F.Bahçe Ülker bir adım önde

DÜNYA Şampiyonası’nda elde edilen 2.’likten sonra gözler basketbolun daha çok ilgi çekeceği beklentisiyle parkelere çevrildi.

Beko Basketbol Ligi bugün başlayacak. Biz de lig öncesi takımlarımızı kısaca gözden geçirelim dedik...

Fener Engin’i bekliyor

Fenerbahçe Ülker, şu anda ligimizin kadro derinliği olarak ilk sırada yer alan takımı ve hedefi yine şampiyonluk. Çok geniş uzun rotasyonu ve mükemmele yakın 2-3 numara derinliği ile tam bir Euroleague takımı. Ancak oyun kurucu pozisyonunda, Engin Atsür’ün sakatlığından kaynaklanan bir zafiyet gözüküyor. Ligde hafif maçlarda sorun olmaz ama Engin dönene kadar zor maçlar için böyle bir geçici problemleri var. Efes yenilgisine rağmen, görüşüm iyi bir takım atmosferi yakalamış oldukları yönünde. Savunma düzeyleri Euroleague için umut verici. Tek ihtiyaçları olan şey; maç oynamak, yeni-eski oyuncuların birbirlerine alışması ve koç Spahija’nın bu oyuncuları daha yakından tanıması. Şampiyonluk için en güçlü adayların başında F.Bahçe Ülker var.

Artıları: Kadro derinliği, Savunma-hücum organizasyonu.
Eksileri: Engin’in yokluğu, Takımın birlikte oynama eksiği.

Efes’in 5 numarası yok

Efes Pilsen ise Fenerbahçe’ye benzer sorunu uzun pozisyonunda yaşıyor. Raduljica’nın sakatlığı da onların yumuşak karnı. Kadroda gerçek pozisyonu 5 numara olan oyuncuları yok. Sanırım bu problemi transfer yoluyla çözebilirler. Maç oynadıkça, doğru yolda olduklarını gözlemlediğimiz Efes, daha iyi bir takım olacaktır. Ancak koçun henüz Ender ve Sinan’ı tam tanımış olduğunu düşünmüyorum. Koç Perasovic takıma ciddi bir direnç vermiş, çok ve verimli çalıştıkları belli. Rakocevic ise istekli oynuyor. Geçtiğimiz sezonki problem çözülmüş. Efes, her sezon olduğu gibi, bu sezon da şampiyonluğun güçlü adayları arasında.

Artıları: İyi çalışmışlar, Rakocevic çok istekli.
Eksileri: 5 numaralı oyuncu eksikliği, Koç Perasovic takımı yeni tanıyor.

Beşiktaş demir leblebi

BJK Cola Turka tam bir demir leblebi. Ağzına atacağını düşündüğün anda dişlerini kırar. Serhat, Bekir ve Mustafa tam bu kadroya uyan savunmacı ve skor yapan transferler. Chatman henüz güçlü değil, güçlendikçe verimi çok artacak. Uzun rotasyonu iyi ancak Ignerski için henüz yorum yapmayı erken buluyorum. Geçen yıllarda olduğu gibi ligimizin en başarılı takımlarından biri olmaya aday. Iverson bence soru işareti. Ne getirir, ne götürür bilinmez

Artıları: Transferleri isabetli, Uzun rotasyonu iyi.
Eksileri: Chatman hazır değil, Iverson belirsizliği.

G.Saray uzun almalı

Galatasaray Cafe Crown geçen yıl Cem Akdağ’la çok başarılı oldu. Bu sezon ise bir başka iyi koç (Oktay Mahmudi) ve takımla karşımıza çıkıyor. İlk izlenimlerim olumlu. Savunmaya ağırlık veriyorlar. Bir başka ve değerli özellikleri ise başarı için en önemli faktöre yani Türk iskelete sahipler. Sakatlık sorunları çözüldüğünde daha iyi olacakları kesin. Eğer bir uzun takviyesi olursa herkesi şaşırtabilirler.

Artıları: İyi bir koçları var, Türk iskeleti sağlam.
Eksileri: Sakatlık sorunları, Uzun takviyesi gerekebilir.

Trabzon play-off oynar

Medical Park Trabzonspor, sakatlıklar ve geç de olsa çözülen finans sorunları ile boğuşurken yaralar aldı. Hazırlık maçlarını gözönüne alıp olumsuz yorum yapanlar fena yanılacak. Trabzonspor bu değil. Wright’ın dönmesi ve yeni yabancıların ısınmasıyla durum çok farklı olacak.Alaaddin Yakan, Trabzon’a play-off oynatacaktır. Trabzon’da maç kaybetmeleri zor olacaktır.

Artıları: Wright’ın dönecek olması, Trabzon’daki saha avantajı.
Eksileri: Sakatlıkların uzun sürmesi, Finans sorunları.


Yazarın Tüm Yazıları