Erkeğin seks hayatı yaşlandıkça bitmiyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Gürgan, kadının aksine erkeğin seks hayatının yaşlandıkça bitmediğine dikkat çekti.

Prof. Gürgan, arkadaşımız Yener Süsoy'a son zamanlarda Avrupa'da moda olan büyüme hormonlarının reçetesiz satıldığını, ama kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini söyledi.


74 yaşındaki hastam çocuk yapmak istedi


Erkeğe yapmak istemediği bazı şeyleri genellikle kadınlar yaptırıyor. Kadın kendi hayatıyla ilgili çok çabuk kararlar verip hemen adapte olabilen, ileri yaşlarda tek başına yaşayabilen bir varlık. Erkek ise yaşlandıkça tek başına daha az yaşayıp daha bağımlı geliyor. Kadın cinselliğini ikinci, üçüncü planlara itebilir; hatta onsuzluğa da alışabilir. Erkek ise kendi içinden gelen dürtüleriyle çok daha fazla seks yapmaya eğilimlidir. Geçenlerde 74 yaşında bir Amerikalı hastam sperm örneği vermeye geldi, yeni evlendiği genç Türk eşinden bir çocuk istiyor. Erkeğin seksüel ve sperm aktivitesi bitmiyor. Kadının ise o yaşlarda cildi kuruyor, bilinçsiz ise vajinası inceliyor, cinsel teması daha ağrılı olabiliyor, orgazmı azalıyor. Bunun sonucu olarak özellikle kırsal kesimde yanına sokulan erkeğine ‘‘Yaşına başına bak utan’’ diyebiliyor. Halbuki kadın menopoz döneminde kendi için gerekli gerekli tedaviyi yapıyor olsa çiftin arasında hiçbir sorun olmayacak.


Kontrolsüz büyüme hormonu almayın


Eğer erkek, doktor kontrolü dışında yüksek androjen alırsa kendi testislerinde yapılanları baskılar, ters etki doğar. Bunun yanı sıra karından uygulanan büyüme hormonları iğneleri de son zamanlarda çok gözde. Bu ilaç vücuda enjekte edildiğinde yağlanma azalıyor, kaslar çok daha ortaya çıkıyor, erkek çok daha aktif olabiliyor. Ama Arnold Schwarzenegger gibi dozunu kaçırıp kalp yetmezliğine girmemek lazım. Şimdi bu preparatların beş yıl etkili olanları piyasaya verilmek üzere. Son ayların en gözde ilacı ise ‘‘Dihidroepiandesteron Sülfat (DHEA)’’ adını taşıyor. Reçetesiz satılan bu tabletler özellikle Almanya'da kapışılıyor. Androjen hormonlarının bu çok önemli öncül maddesi böbrek üstünde ve beyinde yapılıyor. Bu madde azaldığı zaman erkeğin hayata bakışı değişiyor, hafıza ve cinsel fonksiyonları giderek düşüyor. Günde 50 mg'lık hap yaşlanan erkeğin vücudundaki eksikleri başlangıçta tamamlıyor. Yakın zamanda erkeklerde ayrıca östrojen hormonu kullanımı da popüler hale gelecek. Skandinav ülkelerinde çok popüler olan androjen ve büyüme hormonlarını bazı ünlü iş ve siyaset adamlarımız da kullanıyor olmalı, görüyorsunuz son zamanlarda ne kadar zinde görünümler var.
Yazarın Tüm Yazıları