Freni kim yapacak

Tigana, takımın üstüyle, başıyla çok oynuyor. Her hafta bir veya iki tane sürpriz oyuncu yaratıyor. Zannedersin, rakipler rahat etsin istiyor. Böyle gider mi? Bence gitmez. Elbet fren yapılır diye düşünüyorum.

BEŞİKTAŞ, yeni sezona, yeni bir heves, yeni bir nefesle başladı. Yapılan transferler var, bence geçerli. Tribünde oturan insan iyi olan şeylere hep prim verir. Şimdiye kadar, kombine bilet satışı ve forma tüketimi en fazla bu sezonda oldu.

Bu şu demek; taraftar umutlu, yapılan transferlerden memnun, keyifle takımlarını seyredecekler. Buraya kadar tamam da, tamam olmayana gelelim...

Ligde oynanmış maçların karşılığı 24 puan, kayıp 11 puan var. Bu çok. Eğer şampiyonluğa soyunan rakipler de kaybetmeseler, lig zirvesi içinde olunmazdı. Futbolda iyi şeyler de, kötü şeyler de kendiliğinden olmaz.

Tuhaf adam

Tigana için şu güne kadar sabırla bekledim. Elindeki kadro, iyi futbol oynamaya çok müsait.

Ama adam tuhaf. Takımın üstüyle, başıyla çok oynuyor. Her hafta bir veya iki tane sürpriz oyuncu yaratıyor. Kendi takımı rahat etsin diye düşünmüyor da zannedersin rakipler rahat etsin istiyor.

Böyle gider mi? Gitmez. Elbet fren yapılır diye düşünüyorum. Freni kim yapacak? O da yan sütunlarda...

Kulübeden çık Ali!

BAK benim güzel kardeşim. Sen bu camiada yalnız benim için değil, her Beşiktaşlı için çok önemli bir adamsın. Bu formada büyük emeğin ve terin var. Slogan olmuş nadir futbolculardan birisin. Sen ’ALİ DESİDERO’ değil, Gültiken’sin. Futbolcuyu tanıma özürlü Tigana’yla beraber kulübeye çıkıyorsun. Orada ne yapıyorsun? Bana göre hiç.

Futbolculuğundan sonra antrenör oldun. Denizli’nin yanında da mutlak süslenmişsindir. Bu adamı, yanlışlarını görmemen mümkün değil. İçin içini de yiyordur biliyorum.

Hatta görüyorum. Son Kayseri deplasmanına giderken, o her zaman gülen yüzün dönüşte tanınmayacak haldeydi.

"Benim belli mesuliyetlerim var. Takıma karışmak gibi bir lüksüm yok" diyorsan onu bilemem. Ama ben olsam, kulübeye çıkmam.

Bak Ali, yine söylüyorum. Bu adamı yalnız başına bırakırsan, şimdilerde dar sokaklarda gezinen takım, çıkmaz sokağa girer. Sen şimdi diyeceksin ki, "Ahh be Vedat Ağabey. Bunları seninle teke tek konuşsaydık ya..." Ben de sana diyorum ki: "Ne yapayım Ali? Benim de eve ekmek buradan geliyor."

Vedat Özdemiroğlu

BAŞLIKTA
asılı isim, Beşiktaş’ın yeni santrforu değil, Beşiktaşlı doğmuş şair bir kardeşimiz. İsim babası da benmişim.

Babacığı, "1968 senesinde Fenerbahçe maçında golü kim atarsa doğacak çocuğuna onun ismini vereceğim" demiş. Golü ben atmıştım. Bu şık adam, adaşım olmuş. "Deniz Tarafındaki Kale" adlı bir şiir kitabı var. Yeni elime geçti. En az 10 defa tekrar tekrar okudum. Beşiktaş’ta top oynayan oyuncuların, tek tek isimlerine şiirler yazmış. Şifo için yazdığı şiir, benim hislerimle aynen örtüşmüş. Sizlere de aktarmak istedim.

ŞİFO...

Türkiye’nin en golcü orta sahası

Işıl ışıl devirdi 13 yılı

İnönü’de bambaşka gece

Eşber ağabeyimle beraber

Ben de vardım jübilede

Tek hatasını Kadıköy’de yaptı

Mehmet suçsuz, çelmeyi Şifo taktı

Beşiktaş ilk 3’e sıkışır...

BEŞİKTAŞ, iki ayrı kulvarda kupa serüvenine başlıyor. UEFA ile başlayalım, kolayına sonra geliriz. Bu yazacaklarımı, Tigana’nın şimdiye kadar yaptığı yanlışları tekrarlamayacağını umut ederek dile getiriyorum.

Beş takımlı gruptan ilk 3’e girenler, "yola devam", son ikiye kalanlar "tamam" diyecek. En zayıf halka Brugge. İçeride geçilir. Leverkusen dışarıda ama deplasman değil. Tribünleri, gurbetçilerimiz doldurur.

İlk maç Tottenham’la. İnönü atmosferinde yenilmeyecek takım değil. Kötü takım mı? Öyle de değil. Ama ilk maçlar önemli. İyi başlamak, iyi yol almak demektir. Handikap, Bükreş’te oynanacak maçta. Dinamo Bükreş, bilhassa içeride iyi oynayan bir takım. Liglerinde de 10’da 10 yaptılar. İşime gelen hesaba göre Beşiktaş ilk 3’e sıkışır.

Eczacı Tigana

Beşiktaş geçen sezon ilk oynanan Fortis Türkiye Kupası şampiyonu. Bu kupa, hem maddi, hem manevi açıdan önemli. Beşiktaş, burada da 4 takımla eşleşti. Statü değişik, ilk 2 takım devam edecek. Görünürde Beşiktaş bu işi halleder.

Sıkıntı, her 9 günde 3 maç oynamakta. Bir ikinci sıkıntı da Beşiktaş’ın revire dönme durumu. Milli maç dolayısıyla futbola verilen mola hem sakatlıkların geçmesi, hem de takımın hazırlanması açısından ilaç gibi geldi.

Bakalım eczacı Tigana ne yapacak?
Yazarın Tüm Yazıları