Erdoğan ve Gül Ecevit'e danışsın

DEMİREL hükümeti döneminde Erdal İnönü, Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la bir görüşmesinde ‘‘Sayın Cindoruk, bu lafları nasıl buluyorsunuz?’’ diye sormuş...

Cindoruk da şöyle demiş:

‘‘Ben İsmail Dümbüllü'nün hayranıyım.’’

Yılmaz Tunca,
siyasette köşesine çekilmiş birbirinin dostu iki siyasetçiyi; Hüsamettin Cindoruk ile Murat Sökmenoğlu'nu pazar akşamları TV'ye çıkarıyor.

Cindoruk ve Sökmenoğlu, önceki akşamki programlarında AKP iktidarına 'siyaset ve parlamento kültürü' dersi verdiler. Hele Cindoruk bu sözleri nereden bulur?

Keşke bu program Meclis Genel Kurulu'nda kurulacak bir ekrandan milletvekillerine izletilse.

Okurlarımızdan aldığımız uyarılar karşısında biz de, Cindoruk ve Sökmenoğlu'nun sözlerinden bir not demeti yaptık:

- YSK, Siirt'ten sonra yarın Kayseri seçimlerini iptal ettim derse Abdullah Gül'ün de başbakanlığı yok olur.

- 'Veliaht Başbakan' Tayyip Erdoğan, sütreye çekilip Gül'ün başbakanlığına tahammül etmelidir.

- Erdoğan da, 'Anayasa bir kere delinirse bir şey olmaz' diyen Özal gibi hukuka önem vermiyor.

- YSK ilke kararlarıyla kanun yapıp, TBMM'nin yerine geçemez. Çünkü YSK'nın kararlarını inceleyecek bir makam da yok. YSK'yı inceleyecek bir makam da olmadığı için her şeyin üzerine geçmesi zafiyet yaratır.

- Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu parti genel merkezinde toplayarak, Büyükşehir Belediye Meclisi ile parlamentoyu birbirine karıştırıyor.

- Başbakanlık meselesi hallolmadan Türkiye bu krizden kurtulamaz.

MGK ZABITLARINI OKUSUNLAR

- HÜKÜMET bir şey bilmese dahi İstanbul'da Harp Akademileri'ndeki (26.7.2002) MGK toplantısındaki zabıtları okusun; 'Kuzey Irak'ta neler olamaz-neler olabilir'i görsün.

- Devlet Bahçeli'nin MGK'daki Irak brifingi inanılmaz boyutlarıyla gün ışığına çıkmalı.

- ERDOĞAN ve Gül'e Irak ve Kıbrıs'la ilgili neler yapılacağı konusunda Ecevit'e gizli ya da açık şekilde danışmalıdırlar. Çünkü Ecevit bir tarihtir. Bu görüşme de doğal bir şeydir.

- BALANS ayarı yapan adam şu anda Güneydoğu'da korgeneral rütbesiyle görev yapıyor. Balans ayarı lafla olmaz... Sincan'da bunun örneğini gördük.

- SİVİL otorite olmazsa, asker karar vermez; bu nedenle Muğlalı Paşa'yı unutmazlar.

Tapu müdürleri: Tapu gibi sağlamız!


İZMİR Buca 1. ve 2. Bölge Tapu Sicil Müdürleri Cumhur Kansu Kaynak ve Bülent Aydın, bir okurumuzun bir emlakçı vasıtasıyla 50 milyon lira 'bahşiş!' istendiğine ilişkin yazı üzerine bir açıklama gönderdiler. ‘‘Rüşvet konusunda en az sizler kadar duyarlıyız’’ diyen müdürler şunları söylediler:

‘‘Biz tapu müdürleri ve çalışanları olarak vatandaşlarımızın bizlerle direkt temasa geçmelerini, araya emlakçı ve iş takipçilerinin konulmamasını özellikle isiyoruz. Vatandaşlarımızdan bizlerin adlarının kullanılarak normal alınması gereken Tapu Harçları ve Döner Sermaye Ücretleri dışında fazladan para talepleriyle karşılaştıklarını bilmekle birlikte bu olayların müdürlüklerimizin dışında yapılması ve vatandaşlarımızın bize böyle bir şeyin olup olmadığını sormaması nedeniyle bunlara engel olamamaktayız. Bizim iki bölge olarak kayıtlarımız açıktır. Yılda ortalama 15-16 bin işlem yapmaktayız. Bu işlemlerde yapılan başvurunun tarih ve saatleri ile işin bitişinin tarih ve saatleri kayıtlarımızda mevcut olup incelenmesi hususunda kapımız herkese açıktır.’’

