Gitmesi gereken çok adam var

Aziz Yıldırım, yeni bir yıldız alacaklarını açıkladı. Kadrosunda 8 yabancı bulunan F.Bahçe’de bu durumda kimler gider? Yıldırım’ın sözünü ettiği bu oyuncu sizce kim olur?

FENERBAHÇE’nin Kezman’ın yanında ikinci bir santrfora ihtiyacı var. Çünkü tek forvetle bu iş olmuyor. Bu oyuncu kim olur, bilmiyorum. Takımda gitmesi gereken bir sürü oyuncu var. Bu, Deivid olur, Lugano olur, Edu olur, hatta Appiah olabilir. Appiah için her ne kadar "kalacak" dense de o dışarıya farklı konuşuyor.

Türkiye’de şampiyonluğa oynayan takımların mutlaka yerine getirmesi gereken 3 kural var. 1-Büyük takımlar asla tek santrfor oynamamalı. 2-Şahsiyetli orta saha oyuncularına ihtiyaçları var. 3-Yan ve geri pas yapıp oyun kuramazlar, ileriye uzun top atarak pozisyona giremezler.

Türkiye’de Roberto Carlos dışında uzun top atıp gol pozisyonu hazırlayacak oyuncu yok. Trabzon da dahil olmak üzere büyük takımlar hep uzun toplarla gol arıyor. Santrforun kafa topu alamaz, top sana geri döner. Neden böyle oynarsınız anlamıyorum. Orta sahadakiler korkak, şahsiyetsiz. Türk futbolu bu yüzden geri gidiyor.

Fenerbahçe, Alex yüzünden tek santrforla sahaya çıkıyor. Görünen o ki, yeni santrfor alınınca Zico savunmada bir kişiyi eksiltip, 3-5-2’ye dönecek.

Ertuğrul doğrusunu yapıyor

Yarın Şamiyonlar Ligi eleme maçına çıkacak olan Beşiktaş, A Milli Takım’ın iki stoperini kadrosunda bulundurmasına rağmen hala savunmaya oyuncu arıyor. Ertuğrul Sağlam neden böyle bir arayış içerisinde?

ERTUĞRUL Sağlam, Gökhan Zan’a güvenemiyor. Çünkü bu futbolcu çok sakatlanıyor. İbrahim Toraman, Avrupa maçlarında kısa kalan bir oyuncu. Baki, güven vermiyor.

Beşiktaş, hem topları kesecek, hem de defanstan oyun kuracak bir isim arıyor. Daha önce Ronaldo ve Zago vardı bu işi yapan. Ertuğrul Sağlam, "Bizim sokağa atacak paramız yok. Takıma katkı yapacak, yüceltecek oyuncu lazım. Böyle bir oyuncu bulamazsak, yabancıya gerek yok" diyor.

Celal Kolot’un beğendiği oyuncu ile Ertuğrul Sağlam’ın beğendiği oyuncu aynı olabilir mi? Kolot iyi niyetle göreve gelmiş, kulübe faydalı olmaya çalışan bir futbol şube sorumlusu. Futbolcuyu seçme görevi Ertuğrul Sağlam’ın işi. Kolot, ancak kulüp adına anlaşmaları yapar. Celal Kolot’un haddini ve yerini bilmesi lazım. Aynı zamanda saygınlığını devam ettirecek ve devamlı olarak Ertuğrul Sağlam’la koordineli çalışacak.

Carlos geldi Uğur canlandı

F.Bahçe’de geçen sezonun en çok eleştirilen futbolcusu Uğur Boral, bu kez takımın yıldızı olarak ön plana çıktı. Uğur’un bu yüksek performansını neye bağlıyorsunuz?

UĞUR Boral,
geçen sezon büyük bir takıma geldiğinin farkındaydı. Bu yüzden kendini göstermek için bazı şeyler yapmak istedi. Ancak, takımın futbol mantalitesi zayıftı ve kötü oynuyorlardı.

