bu ameliyatı yaptıysak ilk 10 gün boyunca bilgisayar ve televizyon kullanımına sınır getiriyoruz. Çünkü aynı noktaya sabit bir şekilde bakılması, gözkapağının kırpma hareketlerini yavaşlatacağından göz içinde kuruluklara, batma ve yanmalara neden olabiliyor.
Bizim önerimiz bu ameliyattan sonra 3-5 gün kadar dinlenilmesidir.

Haberin Devamı

GÖZKAPAĞININ ŞİŞMESİNE KARŞI ÖNERİLER

1-Uykunuzun düzenli olmasına özen gösterin. Her akşam birbirine yakın saatlerde yatmaya çalışın.
2-İşyerindeyseniz sabit bir şekilde sürekli bilgisayara bakmak yerine her yarım saat ile bir saat arasında kısa molalar vererek gözlerinizi dinlendirin. Göz hekiminiz gözlük verdiyse mutlaka kulanın. Aksi takdirde sürekli aynı noktaya bakmaktan dolayı göz kaslarında sıvı birikir ve gözler şişer.
3-Yüksek yastıkta yatmak, sürekli gözkapağındaki şişkinliklerden yakınan kişilerde kan dolaşımını hızlandırır, daha az şişlik oluşmasını sağlar.
4-Eğer gözlerinde alerji varsa, belli dönemlerde alerji ilaçlarınızı mutlaka kullanmaya özen gösterin.
5-Gözkapaklarınız şiştiyse buzdolabından iki buz kalıbı çıkarıp gözlerinizin üzerine ince bir havlu ya da pamuklu bir bez yardımıyla 15-20 dakika kadar kompres yapın.
6-Çayın demi ödemin giderilmesinde etkilidir. Evinizde çam demlediyseniz bir pamuğa bu demi batırıp gözkapaklarınızın üzerine uygulayın. Çok sıcak olmamasına özen gösterin. Demlenmiş çay yoksa da iki poşet çayı sıcak suya batırıp, bekletin. Sonra pamuğu ıslatıp gözlerinize uygulayın. Sık aralıklarla tekrarlayın.

Yazarın Tüm Yazıları