Gözyaşlarımız içimizde

BALYOZ’dan tutuklanan Erdek Mayın Filo Komutanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’in kızı Ülkem Suntay’ın, dostlarına gönderdiği yazı şöyle:“Siz çok sevdiğiniz babanızı suçsuz olduğu herkes tarafından bilindiği halde parmaklıklar ardına koydunuz mu?

Haberin Devamı

Maruz kaldığınız haksızlık yüzünden nefes alamadığınız, uyuyamadığınız ve yemek yiyemediğiniz oldu mu?


Tutuklama, mahkeme, cezaevi gibi kavramlar hayatınızda hiç yer almazken ansızın içinde bulunduğunuz dünyanın tam orta yerine bomba gibi düşüp bütün dünyanızı kararttığı oldu mu?


İçinizde kopan fırtınalara rağmen sessiz haykırışlarınızı kendinize saklamak durumda kaldınız mı?


Ben kaldım!..


Bir asker çocuğu olmak aslında asker gibi onurlu ve gururlu yaşamak demektir. Bizler öyle gördük, öyle yaşadık. Babalarımızın Türk bayrağını dünya denizlerinde şerefle dalgalandırabilmeleri için ömrümüzün yarısında babalarımızı görmedik. Babalarımız vatan toprağı sayılan gemileri ile limandan ayrılırken elimizde Türk bayrakları, gözlerimizde yaşlarla arkalarından, sayısını bilmediğimiz kere el salladık. Yine kardeşlerimiz, annelerimiz üzülmesin diye gözyaşlarımızı içimize akıttık. Her şeye rağmen hep dimdik ayakta durduk ve vatan için her sıkıntıya göğüs gerdik.

Haberin Devamı


Şimdi yine dimdik ayakta duruyoruz çünkü biliyoruz ki babalarımızın tek suçu vatanlarını çok sevmek... Bugün bu ülkede çocuklarına ‘Ülkem’ ve ‘Ege’ isimlerini koyan bir adam vatanına zarar vermeyi düşünmekle suçlanıyor!


Biz ise her zamanki gibi dimdik ayakta duruyoruz. Çünkü biliyoruz ki sen öyle olmasını isterdin.


Ben şerefli ve onurlu bir Türk askerinin kızı olarak dünyaya geldim ve o şekilde öleceğim. Sen hiç merak etme babacığım!


Bu yazıyı büyük haksızlıklara maruz kalan tüm asker ailelerine ithaf ediyorum.”

 

Erasmus sınavında ‘Balyoz’ sorusu

 

ANTALYA’da bir veli anlatıyor: “Bizim, Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin başından geçen bir olayı aktarmak istiyorum. Birçok fakülteden öğrenci Erasmus programıyla yurtdışına gitmek için sınava giriyor. Yazılı sınavın ardından kazanan öğrenciler, sözlü mülakata alınıyor. Ne yazık ki, karşılaştıkları sorular dil soruları yerine “Gündemdeki olaylar hakkında ne düşünüyorsun? Balyoz Operasyonu nedir? Baban ne iş yapıyor?” oluyor... Yabancı dille ilgili sorular yok yani. Mülakatı geçebilen öğrencilerin birçoğunun da cemaat yurtlarında kaldıkları dikkat çekiyor. Sınavdan önce çıkan “Bu sene cemaatçiler yurtdışına gidebilecek” dedikodusu da çabası. Gerisini anlatmak istemiyorum. Akdeniz Üniversitesi bu hallere mi düşecekti. Demek burası da artık cemaatlerin kontrolüne girmiş.”

 

Haberin Devamı

AKP toplumla oynamaktan bıkmıyor

 

“ANAYASA değişmeli mi?” diye soruyor Zafer Özgür. Ve yanıtını veriyor: “Anayasa değişmeli ya da değişmemeli, bu tartışılabilir. Ancak AKP’nin genel seçime 1 yıl kala bunu gündeme getirmesinin nedeni anayasa değişikliğinin ihtiyaç olması değildir.

AKP, diğer partilerin değişikliğe karşı çıkacağını biliyor. O zaman tek bir yol kalıyor: Referandum. Bu, seçime bir yıl kala AKP’nin gücünü denemesi anlamına geliyor. Referandum sonucu kabul olursa, millet bizi destekliyor diyecekler. Sonuç ret olursa, biz ülke için iyi şeyler yapmaya çalışıyorduk ama muhalefet bizi engelliyor diyerek gözyaşı dökecekler ve genel seçimde kendilerine acındırarak oy talep edecekler. Bu oyunlara sekiz yıldır alışmadık mı?

Haberin Devamı

Biz bu oyunları izlemekten bıktık, onlar oynamaktan bıkmadı.”

 

MUSTAFA BALBAY

365 gündür tutuklu

“En hayasız kahpeliği besleyenlerin/ yağmalamak için ayaklandıkları günden beri/ kılıçtan geçiriyorlar başkaldırıları/ şimdilik canakıyıcıların vaktindeyiz/ ama/ daha bitmedi ama./ cehennemde bir mevsim geçirsinler diyorlar ya / son söz söylenmedi daha...” (İzmir CUMOK’tan)

 

Biliyor musunuz

 

TEP’e yeni başkan

10 Mart’ta kurulacak Toplumsal Eşitlik Partisi’nin, SHP ile birleşmesinden sonra partinin genel başkanlığına, DYP-CHP koalisyonu döneminde Çalışma Bakanlığı yapan Ziya Halis’in isminin ağırlık kazandığını...

BAKIRKÖY Belediye Meclisi’nin oybirliği ile aldığı kararla Cevizlik Mahallesi’nde bulunan Beyaz Güvercin Sokağı’nın adının Beyaz Güvercin Hrant Dink Sokağı olarak değiştirme kararı aldığını... 

SİİRT’te son yıllarda ençok şikâyet edilen tefecilik konusunda bir vatandaşın belediyeye başvurmak üzere Başkan Selim Sadak’ın önerisiyle 2’si BDP’li, 1’i AKP’li olmak üzere 3 üyeden oluşan bir komisyon kurulduğunu...

CUMHURİYET
tarihinin önemli olaylarının anlatılacağı ‘Özlemden Eyleme Doğru Atatürk’ konulu tiyatral sunumun, bugün İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini (0212- 425 61 51-1043)...

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE DAVA

HÜKÜMETİN asgari ücreti TUİK’in 2009 yılı rakamından bile 142.76 TL daha düşük açıkladığını savunan PETROL İş’in, 2010 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı ile dayanak Yönetmelik hükmünün iptali için yürütmenin durdurulması istemli olarak Danıştay 10. Dairesi’nde dava açtığını....

RİZELİ GAZETECİ

HES’lere karşı verilen hukuk mücadelesinde çevrecilerin avukatlığını üstlenen Av. Remzi Kazmaz ve bir grup hukukçu arkadaşı ile Rizeli gazeteciler, Rizeli gazeteci Gençağa Karafazlı’nın ‘organize suç örgütü kurmak ve yönetmek’ iddiasıyla tutuklanması üzerine 10 aydır hâkim karşısına çıkartılmamasına tepki gösterdiklerini... 

Yazarın Tüm Yazıları