Evet, tapu daireleri 'tapu gibi sağlam'dır. Ancak bazı işlemler sırasında resmi dairelerde neler döndüğü kamuoyu tarafından gayet iyi bilinmektedir.

Özal, ‘‘Benim memurum işini bilir’’ sözünü neden söylemiştir acaba?

Başka söze gerek yoktur.

Kesilen bacağın KDV'si % 8'e inecek


KESİLEN bacaktan KDV alınır mı?’’ (2.12.2002) başlıklı yazımıza Sağlık Bakanlığı Müşaviri Dr. Ebubekir Akkaymak, bakanlık Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden alınan açıklamayı gönderdi: Açıklama şöyle:

‘‘Sağlık alanında hizmet veren çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ‘Sağlık hizmetlerindeki KDV'nin % 8'e indirilmesi' taleplerini içeren vaki yazıların incelenerek, ilgisi nedeniyle Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmekte olup, söz konusu Genel Müdürlükten alınan cevabi yazılarda; 'Sağlık hizmetlerine uygulanan katma değer vergisi oranının % 8'e indirilmesi hususunun ileride yapılacak mevzuat değişikliği çalışmalarında değerlendirmek üzere not alındığı' bildirilmektedir.

15.02.2002 tarih ve 24672 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bütçe Uygulama Talimatı'nın 26. maddesine göre bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetleri için doğrudan KDV alınmamaktadır.

Şekerbank'tan açıklama


ŞEKERBANK Genel Müdürlüğü'nden ‘‘BDDK ve Coşkun Pankobirlik'i bilirler mi?’’ (10.12.2002) yazısına açıklama yapıldı. Amasya Şeker Fabrikası AŞ'nin (Pankobirlik) pancar üreticilerine olan pancar bedelleri borcunun Hazine tarafından ödenmesinin kararlaştırıldığı ve Hazine'den karşılanan 30 trilyonluk pancar bedelinin 5 trilyonunun Şekerbank'ın sermaye artırımında kullanıldığı iddiasına karşılık şöyle deniliyor:

‘‘Ancak haberinize konu olan Amasya Şeker Fabrikası, bankamız ortağı olmadığı için bankamızın sermaye artırımına katılması mümkün değildir. 1999 yılından bugüne kadar ise bankamız sermaye artırımlarına hissedarımız olan Amasya Pancar Kooperatifi 17.606.086.667 TL, Pankobirlik ise 209.697.537.000 TL bedelle katılmışlardır. Dolayısıyla haberinize konu olan 5 trilyon TL'nin bankamız sermaye artırımı ile hiçbir şekilde ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca Pankobirlik, bankamızın çoğunluk hissesine sahip olmayıp binde 3 ile

Haydi yaşat!


TAYYİP Erdoğan, 3 Kasım seçimleri öncesinde ‘‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’’ demişti. Peki, uluscu görüşleri savunan Hablemitoğlu, Mumcu ve Kışlalı gibi aydınlar öldürülürse devlet nasıl ayakta kalacaktır?

Sayın Erdoğan, Türkleri birbirine sevdirmek için ne düşünüyorsunuz?

C.Ö.-İSTANBUL

Biliyor musunuz?


İZMİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın CHP'ye geçmesi için Ankara'dan büyük bir baskı yapıldığını; bu konuda kendisine en çok telefon eden kişinin Kemal Derviş olduğunu...


KARAYOLLARI Genel Müdürlüğü'ne vekáleten getirilen, Necmettin Erkakan'ın yeğeni Sabri Erbakan'ın, daha önce ‘‘75 yıldır bize zorla Türk kimliğini dayattılar. Biz bunu reddediyoruz. Üç milyarlık Müslüman dünyasının kimliğini istiyoruz’’ dediğini...

Biliyor musunuz?

MESAJ


‘‘EY CHP'li, partine sahip çık Örgüt Girişimi‘‘nden: Sayın Cumhurbaşkanımızın Erdoğan'a özel Anayasa değişikliğini veto etmesine karşı partimizce alınan tavır CHP örgütü ve seçmeninde büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaratmıştır. (...) Ülkemiz Ege, Kıbrıs gibi ulusal sorunlar ile Irak Savaşı gibi sıcak bir felaketle karşı karşıya iken partimizin suskun tavrı bizleri yaralamaktadır.’’

EFENDİM, Bakırköy Belediyesi her yıl açtığı çöp ihalesi bugünlerde yapılacak. 5 trilyonluk ihaleyi kim alacak diye merak diyorsanız; Şeref Varan diyebilirim. Yani bar, restorancılık, havuzculuk ve tenis kortu işletmesi ile uğraşan Varan'ın Bakırköy'deki önlemez yükselişi sürüyor.

C.İ.D.-İSTANBUL
Yazarın Tüm Yazıları