Güzel başlangıç

FENERBAHÇE Ülker, grubundaki diğer takımlarla kıyasladığımızda daha güçsüz olan Rytas’a karşı maça çok iyi başladı.

Haberin Devamı

Hücum ve savunmada çok düzenli ve makine intizamı içinde oynayan Fenerbahçe Ülker, seyirciye ilk periyotta basketbol ziyafeti verdi. İkinci periyotta, Ukic ve Kinsey’in zaman zaman şut seçimi hatalarına rağmen sarı lacivertliler maçın momentumunu, yani senaryosunu yazmaya devam ederek devreyi 13 sayı farkla önde bitirdi.
 Ciddiyete devam
İkinci yarıya yine aynı savunma iştahı ve iş disiplini ile başlayan temsilcimiz hem hızlı hücum sayıları üretirken hem de pota altını çok iyi kullanarak Euroleague için ciddi sayılabilecek farka ulaştı.
Maçın son dakikalarında sonuç belli olmasına rağmen, vidaları hiç gevşetmeyen sarı lacivertliler hem istekli hem de akıllı oyunuyla Euroleague macerasına kazanarak başladı.
Sonuç olarak Fenerbahçe Ülker’in doğru yolda olduğunu net bir şekilde gözlemlediğimizi söyleyebilirim. Kadro, hedeflenen ilk sekizi yakalayabilecek kapasitede.
Koç Spahija’nın ise bu kadroyu iyi hazırlamakta olduğunu belirtmezsek haksızlık etmiş oluruz. Bize iyi bir basketbol gecesini, savunma ağırlığını ortaya koyarak yaşattıkları için emeği geçen herkesi tebrik ederiz.
Özellikle bu maçta Vidmar’ı ve Oğuz’u pota altında sürekli besleyen düzen kendini ispat etti. Eğer bu hücum düzenine oyuncular sahip çıkarsa, bu etkili savunmanın yanında Fenerbahçe Ülker’in başarılı olmaması için bir neden göremiyorum.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Savunma arzusunu ve boyalı alanı kullanmalarını. .

BEĞENMEDİM

Ukic’in yorulduğu anlardaki şut seçimi hataları ve top kayıplarını.

DİKKAT

Grupta Rytas’tan daha zor takımlar var. Bu sonuçla fazla tatmin olunmasın.

Yazarın Tüm Yazıları