!f Ankara’da aşk ve isyan!

Dün Cinemaximum Armada’da başlayan !f Ankara’da aktivist filmler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Pazar gününe dek sürecek !f Ankara Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, yılın öne çıkan aktivist filmlerini Ankara’ya getiriyor. Aşk ve Başka Bi’ Dünya bölümünde gösterilecek 5 film, dünyada ve Türkiye’de son yıllarda yaşanan isyanlara yakından bakmak için harika bir olanak yaratıyor.

1001 Elma: Mayıs ayında bir trafik kazasında kaybettiğimiz genç yönetmen Taha Karimi’nin filmi, 1988 yılında, Saddam Hüseyin’in Baas rejiminin kimyasal saldırıları sonucu 182 bin sivil Kürdün ölümüne neden olduğu katliamdan kurtulmayı başarmış Faraj’ın yıllar sonra bölgeye gidişini anlatıyor.
Bırakın Yansın: 1985’te Philadelphia şehir yönetiminin radikal organizasyon MOVE’u kaldıkları evden çıkartmak için evi yangına vermelerini ve bir çocuk hariç herkesin yanarak ölüşünü anlatan bu etkileyici belgesel, Tribeca’da Jüri Özel Ödülü’nü almıştı.
İşe Yaramazların Valsi: 2011’de Şili’de hükümetin eğitim politikalarına karşı başkent Santiago’daki Başkanlık Sarayı etrafında düzenlenen ve bin 800 saat boyunca süren maratonlu protestoyu anlatan film, Şili’nin dününe, bugününe ve yarınına ışık tutuyor.
Her Gün İsyan: İran kökenli Riahi Kardeşlerin birlikte yönettiği, insanlığın mücadele yöntemlerini FEMEN’den Wall Street’e, İspanyadaki konut mücadelesinden Mısır’a uzanan bir hikâye sarmalında anlatan film, sonunda Gezi’ye de uğruyor.
Anarşik Armoni: Koray Kaya’nın çağdaş müziğin algı süreçlerini, öncesi ve şimdisini İlhan Mimaroğlu’dan Aydın Esen’e, İlhan Erşahin’den Arto Tunçboyaciyan’a, önemli müzisyenlerle tartışan filmi, keşiflere açık seyircileri memnun edecek. Filmin !f İstanbul’da yapılan Aşk & Başka Bi’ Dünya Yarışması’nda “En İyi Film” seçildiğini de hatırlatalım.

Haberin Devamı


VİZYONDA BU HAFTA

Kış masalında sevip yitirdiğim

Kış Masalı
Winter’s Tale
Yönetmen: Akiva Goldsman
2014/ABD/118’

“A Beautiful Mind Akıl Oyunları”, “I, Robot/Ben Robot” gibi filmlerin yapımcısı olarak tanıdığımız Akiva Goldsman’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan “Kış Masalı”, New York’ta geçen ve bir asırdan uzun bir zaman dilimine yayılan, mucizelerle dolu bir aşk hikayesi anlatıyor. Filmin başrollerine Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly, William Hurt ve Russell Crowe gibi ünlü isimleri izliyoruz.

Haberin Devamı

Bu ailede sır tutulmaz

Aile Sırları
August Osage Country
Yönetmen: John Wells
2013/ABD/119’

Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin ve Benedict Cumberbatch gibi bir rüya kadrodan oluşan “Aile Sırları”, Tracy Letts’in Pulitzer ve 5 Tony ödüllü oyunundan uyarlandı. Drama ve komedinin iç içe geçtiği film, Weston ailesinin güçlü iradeli kadınlarının çapraşık, eğlenceli ve acıklı hikâyesini konu alıyor. Streep ve Roberts’a Oscar’larda adaylık getiren film, haftanın en iyi seçimi!

Geriye bir kişi kaldı

Son Kalan
Lone Survivor
Yönetmen: Peter Berg
2014/ABD/121’

“Hancock”, “Battleship” gibi testosteronu yüksek aksiyonların yönetmeni Peter Berg’ün son filmi, Amerikan tarihindeki en büyük yenilgilerden biri olan “Operasyon Kırmızı Kanatlar”da hayatta kalan tek kişi, SEAL’ın takım lideri Marcus Luttrell’ın başından geçenleri anlatıyor. Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster ve Eric Bana başrollerde.

Haberin Devamı

Bu inek cezalı!

Sürgün İnek
Yönetmen: Ayhan Özen
2014/Türkiye/118’
Atatürk büstünün kırılmasına neden olan ve içinden çıkılamayacak inanılmaz olaylara yol açan Sarıkız adlı ineğin etrafında gelişen komik olayları konu alan filmde, Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış gibi tanınmış isimler rol alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları