Dost acı söyler

KARŞINDAKİ takım Altay.. İkinci ligdeki kadrosunu Effa dışında aynen koruyan, olağanüstü kongreleri ‘‘olağan’’ hale gelen, transfer yapamayan, mali olanakları kısıtlı, mütevazı İzmir ekibi..

Senin adın var, sanın var, paran var, taraftarın var.. Şampiyonlar Ligi şansını tüketmişsin, bereket 4 takım UEFA'ya gidecek de, hiç olmazsa ‘‘Avrupa'ya açılma’’ şansını şimdilik yitirmiyorsun.. ‘‘Buna da şükür’’ diyorsan, tatmin oluyorsan, ne ala!

Transfer yapıyorsun, milyon dolarları etrafa saçıyorsun, takımda doğru dürüst forvetin yok.. Mücadele etsen, oyunu rakip ceza sahasına yıksan, neye yarar.. Bitirici adamın kim?

Şimdi soruyorum.. Bu takımda Rüştü dışında hangi oyuncu yıldız? Ali Güneş mi, Mirkoviç, Mustafa Doğan, Erhan Albayrak, Hakan Bayraktar mı? Rebrov, Dinamo Kiev'de iken yıldızdı. İngiltere'ye gitti kayboldu. Türkiye'ye ‘‘sönmüş bir yıldız’’ olarak geldi. Şimdi ‘‘sefilleri’’ oynuyor. Bescastnih ne iş yapar? O mu F.Bahçe'yi kurtaracak? Ya Serhat? Her geçen gün daha kötüye gidiyor. Ceyhun bir var, bir yok.. Yazı tura atıp bekleyeceğiz anlaşılan.. Tuncay, çalışkan, gayretli, ama o da böyle takım organizasyonunun içinde kaybolup gitmeye mahkum..

Örtbas edemezsin

F.Bahçe ne yapacaksa yapacak, kendine bir an önce çeki düzen verecek.. Verdi verdi, veremezse bir daha bu vefalı taraftarı yanında zor bulur. Herkesin bir sabır sınırı var. Bunu zorlamayacaksın. Yoksa, suni gündemler yaratarak bu başarısızlığı daha uzun süre örtbas etmek mümkün değil. Tribünler de dayanamayıp, ‘‘Yönetim istifa’’ diye bağırır sonunda.. Rüzgar ektin mi, fırtına biçmen kaçınılmaz..

Altay, F.Bahçe'ye karşı çok iyi mücadele etti. Tüm oyuncularıyla savaştı, kapasitesinin sonuna kadar zorladı. Sinan'ın 74. dakikadaki golüyle de, küme düşmeme yolunda hayati 3 puanı kaparak İzmir'e döndü. Bravo Altay, bravo Hüseyin Kalpar.. F.Bahçe'nin ne yazık ki, ‘‘kendi gitmiş, ismi kalmış yadigar..’’ Seyirci bile ümidini kesmiş, tribünlerden Erkin Koray'ın unutulmaz eserini seslendiriyor: ‘‘Böyle gelmiş, böyle gidecek, korkarım billah.. Bize de bir gün kader güler, güler inşallah!’’

F.Bahçelilere sesleniyorum.. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovmakla, hiçbir yere varamazsınız.. Geçici başarılar, nadiren elde edilen sansasyonel sonuçlar, sakın sizi aldatmasın.. Bu F.Bahçe takımı bitmiş arkadaş! Para değil; inanç birliği, ruh birliği gerekli.. Sorumsuz, inançsız, savaşmayan insanlarla bir adım yol alınamaz. Eğer ‘‘sil baştan’’ yapılmazsa, bu taraftar daha nice yıllar kahrolur gider. Dost acı söyler.. Tabii siz, acı söyleyenleri dost bilirseniz!
Yazarın Tüm Yazıları