Ekonomi tıkırında!

ÜLKEMİZE gelen, ya da dışarıdan ahkám kesen bütün yabancılar aynı şeyi söylüyor:

"Helal olsun, ekonominiz çok iyi... Muhteşem gidiyorsunuz... Ufak tefek şeyler oluyor ama siz yolunuzdan sapmayın... Her şey dört dörtlük..."

Çünkü Türkiye batarsa, en büyük pazar ellerinden çıkacak ve paraları güme gidecek. Gazetelerin bazen 12 sayfaya ulaşan ekonomi sayfalarından bal damlıyor:

"Japon firması ülkemize 600 milyon dolarlık yatırım yapacak... İşe 100 dolarla başladı, şimdi 30 milyon doları var... Falanca firma 20 yıl sonra Türkiye’nin köşeyi döneceğini açıkladı... Mercedes yılda 50 bin araba satışı olursa ülkemize fabrika kuracak..."

Büyük Türk büyüklerinden her gün aynı nakarat:

"Çok iyi gidiyoruz... IMF bizi destekliyor... Dışarıda saygınlığımız acayip arttı... İhracat patlıyor, enflasyon düşecek..."

Bütün bunların arasında yerli yabancı bir Allah’ın kulu bir tek şeyi söyleyemiyor:

"Vatandaşın durumu iyiye gidiyor!"

Bir eksik bu var! Hem yurtdışından ahkám kesenler, hem de bizi yönetenler hep ülkemizin iyiye gittiğini söylüyor ve bu amaçla büyük bir beyin yıkama kampanyası yürütülüyor. Ama vatandaşın durumunun iyiye gittiğini söyleyen, her nedense yok!

Türkiye iyiye, vatandaş kötüye gidiyor!

Sağlık harcamaları durduruldu. Özellikle üniversite hastaneleri batma aşamasında. Hastalara ilaç yazılamıyor. Ölümcül hastaların sağlığı, ilaç ve tedavi parası üzerinden "tasarruf" yapılıyor.

Öbür tarafta AKP’li belediyeler har vurup harman savuruyor, iki kalıp sabuna, iki paket gıda yardımına seçmen tavlıyor.

Devletin ve belediyelerin hemen her alım ve ihalesinde AKP yandaşlarına köşe döndürülüyor. Hesap soran yok.

* * *

Sevgili okuyucularım, son haftalarda yaşadığımız şu döviz-borsa rezaletine bir bakınız. Madem ekonomi çok iyi, döviz niçin böyle oynak oluyor? Borsa niçin bir inip bir çıkıyor?

Dünyanın hangi ülkesinde bu komedi yaşanıyor?

Yaşanmıyor; çünkü biz bu açıdan da tümüyle dışarıya bağlıyız. Biz üretmiyoruz, borca ve yabancılara çalışıyoruz.

Bizi dışarısı yönetiyor. Birileri bizimle oyun oynuyor. Birkaç milyar dolar getirip borsayı fırlatıyorlar, dövizi düşürüyorlar. Vurgunu vurup aynı parayı dışarı çıkarınca döviz zıplıyor, hile ve hurdayla dolu borsa düşüyor. Şimdi borsada ’keriz silkelemesi’ yapmışlar, operasyonlar sürüyor!

İşte size "sağlam ve güvenilir" ekonomiden kısa bir kesit. Buna inim inim inleyen işçi, memur, emekli, esnaf, çiftçi, işsiz, asgari ücretle sürünen kesimlerin durumunu ekleyin.

Sonra bu işlemden AKP’li kurumlar ve belediyeler tarafından köşeyi döndürülen partili yandaşları çıkarın!

Yalanla dolanla dolu "ekonomide gurur tablosu" işte budur.

ARINÇ, ÇANKAYA’YA SOYUNDU BİLE

Büyük devlet ve hükümet adamı, dünya çapındaki gururumuz Bülent Arınç, Çankaya konusunda mesaj vermeye başladı. Aynen başbakanı gibi, o da "yan cebime koy" diyor. Başbakanı şimdi yabancı gazetelere demeç veriyor:

"Güçlü dini inançlara sahip olmak, bir insanın cumhurbaşkanlığını niçin engellesin ki!"

Bunların elinde kolunda takılı olan, tansiyon aletine benzeyen ve herhalde bizim bilmediğimiz bir çeşit ölçü aygıtı var!

Dini inançların güçlü olup olmadığını ölçüyor.

Bizim bildiğimiz, dini inançlar öyle uluorta, kutsal dinimizi siyaset kürsülerinde malzeme yaparak, din bezirgánlığı yaparak ortaya çıkmaz. O inançlar Allah ile kul arasındadır. Kararı Allah verir, hesabını öbür álemde sorar.

Şimdi Çankaya’ya soyunma turlarını başlatan Arınç’ın dün gazetecilere söylediği şu sözlere bakalım:

"...Benimle ilgili konuyu (Çankaya’ya soyunma hevesini) soracaksanız, 2007 Nisan ayını bekleyeceksiniz. Kim öle kim kala. Daha bugünden o güne bir şey söylemek mümkün değildir. Bu evet anlamına mı, hayır anlamına mı gelir? Niyet okumaya gerek yok. Kim seçilir, arkasındaki milletvekili desteği hangisinin daha çoktur, bunlar 2007 Nisan-Mayıs aylarında görülecek şeylerdir."

Tamam, mesaj tarafımızdan alınmıştır! İki aday şimdiden kesin.

Recep Tayyip Erdoğan ve rakibi Bülent Arınç.

Aman arkadaşlar, bir cumhurbaşkanlığı uğruna birbirinizi kırmayın, harcamayın. İkiniz de o makama fazlasıyla layıksınız!

Hanginiz olursanız olun fark etmez, bu millete de sizin gibiler layık!
Yazarın Tüm Yazıları