Doğru futbol dersleri

SOW harika bir gol attı. Bu maça yakışan bir vuruşla. Alex harika bir gol attı. Derbinin görkemine yakışan bir vuruşla.

Haberin Devamı

Fenerbahçe tamamen üstünlüğü ele aldı, Galatasaray tamamen çöktü. Tribünler coşmuş, oyun tek kaleye dönmüştü. O an maç biterdi çoğu kişiye göre. Ama iki kişi maçı bırakmadı. Biri Fatih Terim, diğeri Elmander.. Biri takımını şoktan çıkarmanın yollarını aradı. Diğeri sürekli kulübeyle iletişim kurarak, çok kritik bir gol atarak arkadaşlarını ayakta tuttu.
Fenerbahçe nedensiz, anlamsız, gereksiz yere geri çekildi. Sanki 85. dakika oynanıyormuşcasına. Galatasaray bu gerilimli ortamdan sakinliği ve akıllı oyunuyla öne çıktı. Selçuk, Engin ve Melo, Elmander’e katıldı.
İkinci yarıyla birlikte Fenerbahçe’nin daha dengeli oynamasını bekledik. Aykut Kocaman’ın ilk hamlesine kadar Galatasaray etkinliğini artırdı. Topa daha çok sahip oldu. Maçın kırılma anı ise Selçuk’un Stoch’un yerine girişi oldu.

Haberin Devamı

Alex-Elmander farkı

Türkiye’nin en formda oyuncularından biriydi Stoch. En azından rakip onu iki kişiyle kontrol ediyor, rahat hücuma kalkamıyordu.
Baroni çıksa, Selçuk o bölgede yeterli olurdu. Yorulan Alex’in alınışının ardından Dia da etkili olamadı. Skorun korunamaması, iki puanın kaybedilmesi o kadar önemli değil. Sezonun tümüne bakıldığında da, iki takım arasındaki iki derbi düşünüldüğünde de aynı gerçek ortaya çıkıyor.  Galatasaray daha doğru futbol oynuyor. Fenerbahçe çağın gerçeğinden uzak. Temposunu 90 dakikaya yayamıyor. Harika iki golle öne geçtiği maçı kazanamaması bir yana, son saniyede kaybetmekten kurtuluyor. Galatasaray Elmander’li, Fenerbahçe Alex’li düzenin temsilcisi. Elmander’in gösterişi yok.

G.Saray hak ediyor

Alex olağanüstü becerilerin sahibi ve harika goller atabiliyor. Ama o yokken ya da temposunu yitirince takım sıradanlaşıyor. Dün Alex çıkmamalıydı. Çünkü Stoch da yoktu. Bu kadar oyuna hükmedemeyen, sadece savaşmayı ve kalesini korumayı düşünen oyuncuyla kazanmak zordu. O yüzden beraberlik Fenerbahçeliler’i üzmemeli. Aynı hatalar yapılmazsa, play-off’taki iki maç kazanılabilir. Ama futbolun doğrularını yapan Galatasaray bu oyunuyla şampiyonluğu hak ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları