GLOBE TİYATROSU İLK KEZ TÜRKİYE’DE!

Dünyanın en saygın tiyatrolarından biri ve Londra’nın en eski Elizabeth dönemi tiyatrosu olan Shakespeare’in Globe Tiyatrosu Türkiye’de!

Haberin Devamı

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 15. yılında bir ilke sahne oluyor. İngiltere’nin en köklü tiyatrolarından olan Globe Tiyatrosu, Adana Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez Türkiye’ye geliyor.

KRAL LEAR 25 - 26 NİSAN’DA AYA İRİNİ’DE!

Ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı Shakespeare’in kurucuları arasında yer aldığı Globe Tiyatrosu, Adana Tiyatro Festivali’nin 15. yılı dolayısıyla yazarın en önemli tragedyalarından Kral Lear’i 25 - 26 Nisan tarihlerinde İstanbul Aya İrini’de ve ardından Adana’da sanatseverlerle buluşturacak.

GLOBE’UN OYNAYACAĞI EN MUHTEŞEM MEKÂN!

Sanatsal ve teknik ön çalışmalar için Türkiye’ye gelen Globe Tiyatrosu’nun yapımcısı Tom Bird, Aya İrini’nin, Globe’un bu güne kadar oyun oynayacağı en muhteşem mekân olduğunu söyledi. Tom Bird, ‘Böyle bir mekânda ve bu denli önemli bir festivalde, oyun sergilemekten gurur duyuyoruz’ diyerek heyecanını paylaştı.

Haberin Devamı

BİR İMPARATORLUĞUN ÇÖKÜŞ HİKAYESİ ANLATILACAK!

Shakespeare oyunlarındaki başarısıyla adından söz ettiren Bill Buckhurst’un yönettiği, Kraliçe Elizabeth döneminin dekoruyla görsel bir şölen yaşatacağı, Kral Lear’i İngiliz aktör Joseph Marcell canlandıracağı oyunda, bir imparatorluğun çöküş hikayesi anlatılacak.


 

Yazarın Tüm Yazıları