Fenerbahçe işi uzattı

Sarı lacivertliler, heyecanın tavan yaptığı maçta Sloven Union Olimpija’yı 2. uzatma sonunda devirdi, Euroleague C Grubu’nda üst üste 3. galibiyetini aldı. Konuk ekip ise 4. haftayı da yenilgiyle kapattı.

EUROLEAGUE’de açılış maçını yitirdikten sonra gerçek kimliğini bulan Fenerbahçe Ülker, Sloven Union Olimpija’yı da ikinci uzatmada dize getirerek çıkışını sürdürdü: 89-87. C Grubu’nda 4’üncü sınavında üst üste üçüncü galibiyetini elde eden sarı lacivertliler, haftaya lider giren TAU Ceramica’nın sahasında Lottomatica Roma’ya 93-90 yenilmesiyle iddiasını güçlendirdi, grupta yenilmeyen takım kalmadı.

İspanya’da DKV Joventut zaferine imza atan Oğuz Savaş dün gece de Mirsad’la birlikte galibiyetin mimarıydı. Sakatlıkları bulunan Ömer Onan, Ömer Aşık, Semih, Gricek ve Ferhat’tan yoksun sarı lacivertliler, tüm olumsuzluğa rağmen yükselen grafiğini sürdürüyor. Aslında dünkü randevuda, 4. çeyrekte maçı 8 sayı önde götürürken yaptığı alan savunması yanı sıra Vidmar’ın kötü performansı avantajın Olimpija’ya gitmesine neden oldu. Ancak 5 faul alana kadar Preldzic’in hücum yüzdesinin yüksek oluşu takımının maçtan kopmamasını sağladı.

İki uzatma da olsa Fenerbahçe Ülker’in maçı kazanması Türk basketbolu adına, grupta iddialarının devam etmesi açısından çok önemliydi. Oğuz, Mirsad ve Preldzic mükemmel bir oyun ortaya koyarken, Green de yaptığı savunma ve attığı kritik sayılarla dikkat çekti. Union Olimpia’da ise Ilievski’nin üçlük yüzdesi takımına maçı kazandırmaya yetmedi.
Yazarın Tüm Yazıları