Güne enerjik bir başlangıç

Daha yataktan doğrulmadan yapacağınız basit birtakım hareketlerle metabolizmanızı ve kan dolaşımınızı harekete geçirebilir, böylece gün içinde harcayacağınız enerji miktarını artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bunun için ihtiyacınız olan süre 10-30 dakika civarında... Uyandığınızda yapacağınız minik egzersizler, güne rahat ve enerjik bir şekilde başlamanızı sağlayacak.

1 Vücudunuzu esnetin. Yatar halde kollarınızı başınızın üzerinde iyice gerin. Bu sırada vücudunuzun üst kısmını da esnetebilirsiniz.

2 Eklemlerinizi gerin. Bunun için sırt üstü pozisyonda dönüşümlü olarak sağ ve sol bacaklarınızı göğüs hizasına kadar olabildiğince çekin ve bu egzersizi yaparken derin derin nefes alıp vermeyi ihmal etmeyin.

3 Güçlendirici egzersizlerle karın ve sırt kaslarınızı harekete geçirerek kan dolaşımını da düzenlemiş olursunuz.

4 Esneklik kazandıran ve rahatlatıcı egzersizler sayesinde güne moraliniz yüksek bir şekilde başlayabileceğinize emin olabilirsiniz.

5 Esnetme ve germe hareketlerini açık pencerenin önünde yapın. Bu sırada derin derin nefes alıp verin. Böylelikle vücudun bir numaralı enerji hırsızı stres hormonlarını da etkisiz hale getirecek ve oksijen alımını hızlandıracaksınız.

6 Sabah egzersiz programınızı haftada iki-üç kez kısa ama güçlü bir enerji yürüyüşüyle destekleyebilirsiniz.

EDİTÖRDEN...

Bu tonik cildi canlandırıyor

Haberin Devamı

Christian Breton’un cildi yenileme özelliği bulunan çiçek kokulu toniği “Eclat Jeunesse”, cildin taze ve aydınlık görünmesini sağlıyor. ıçeriğindeki meyve asitleri cildin dokusunu düzeltirken, glikolit asit ise cildi yeniliyor, arındırıyor ve yumuşatıyor. Peeling özelliği bulunan AHA sayesinde ölü hücreleri ve nemsizlikten oluşan çizgileri de ortadan kaldıran ürün, aynı zamanda cildi aydınlatıcı özelliğe sahip.

Saçlarınız parlasın

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda satışa sunulan Simply Organic serisine ait “Control&Hair Spray” her türlü saç tipi ve şekillendirme için orta tutuşlu bir sprey. Ürün, esnek ve kalıcı bir tutuş sağlarken, yapışkanlık, sertlik hissi de bırakmıyor. Ayrıca alkol içermediği için saçı kurutmuyor, aksine parlamasını sağlıyor. ıçeriğindeki zeytin yaprağı özünün de saç derisi sorunlarını tedavi etme özelliği var.

TIRNAKLARDA MERCAN TONLARI

Haberin Devamı

Galliano’dan Oscar de la Renta’ya kadar pek çok ünlü tasarımcı, yeni sezonda sıra dışı renklere yöneliyor. Favorilerinin başında ise mercan tonları geliyor. Hangi tonu seçeceğiniz size kalmış...

İşte mercana yönelmeden önce hatırlamanız gereken önemli detaylar...

Mercan rengindeki tırnaklar yeni sezonun modası... Bu renk aynı zamanda kıyafetlerde de öne çıkıyor. O yüzden mercan tonlarla dikkat çekici desenleri bir arada kullanmak tabu... 

Mercan tonları bu sezonun vazgeçilmezi, üstelik hafif kumaşlarla mükemmel bir uyum sağlıyor. Bu rengi bahar tazeliğindeki beyaz ya da büyülü gecelerin ‘in’i siyah ipek gibi havadar kıyafetlerle tamamlayabilirsiniz. 

Mercan mükemmelliği seviyor. Bu yüzden el ve ayak tırnaklarında aynı anda kullanmak stil katacaktır.

Haberin Devamı

GÜZELLİK MİT’LERİ

Diş macunu sivilceleri yok ediyor, oje tırnakların nefes almasını önlüyor, günde 100 fırça darbesi saçları parlatıyor... mu acaba? Dilden dile yayılan bu güzellik mit’leri ne kadar doğru dersiniz?..

