Futbolda dün yoktur

UEFA, Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne aldı. Ama Trabzon, Şampiyonlar Ligi için hazır mı? Dakika 1 gol 1 oldular. Neden?

Haberin Devamı

Gece maçları şehir cereyanıyla oynatılmaz. Jeneratörle oynatılır. Eğer jeneratör arızalanırsa ki arızalanmaz o zaman şehir cereyanına geçersin. Şehir cerayanının kesilme şansı fazladır, olabilir. O zaman da projektörlerin soğuması ve tekrar yanması için geçen süre takriben 10 dakikayı bulur. Hadi bakalım bundan sonra oynayacağın Şampiyonlar Ligi maçını jenaratörle oynatma, şehir cereyanıyla oynat. Şehir cereyanı her zaman risktir, kesilebilir. Bu da Devler Ligi için eksi puandır. Hiç istemezler. Zaten Şampiyonlar Ligi, UEFA bu kadar önemsemesiydi F.Bahçe’yi dışarıda bırakıp, sizi almazdı.
Büyükşehir’le oynayan takımların taktiklerine inanamıyorum. Büyükşehir, eğer kendisinden daha güçlü takımlarla oynarsa hep başarılı oluyor. Neden? Çünkü arkaya kapanıyor, rakibini ahtapot gibi ortaya çekiyor. Sonra ani hücumlarla, kontraataklarla rakibini bitiriyor.
Üstüne gitmeyeceksin
Peki bu takıma ne yapacaksın o zaman? Fazla üstüne gitmeyeceksin. Kendi üstüne çekeceksin. Bu sefer o şaşıracak. Aldığın toplarla kenarlara ineceksin, yan çizgileri son noktalarına kadar; mümkünse aut çizgilerine kadar kullanacaksın. Oradan yapacağın ortalarla bu sefer onun işini bitireceksin. Ama Şenol Güneş ve ekibi dersini çalışmamışlar. Onun için de Büyükşehir’e karşı sınıfta kaldılar. Tolga’ya da bir çift lafım var. Inter’e karşı mükemmel oynadı ama dün gece öyle bir rahatlık için de laubalilik yaptı ki, az daha gol oluyordu. Sevgili Tolga futbolda dün yok bugün vardır. Bak ne oldu Inter’i götürdün, Büyükşehir seni götürdü. İşte futbol bu. dün yok bugün var.
Trabzonspor futbol oynayarak rakibini yenmek isteyecek. Rakipleri de onu bozarak başarılı olmak isteyecekler. Ama Avni Aker’in zemini Trabzonspor’a çalışmaz rakibe çalışır. Futbolda sinekten yağ çıkaracaksın, yoksa tokadı yedin mi dün akşam ki gibi kıç üstü oturursun...

Haberin Devamı

Sevgili Tolga futbolda dün yok bugün vardır. Bak ne oldu Şampiyonlar Ligi’nde Inter’i götürdün, Süper Lig’de Büyükşehir seni götürdü.

Yazarın Tüm Yazıları