Erkeklere göre 30 yaş üstü kadın yaşlı

Son 10 yıl içinde “cougar” trendi patlak verdi.

Haberin Devamı

Tamam, birkaç düzine yıl önce bir Mrs. Robinson’ımız vardı ama o kadar. Ha bir de Elizabeth Taylor, kendinden 20 yaş küçük adamla evlenmemiş miydi?
“Cougar”ın sözlükteki karşılığı “Genç erkek avcısı yaşlıca kadın.” Evet, Mrs. Robinson tam bu tanıma uyuyordu ama buradaki “yaşlıca kadın” sözcüğü son yılların “cougar”larını doğru tanımlamıyor.

Zamane “cougar”ı, orta yaşlı demeye bile dilimizin varmadığı, daha 30’larında bir kadın da olabiliyor. Zira vakti zamanında 32 yaşındaki Naomi Watts, 23 yaşındaki Heath Ledger’la birlikteyken “cougar” kategorisine giriyordu.

“Cougar” yaşının düşmesini ise bugün azımsanamayacak sayıda ekonomik özgürlüğe sahip genç (30-40 yaşlarında) kadının bekar gezmesine ve artık kadınların olduklarından çok daha genç görünmesine bağlayabiliriz.

Microtrends adlı kitaptan öğrendiğimize göre, 1997-2003 yılları arasında ABD’de kendinden küçük erkeklerle birlikte olan kadın sayısı 3 milyondan fazlaydı.
The National Association of Retired Persons’ın 2003’te yaptığı bir başka araştırma, 40-60 yaşları arasındaki bekar kadınların üçte birinin kendilerinden genç erkeklerle birlikte olduğunu ortaya koyuyordu.

“Cougar”lar çok geçmeden popüler kültürün malzemesi haline geldi. “Sex and the City”nin Samantha’sı uçan genç erkek sinekleri bile kaçırmadı. 2004’te UrbanCougar.com adlı internet sitesi yayın hayatına başladı.

Meşhur “Dadı” dizisinin yıldızı Fran Drescher 2004’te “Living With Fran” adlı sitcom’da kendinden 20 yaş küçük bir erkekle birlikte olan bir kadını canlandırdı. 2005’te “Davetsiz Çapkınlar” filminde gelinin annesini canlandıran Jane Seymour, genç erkekleri baştan çıkaran tipik bir “cougar” portresi çizdi.

“Umutsuz Ev Kadınları”-nda genç erkekler Gabrielle’in elinden kurtulamadı. VH1’da gösterilen reality show “Kept”te 20’li yaşlarındaki bir grup erkek, 48’lik Jerry Hall’un eskortu olmak için yarıştı. Geçtiğimiz yıl “Cougar Town” dizisiyle birlikte bu trendin sürdüğü görüldü.
Ne var ki 2000’lerin “cougar” patlaması etkisini yitirmeye başladı. OkCupid’in 200 bin kişilik araştırması erkeklerin genç kadın tutkusunun yerli yerinde durduğunu, hatta arttığını gösteriyor.

Örneğin, 42 yaşındaki bir erkek kendinden 15 yaş küçük bir kadını kabul edilebilir buluyor ama üst limiti ancak kendinden üç yaş büyük kadın olabiliyor.

Bunlar üzerine düşünmemin nedeni geçtiğimiz günlerde 50’lerinde bir grup erkeğin konuşmalarına kulak misafiri olmuş olmam.

Konuşmadan çıkardığım şu: Erkekler 30 yaş üstüne yaşlı diye bakıyor. “Vücudu iyi görünüyor ama yüzüne bakınca anlaşılıyor” diyorlar.

Sonra da botoks yaşının neden 20’lerin sonuna indiğini merak edip duruyoruz. ışte bundan, tam da bundan.

Haberin Devamı

Göstermenin yolu

Haberin Devamı

Dirseği büktünüz olmadı.

Objektife soktunuz olmadı.

Hermes’iniz istediğiniz kadar dikkat çekmedi.

O zaman siz de Moschino’nun yaptığını yapın, çantanızı kafanıza geçirin.

İddia ediyorum, bu kez dikkat çekecek, çekmemesi mümkün değil.

Hadi bakalım, zirveye koşun.

Botokssuz hayat

Demek Akbağ katıldığı bir televizyon programında estetiği işi için yaptırdığını söylüyordu. Artık yaşlı kadın rollerini oynamak zorunda kalmayacaktı. Bu minvalde konuşuyordu.

Estetiğe, hele de yüze yaptırılan estetiğe karşı olsam da anlamıyor, empati kuramıyor değilim.

Büyük konuşmamak gerektiğini çoktan öğrendiğim için her ne kadar yaptırmayacağımı düşünsem de “Hayatta yaptırmam” diyemiyorum.

Fakat geçtiğimiz hafta Paris’te gördüğüm orta yaş üstü kadınlar beni iyi hissettirdi.

Kırışıklıklarıyla birlikte yaşlanırken zarafet ve güzelliklerini kaybetmemiş bu kadınları bizim Türk gruptaki herkes takdir etti. Ve kaçınılmaz olarak bizim botokslu cemiyet kadınlarımızla kıyaslamaya gitti.

Herkes hemfikirdi: Botoks kötü bir şey ve yaptırmamalı.

Yazarın Tüm Yazıları