DUDAK KREMLERİ BAĞIMLI YAPAR

Doğru, dudak kremleri gerçekten de kişiyi yumuşak dudaklara bağımlı yapıyor. Bunun anlamı, düzenli olarak kullanılan dudak kremi bir süre sonra dudaklarda yumuşaklık hissini kalıcı hale getiriyor ve kişi bu pürüzsüzlük hissinden vazgeçemiyor. Sürmediğinde birkaç saat sonra dudaklarının kuru olduğunu düşünmeye başlıyor. Bu sözde kuruluk hissinden kurtulmak için diliyle dudaklarını ıslattığında ise daha da kurumasına yol açıyor. Bir ipucu; çok sık dudak kremi kullanıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir anda değil yavaş yavaş vazgeçmelisiniz.

GÜNDE 100 FIRÇA DARBESİ SAÇLARI PARLATIR

Doğru. Büyükannelerimizin yıllardır uyguladığı bu yöntem saç derisindeki yağın saça dağılmasını sağlar ve böylelikle daha parlak görünmesine yardımcı olur. Fonksiyonel olabilir ancak yine de sınırlı uygulamalarda... Zaman kazandıran ve daha temiz bir alternatifse saça parlaklık veren bakım ürünleri kullanmaktır.

OJELER TIRNAKLARIN NEFES ALMASINI ENGELLER

Yanlış. Üst üste tabakalar halindeki deri hücrelerinden oluşan tırnak plağı, herhangi bir oksijen kaynağına ihtiyaç duymaz. Sadece oje yenilemek için sık sık kullanılan aseton dolayısıyla kuruyabilir ya da kırılgan hale gelebilir. Bir ipucu; tırnaklarınızı zaman zaman ojesiz kullanın ve tırnak etlerine bakım yağı uygulayın.

FONDÖTEN RENGİNİ ELİNİZİN ÜZERİNDE TEST EDİN

Bu çok önerilen bir yöntem değil. Çünkü eller çoğu zaman korumasız olarak güneşe maruz kaldığından ve çok seyrek peeling uygulaması yaptığımızdan cildimizden daha koyudur. O nedenle fondöten satın alırken birkaç farklı tonunu yanağınızın üzerinde deneyebilirsiniz. Ürünü cildinize hafifçe sürün ve hangi rengin cilt tonunuzla uyum sağladığını doğal ışıkta kontrol edin. Kendinize en yakın tonu bulacaksınız.

DİŞ MACUNU SİVİLCELERİ YOK EDER

Evet ve hayır. Bazı diş macunları akneyle savaşta etken bir madde olan çinko içerir. Florür ya da mentol gibi maddeler ise tahrişlere neden olabilir ve sivilcelerin daha kötü bir hal almasına yol açabilir. Dolayısıyla en iyi yöntem, özel cilt ürünleri kullanmaktır.

Haberin Devamı

Meydan okumayı seven kadınlara

“Romantizm ve dişiliğin güçlü zıtlığını ortaya çıkaran bir parfüm istedim. Bu etkileyici, parfüm meydan okumayı seven, cüretkâr kadına adanmıştır” diyor moda dünyasına yön veren en güçlü isimlerden biri olan Donatella Versace...

Versus, Versace’nin rock’n roll ruhunu yansıtmak üzere doğdu. şu anda ıngiliz tasarımcı Christopher Kane önderliğinde moda dünyasındaki özel yerini korumaya devam ediyor.

Versus reklam kampanyası için ünlü fotoğrafçı Craig McDean’in objektifine poz veren model Lara Stone da tüm çekiciliği ile Versus dünyasına gönderme yapıyor.

Demode makyaj

Ece Erken aslında kişisel bakımına özen gösteren bir isim. Ama geçtiğimiz gece ona rastladığımda bir anda 80’lere gidiverdim. Boyundan aşağısı ve boyundan yukarısı ayrı tellerden çalıyor.

Kırmızı elbiseyle pembe rujun uyumunu varın siz düşünün. Pembe bir kalemle çerçevelenmiş dudaklar, beyaz farla haddinden fazla dikkat çekici hale getirilmiş gözler kesinlikle demode.

Bu arada göz kenarlarındaki kırışıklıklar bir hayli belirginleşmiş. Yeni thermaj uygulamasını öneririm kendisine.

Haberin Devamı

KATILIN, KAZANIN

“Dünyaca ünlü modaevi Versace’nin yeni parfümü Versus’un kelime anlamı nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi Versace Versus kazanacak. Bu uygulama web sitesinde 9-11 Nisan tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.

Yazarın Tüm Yazıları