Uğur, bu sene kulübü, yönetimi, teknik heyeti ve arkadaşlarını tanıma şansı buldu. O, çabuk, süratli, topa iyi vuran bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon Fener’de isteneni verememesini doğal karşılamak lazım. Çünkü çoğu maçta sol bekte oynadı. Bu bölge Uğur’un gerçek yeri değil. O, sol açıkta daha faydalı oluyor. Bir de Roberto Carlos gibi bir oyuncunun önünde oynamanın avantajına sahip. Carlos, çok çabuk oynayabilen, kalitesi tartışılmaz bir futbolcu. Roberto Carlos sayesinde Uğur’un da yetenekleri ortaya çıkmaya başladı.

Hakan&Ümit G.Saray’a yetmez

Necati ve Hasan Kabze’yi gönderen G.Saray, İstanbulspor’la oynanan hazırlık maçında gol atmayı başaramadı. Sizce sarı kırmızılılara Hakan Şükür’le Ümit Karan yeter mi, yoksa yeni bir golcü mü almalılar?

BENCE Hakan Şükür ile Ümit Karan G.Saray’a yetmez. Hakan 37, Ümit 31 yaşında. Ben, Necati’nin neden gönderildiğini bir türlü anlayamadım. Eğer disiplinsizse çekersin bir köşeye konuşursun, çözersin sorunu. Necati yetenekli bir oyuncu. 27 yaşında, en verimli çağında. İki ayağını da kullanıyor, toplara iyi vuruyor, hava hakimiyeti var. G.Saray’da oynadığı 3.5 sezonda 70’in üzerinde gol atmış. İhtiyaç duyduğun zaman orta sahada da oynar.

Diyorlar ki: "Necati 10 numaralı formayı Lincoln’e vermek istemediği için gönderildi." Böyle çocukça bir davranış olabilir mi? Yılda 1 milyon Euro’nun üzerinde bir ücret alan futbolcu, bu tür komik şeyler yüzünden sorun çıkarır mı? Bence Necati böyle bir şey yapmamıştır. Bu sözü söylemiş dahi olsa, olayın fazla büyütülmemesi lazımdı.

Hasan Kabze’nin gönderilmesini bir yerde doğru bulabilirsiniz. Çünkü o yedek beklemektense başka takımda daha verimli olabilir. İki golcüsünü bir anda gözden çıkaran Kalli bu durumda yeni bir santrfor isteyecektir.

Trabzon bu futbolla herkese kaybeder

Trabzonspor, adı sanı duyulmamış bir Rumen takımına elenerek UEFA Kupası’na katılma şansını kullanamadı. Bordo mavililerin bu hezimetinin sorumlusu sizce kimler?

OYUNCULARIN
kapasiteleri ve oyun anlaşıyı bu hezimeti getirdi. Elinde uzun boylu santrfor (Ersen Martin) var diye, her topu şişirmemelisin. Rakip bu o oyuncuyu kontrol altına alınca elin kolun bağlanıyor.

Trabzonspor’un kadrosunda bir sürü yetenekli oyuncu var. Sen hala topu şişirerek oynuyorsun. Böyle yapmak yerine çabuk oynasalar, daha fazla iş yaparlardı. Bu kadar ilkel bir futbol anlayışı olabilir mi? O beğenmediğimiz Rumen takımı topun kıymetini Trabzonspor’dan daha iyi biliyor. Senin yakaladığın pozisyonlar ise hep karambollerden oluşuyor.

Ziya Doğan, Serkan’ı sağ bek oynattı. Adam F.Bahçe’de zaten bu yüzden ayrıldı. Koy onu orta sahaya, koşsun, pres yapsın, top kapsın. Ceyhun var, Ayman var, Hüseyin var. Orta sahan güçlü ama bu oyunculardan bir türlü faydalanamıyorsun. Ayağına topu alan her futbolcu ya geriye pas veriyor, ya da ileriye amaçsız toplar atıyor. Trabzonspor böyle oynamaya devam ederse her takıma yenilir.
Yazarın Tüm Yazıları