F.Bahçe dobrazil!

TRANSFER aldı başını gidiyor. Futbolumuza yabancılar yağıyor. Başta da Brezilyalı yıldızlar. Sadece Fenerbahçe’ye değil tabi. Brezilya kahvesi ile futbolu birlikte iyi gidiyor. Roberto Carlos’tan başlayalım.

Dünyanın en iyi sol beki olarak tanınan, attığı frikiklerde hız rekorları kıran Roberto, yarısından fazlası kendi vatandaşı olan takımda yer alacak. Fenerbahçe’nin her hattı Brezilyalı. Edu, Wederson, vageçilmezimiz Alex, Aurelio (Mehmet’i de var), Deivid, Bursa’ya yetişsin diye verilen De Souza. Bir de Adriano gelirse, Zico’nun işi iş. Brezilya Milli Takımı’nın teknik direktörü gibi olacak.

Bu kadar sambacı arasında Sırp Kezman, Ganalı Appiah, Kıbrıs asıllı Türk Colin Kazım. Geriye ne kaldı Uruguaylı Lugano. O da Brezilyalı sayılır. Ne kadar yerli var? 3-5 tane. Yer açıldıkça forma giyecekler. Semih baktı ki ekmek yok, "Bırakın beni diye" feryat. Basketbolda Fenerbahçe, Ülker ile birlikte anılıyor. Futbolda ise Brezilya ile bütünleşecek gibi. Fenerbahçe transferi sürdürüyor zirvede çetin bir kapışma bekliyor. Bu sene zirvede müthiş bir savaş olacak. Durdurun ligi; Galatasaray geliyor.

Süper Lig şimdi başlıyor

Cimbom’a da bir Brezilyalı geldi ki; dostlar başına... Tribün deyişiyle "leblebi" gibi goller atıyor. Schalke’nin süperstarı Lincoln, orta sahadan çıkıp, öyle vuruyor ki anlatılamaz. Kapalı gişe oynayacak. Bu transferin iki kralından biri Carlos ise öteki de Lincoln’dür. Ancak Galatasaray, yerli, yabancı tepeden tırnağa değişti. Hem yorgunluğa hem de paraya değdi alınanlar... Taraftarın Canaydın’a kırgınlığı bitti.

Ya Beşiktaş diyeceksiniz... Kendi halinde giderken baktı ki olmuyor, rakipleri çatır çatır futbolcu alıyor, "Sonunda kımıldadılar" dersem kimse alınmaz herhalde. Fransız Cisse hırçın futboluyla ve kariyeriyle Beşiktaş’ta iş yapar. Arkası da geliyor. Ben size bir şey söyleyeyim, Süper Lig şimdi başlıyor. Biletinizi şimdiden ayırın... Siz gidinceye kadar inşallah tükenmez.
Yazarın Tüm Yazıları