Eksik oynuyor

BEŞİKTAŞ, ligde umduğunu bulamamış, prestij maçları oynuyor. Tayfur Hoca’nın gelmesiyle takımda bir toparlanma, bir değişim söz konusu...

Haberin Devamı

Ama bu etki, Gençlerbirliği maçında sonuca pek yansımadı. Beşiktaş ilk devre rakıbine göre daha iyiydi. Gençlerbirliği seyretti, Beşiktaş oynadı. Ve Kartal ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Konuk ekip ilk 45 dakika hiç koşmadı, efor sarfetmedi diyebiliriz.
Ama Zumdick, ikinci yarı yaptığı değişikliklerle takımının çehresini değiştirdi. Bu sefer Beşiktaş rakibini seyretti, Gençler oynadı... Beşiktaş gibi bir takım, ilk devre seyreden rakibine en az 2 - 3 gol atacaksın ki, 2. yarı tempoyu düşürdüğün zaman rahat et. Ama Kartal’da bazı oyuncular maalesef iyi oynamıyor. Daha doğrusu sahada takımını eksik bırakıyor. Kim bu? Almeida.
Q7 olmayınca...
Portekizli bir santrforun atması gereken golleri atıyor, ama ayrıcalıklı üst düzey bir santrfor gibi oynamıyor. Yani Almeida, Beşiktaş’ın hedefinin santrforu değil, hele dün akşam Quaresma da yoktu ki; ona çarptırıp gol atsın. Q7 olmayınca Beşiktaş’ın hücum gücü iyice düşüyor, Almeida’nın pasifliği göz önüne çıkıyor.
Orta sahada siyah beyazlılarda sadece Necip ayakta kaldı, Ernst’in temposu düşüktü. Fernandes çok iyi futbolcu ama defansif orta sahadan daha çok, topla oynamayı, hücumu seven bir yapısı var. Dolayısıyla orta sahada G.Birliği daha kalabalık olduğu için oyunun kontrolünü eline geçirdi ve ikinci yarı tamamıyle istediği pozisyonları geliştirip golleri attı.
Beşiktaş’ta uzun zaman aradan sonra oynayan Nihat Kahveci vasattı, beklediğim Nihat değildi... Artık futbola eski Nihat gibi dönmesi lazım, İsmail Köybaşı yapılmayacak işleri yapıyor; ama yapılacak işleri yapamıyor. Oyun mantalitesini değiştirmesi lazım, fizik olarak elverişli; ama beyin olarak oyun anlamında daha gelişmesi gerekiyor, çok hatalar yapıyor.
İbrahim Toraman, Beşiktaş’ta dün akşamın yıldızıydı. Uzun zamandır sakatlıklar geçiriyor, iğneyle oynuyor.. Buna rağmen Beşiktaş’ın en çok oynayan oyuncusu... En kritik yerlerde gol atıyor, kritik hamlelerle golü önlüyor. Yani Almeida’dan daha çok pozisyona giriyor ama en az onun kadar da gol atıyor... Yani tebrikler Toraman, bu tempoda devam et. Beşiktaş seninle gurur duyuyor...

BEĞENDİM

Haberin Devamı

İbrahim Toraman’ın etkili futbolunu.

BEĞENMEDİM

Almeida’nın sergilediği oyunu.

DİKKAT

Haberin Devamı

Quaresma varsa Beşiktaş çok farklı, yoksa çok farklı.

Yazarın Tüm Yazıları