Gecenin ritmi kıyafetinizi belirliyor

Yeni yılda tarzınızı, gecenin rotası belirliyor. Alışveriş yaparken hangi ortamda ne tarz giyinmeniz gerektiği konusunda işte size birkaç ipucu...

Özel günlerden kaçmayın! Elbette, yazıya böyle başlamamın bir sebebi var. Çünkü biliyoruz ki özel bir geceye hazırlanmak, alışverişte sizin için ekstra mesai demek. Özellikle de bu işi son ana bırakmış ve hálá o gece için ne giyeceğinize, ne takacağınıza karar verememişseniz...

İşte bu nedenle, yeni yıla hazırlık yapmak için önünüzde daha 10 gün varken, bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmenizi öneriyoruz. Sadece o gece ne giyeceğinize değil, sevdiklerinize hangi hediyeyi alacağınıza da henüz karar vermediyseniz, ilk hedefiniz bu maratona katılmadan önce elinize önceden hazırladığınız detaylı bir liste almanız. Önce gecenin rotasını çizin, ardından da o ortama uygun kıyafetleri seçin. Bu bir ev partisi mi? Şık bir yeni yıl balosu mu? Önce bir yemek, ardından hareketli bir club aktivitesi mi olacak?

O gece elbette, öncelikle gözler şık, siyah bir şeyler arayacak. Ama bu yıl, mürdüm ve lacivertin koyu tonlarının, bej ve beyazların çok moda olduğunu da unutmayın. Gecenin ritmi yeni yılda şıklığınıza yön veriyor. Bu durumda hangi ortamda ne giyileceğine gelin birlikte bir göz atalım.

Yemek-parti

Son yıllarda yeni yıla ev partileriyle girmek moda! Parti nerede olursa olsun o gece hem şık hem de rahat görünüm için bedene oturan elbiseleri tercih edebilirsiniz. Geçmiş dönemlerden yoğun izler taşıyan bu elbiselerde saten ve dantel karışımlarına bu kış kadife eşlik ediyor. Parlak, iri taşlı broşlarla süslenen, saten fiyonklarla hareketlendirilen kombinasyonlarda saçları bantlar, krepeler ve volümlü modeller tamamlıyor.

Hem romantik hem de seksi bir görünüm için gece koleksiyonunda yoğun olarak saten, ipek, tafta ve ipek-satenler kullanan Mango, 60’lı yılların izinden gidiyor. Markanın fiyonk ve dantellerle süslenen gece elbiseleri ile yılbaşı partilerine hazırsınız!

Kırmızı pabuçların sırrı

Björk, Madonna, Mick Jagger ve Kylie Minogue gibi yıldızların tercih ettiği Yazbükey markasının yaratıcıları, Yaz ve Emel Kurhan kardeşler, bu yıl da Hotiç için "şans" temalı özel bir yeni yıl koleksiyonu hazırlamış. "Giymek istediğimiz ayakkabıları tasarladık" diyen Emel Kurhan, modellerde uğurlu olduklarına inandıkları zar ve iskambil kağıtlarını kullandıklarını belirtiyor. Koleksiyonun içinden bu çarpıcı kırmızı kadife ayakkabıları sizler için seçtik. Ayrıca saten kurdelelerle devleşen siyah modelleri de şiddetle tavsiye ederiz.

Balonun şıkı kim?

Beymen mağazaları, Prada, Miu Miu, Dolce & Gabbana, Sergio Rossi, Jil Sander, Celine, Christian Dior, Helmut Lang, Moschino, YSL ve daha birçok ayakkabı, jean ve giysi markasını aynı çatı altında buluşturuyor. Marka yeni sezona her markanın ışıltılı koleksiyonlarıyla giriyor. Dolce&Gabbana ve Miu Miu’nun taşlı ayakkabıları ise şu sıralar kadınlar arasında en çok konuşulan modellerden...

Feminen seçimler

Vakko, Nişantaşı’ndaki yeni mağazalarının açılışını yaklaşık 5000 kişilik bir partiyle kutladı. Bu mağazalar arasında özellikle kadınların çok ilgisini çekeceğini umduğumuz Vakko Shoes, Jimmy Choo, Vicini, Christian Lacroix, Givenchy, Emilio Pucci, Calvin Klein, Donna Karan, Casadei, Barbara Bui, Gianna Meliani, Walter Steiger, J.M Cazabat, Pollini gibi dünyaca ünlü birçok markanın ayakkabılarını aynı çatı altında topluyor.

Club modası

Trendleri gardıropları-nıza taşıyan Fornarina’nın gece seçenekleri arasında dar pantolonlar ve yüksek topuklu stiletto’ların üzerine giyilecek dökümlü transparan bluzlar dikkat çekiyor. Gece için dar ceketlerin ve elbiselerin olduğu koleksiyonda aksesuvarlar da en az kıyafetler kadar iddialı.

Guess'in özel geceler için koleksiyonuna dahil ettiği kürklü, taşlı ve parlak modellere dikkat. Zincir saplı, çapraz kullanılan bu küçük çanta modelleri her tarz kıyafete, özellikle de geceleri club ortamlarına çok yakışıyor.

Kürk lüks değil

Kürk, aksesuvar ve detay olarak da modanın her alanında kullanılıyor. "Kürkün olsun ister misin" diye sorsalardı, bu saati gördükten sonra böyle bir kürkü üzerimde taşımayı isterdim. Zenith, çarpıcı mink kayışlı modeli Baby Star ile zamana ayak uyduruyor.

Fiyatı: 5.000 - 9.500 CHF

Bu saatlerle zamandan kazanılıyor

Bir saat beğenseniz, bunu bir internet sitesinden alır mıydınız? İnternette alışveriş, ülkemizde de giderek yaygınlaşırken, artık her türlü ürün çeşidi ayağınıza kadar geliyor. Günde yaklaşık 5000 kişinin ziyaret ettiği "alisverissaati.com"da Diesel’den Fossil’e, Technomarine’den Buffalo’ya kadar 35 marka yer alıyor. Sitenin kullanımı çok basit ve anlaşılır. İstediğiniz saati büyüterek bakıp inceleyebiliyorsunuz.

Satın aldıktan sonra ise saatiniz İstanbul içindeyseniz iki, dışında oturuyorsanız üç iş günü içinde evinize teslim ediliyor. Eğer ulaşımda bir problem çıkarsa saatiniz yenisiyle değiştiriliyor. Sitede şu an en çok talep gören saatler duyduğumuza göre Orient, Q&Q, Quantum ve Lacoste’muş.

Ama işin asıl ilgi çekici yanı, yılbaşına kadar siteden bir saat alacak herkese yanında birçok hediye verilmesi... Öncelikle evinizi süsleyecek bir duvar saati, bir kol saati daha ve son model dijital fotoğraf kamerası saat alanlara hediye! Yapmanız gereken tek şey siteye "tık"lamak ve saatinizi beğenmek!

Avantajlı mönü

Bu yıl "Mavi" mönüde neler var? 31 Aralık’a kadar yaptığınız alışverişlerde iki üst ve bir alt giyimden oluşan "Yılbaşı Menüsü"nü oluşturursanız, bu ürünlere yüzde 15 indirimle sahip olabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları