Duydum ki IFW 2014’te...

Haberin Devamı

·       Moda haftasının ennnn büyük sorunu ve endişe kaynağı olan (ve bu sene kısmen çözülen) yer sıkıntısına mahal vermemek için ayrıca “tuzu kurular” bölümü açılması kararlaştırılmış. Yerden hayli yüksek olacak bu platform, tavandan sarkıtılacak iplere bağlı olacak ve defile başlamadan hemen önce ön sıra ile podyum arasına indirilecekmiş. Böylece “Ay onun yanına oturmam ben” “Ne münasebet aaa, bunun burada ne işi var” diyen pek havalı şahısların hezeyanları engellenecekmiş. Platformun yüksekliği de sosyal statüye gönderme yapacakmış.

·       “Edgy” giyinenleri, birbiriyle ilgisiz parçaları karıştırıp “oldu bu” diye moda adına biz zavallı zevk yoksunu ölümlülerin anlayamayacağı biçimde giyinip gelenleri kapıda çevirip önemli biri olup olmadığı sorulacakmış. Böylece gereksiz yere ilgi çekenlere ve kuru kalabalığa engel olunacak, moda haftasının bu biçimde haberleştirilmesinin önüne geçilmesi sağlanacakmış. Değişik giyinmek isteyip de yüzüne gözüne bulaştıranlara da Nil Karaibrahimgil tarafından hızlandırılmış kurs verilecekmiş.

Haberin Devamı

·       İzleyenlere “Satın almacı nedir?”, “Yabancı basının İstanbul Moda Haftası’nı izlemesinin faydaları nelerdir?” gibi sorular sorulacak, bilmeyenlere dünyada moda haftalarının düzenlenme sebeplerinin sıralandığı bir dosya hediye edilecekmiş.

·       Moda haftasından sonra tüm gazeteler ve bloglar itina ile takip edilecek, “Dikkat çekici öğeler vardı” “Çiş sarısı ve küflenmiş makarna beji renkleri beni benden aldı” “Her parçası da ayrı bir olaydı açıkçası” gibi okur için HİÇBİR ifadesi olmayan, insanın aklında bir resim çizmeye imkan tanımayan yazıların sahipleri mahkemeye verilecekmiş.

·        “Ön sırada hangi ünlüler oturacak?”, “Defilede hangi ünlü kadını çıkartsak?”, “Magazine konu olabilecek hangi ünlüyü podyumda yürütsek?” gibi sorular sonucu hazırlanan yeni listeler şimdiden tasarımcıların gündemindeymiş.

 

Haberin Devamı

Yeni Wilma Elles’ler aranıyor

 

·       Wilma Elles’in ülkemizde edindiği büyük başarıdan sonra Almanya’daki gazetelere ilan verilmiş, “Türkiye’de çalışacak ortalama sarışınlar aranıyor, Almanya’da sayımız çok diye üzülmeyin, hayatınızın kariyer fırsatını ayağınıza getiriyoruz!” diye ilan verilmiş. Şimdiden 20 bin başvuru olduğu konuşuluyor.

·       Çağla Şıkel’lerden, Güzide Duran’lardan sonra az sayıda süpermodel çıktığı için yeni süpermodel adayları aranmaya başlamış. Pek yakında Zıst Model of Turkey isimli bir yarışma yapılacak, kazananlar yine İstanbul’da gerçekleşecek Zıst Model of the World yarışmasında dünyanın çeşitli yerlerinden getirilen kadın ve erkek modellerle yarıştırılıp ilk 3’e sokulacakmış.

Haberin Devamı

·       Defile izlemeye gelen misafirler arasında “Basit bir pantolon/etek-janjanlı üst” veya “Basit bir üst-ben buradayım diyen alt” dengesini tutturamayanlar kapıdan geri çevrilecek, “Git ve moda haftasına yaraşır bir deli saçması kıyafetle beyaz penye tişört kombinle de gel” denecekmiş.

·       Eğer saçın belli bölgesinde pirelenme, bitlenme gibi sorunlar yoksa yarısı traşlanmış saçlara, sudan yeni çıkmış fok gibi görünen geriye yapıştırılıp jölelenmiş modellere veya metruk ev bahçesi çalısı görünümlü genç kadınlarımıza tamamen yasak getirilmesi konusu tartışılıyormuş.

·       Podyumda yürüyen mankenlerin ayaklarına uyacak pabuç bulunamazsa, ön kısmına gazete kağıdı doldurmak gibi çözümlerin de söz konusu olabileceği yeni dedikodular arasında.

 

Yazarın Tüm Yazıları