Fenerbahçe daha hazır

BİR tarafta Real-Bayern, diğer tarafta Barça-Chelsea.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nin en üst düzeyi karşı karşıya geliyor. Bu gece Barça-Real maçı var. İngiltere’de iki Manchester takımı arasındaki şampiyonluk yarışı sürüyor. İtalya’da Milan-Juventus rekabeti kızışmış durumda. Bizde ise bütün gözler yarın akşamki derbiye çevrildi. Bekliyoruz.
Galatasaray’ın da Fenerbahçe’nin de bu maçı kazanmasını sağlayacak önemli silahları var. Gerilimi, yüksek tansiyonu, diğer yan unsurları bir yana bırakıp biraz saha içine göz atalım.

Ligin seyri deÄŸiÅŸirÂ

Fenerbahçe’nin form durumu iki takım arasındaki son derbiye oranla daha iyi durumda. Galatasaray ise belki de en çok çekindiği deplasmanı kazanmanın moraliyle pazar sahaya çıkacak. Galatasaray’ın en büyük zaafı Selçuk-Melo-Engin-Riera ya da Emre Belözoğlu’nun topla oynamayı seven, ileri doğru hamleleri güçlü ama savunmada zaman zaman eksik kalan oyunculara sahip olması.
Buna karşın savunmadaki dörtlüsü son derece sağlam ve oyun disiplinine uyan oyunculardan kurulu. Fernando Muslera takımın saha içinde direncinin kırıldığı anlarda yaptığı kurtarışlarla oyunun gidişatını değiştiribiliyor.
Galatasaray’ın saha içindeki en etkin ismi Selçuk İnan. 11 gol, 10 asist, yüzde 82 pas isabetine sahip. Melo’nun da 11 golü ve yüzde 82 pas isabeti var ama asisti yok. Skora etki eden önemli bir başka isim olan Elmander de Fenerbahçe’ye ters gelen oyun stiliyle dikkat çekiyor. İki derbide iki gol attı sarı lacivertli takıma. Necati’nin tecrübesi, Engin’in mücadeleci yanı Galatasaray için koz olacak. Emre Çolak ve Aydın hem genç hem de kulübeden gelip oyunu değiştirebilecek isimler. Riera önemli tecrübe.

* * *

Haberin Devamı

Ve Fenerbahçe. Trabzonspor maçını çok iyi oynadılar. Üstelik 120 dakikalık Kayserispor maçının hemen ardından bu performansı gösterdiler. Özellikle Gökhan, Mehmet Topuz ve Emre’nin ilk yarım saatlik performansı Trabzonspor’u kendi alanına kilitledi. Oyunu çözen hamleler Cristian Baroni’den geldi. Arena’da Emre’nin olmaması Cristian’ın yükünü artıracak. O bölgede Selçuk oynayacak büyük ihtimalle.
Fenerbahçe’nin derbiyi kazanması ligin seyrini değiştirir. Aykut Kocaman bunun bilincinde. Futbolcular geçen sezondan gelen özgüvenle maça kazanmak için çıkacaklar. İki takım açısından da ilk yarım saat bireysel hata yapmamak çok ama çok önemli. Geçen maçta Bilica’nın yaptığı hatanın ardından tüm maçın seyri değişmiş ve Galatasaray çok üstün bir maç çıkarmıştı.
Alex-Sow ikilisine hücumda en büyük destek Caner ve Cristian Baroni’den gelecektir. Stoch, Dia, Semih Şentürk gibi önemli gol silahları ise yedek kulübesinde görev bekleyecekler. Belki de ilk kez bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi iki takımın da kadrosunda önemli bir sürpriz beklentisi yok. Bilinen ve formda iki takım karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe’nin maçı kazanması için, kazanmaya yönelik bir oyun oynaması ve saha içinde sonuna kadar sakin kalması şart. Hakemle oynayan tarafın ne kadar efor sarf ederse sarf etsin kazanmasının zor olacağını geçen hafta İnönü’de yaşadık. Bu açıdan bakıldığında Emre Belözoğlu’nun olmayışı bu karşılaşmanın özelinde Fenerbahçe için büyük dezavantaj yaratmayabilir.
Galatasaray kazanırsa ilk iki belirlenir. Fenerbahçe kazanırsa müthiş bir yarış olur. Beraberlik Galatasaray’ın daha çok işine yarıyor gibi gözükebilir ama stresi devam ettirir. Benim maç tahminim Fenerbahçe’nin bu kez kazanmaya biraz daha yakın olduğu.
Son söz taraftara. Arena’daki son derbide her açıdan tam not almışlardı. Umarım aynı misafirperverliği yine gösterirler. Çünkü şu sıralar en çok buna ihtiyaç var.

Yazarın Tüm Yazıları