Doğan görünümlü Şahin hayat!

Bir körolasıca plazanın önünde, araba park etmesin diye konulan, boyu dizime dahi gelmeyen zincirli barikatın üzerinden uçarak bileğimi burktum, ey sevgili okur...

Haberin Devamı

Şu anda ben, bileğim ve buz torbam size bu satırları yazmaktayız. Allahtan aşağıdaki tüm keşifleri hafta içinden yapmıştım da bir tek cümleleri sıralaması kalmıştı.
Lafı fazla uzatıp bileğimi de sinirlendirmeden diyeceğim şu... Ben nihayet 30’larımda anladım ki, hayat denen uzun görünümlü kısacık yolculuğun tadı ancak, kendisi küçük, keyfi büyük keşiflerle çıkıyor.
Üstelik o kadar maliyetsiz keşifler ki bunlar, kimi zaman yanakları kunduz bir bebekle, kimi zaman da bilmediğiniz bir sokağa dönüverince karşınıza çıkıyor. Bazen bir plakçı, bazen bir esnaf lokantası, kimi zaman bir sokak sergisi kimliğine bürünüyor.
Diyor ki, “gel”... Gel beni keşfet. Beni gör. Görmeden geçme!
Gör ki, hayatına anlık mutluluklar, damağında tat bırakayım.
İyisi mi, ben de sizi haftanın küçük keşifleri ile baş başa bırakayım...

Haberin Devamı

Bugün
Sıkıştırılmamış hayatların adresi: 45’lik Plak Evi


Kemeraltı’na, Hisarönü’nden girdiğinizde kime sorsanız gösterir Tarihi Mirkelam Hanı’nı (Zaten Kemeraltı’nda sora sora Bağdat bulunur, esnaf sağ olsun). İşte ben geçtiğimiz hafta, fotoğraflamaya bayıldığım Mirkelam Han’ın girişine açılan nefis bir plakçı ile karşılaştım. Bu güzel dükkanı açan fotoğraf sanatçısı Birol Üzmez. Koleksiyon olağanüstü. En “hadi canım bu da mı var?” diyeceğiniz, anılara dalıp gideceğiniz plakları, grupları, kadın ve erkek vokallerin 45’liklerini bulabiliyorsunuz. 45’lik plak evinin amacı, “Anılarımızdaki Müzikleri” anımsatmak değil, aynı zamanda yaşatmak. Artık geride kalmış bir çağın, hafif müziğin unutulmaz melodilerini, o çağdan kalmış anısı olsun, olmasın tüm müzikseverlere sunmak, o çağı değil ama müziğini onlara yeniden yaşatmak...

Telefon: (0505) 317 30 01 · biroluzmez@gmail.com

Yarın Büyüleyici Atlantis Sirki Mavişehir’de

Birbirinden heyecanlı gösterileriyle izleyenleri büyüleyen Atlantis Sirki’nin İzmir’deki yeni durağı Karşıyaka Mavişehir. Fanatik köpeklerin futbol şovu, nefes kesen köpekbalıkları, akıllı foklar ve sevimli penguenler gibi birbirinden eğlenceli gösterilere yakala.co ana sponsorluğunda sahne olan Atlantis Sirki, 26 Şubat’a kadar Mavişehir’de. Sirk gösterisi Planet Çocuk ve Power FM’in destekleriyle, minikleri ve aileleri bekliyor.
Biletler 17 ile 39 TL arasında değişiyor.
Pazar günü hem 13.00’te hem de 18.00’de iki gösteri var. www.biletix.com

Haberin Devamı

Pazartesi İlk gün sendromuna Bizim Mutfak Lokanta!

Kendimi bildim bileli hastasıyım Kemeraltı’ndaki esnaf lokantalarının. Her zaman bol kepçe, çok lezzetli ve yöresel. Ege’nin en iyi enginarı, karnıyarığı, bol tereyağlı tane pilavı bu lokantalardan çıkar. İşte, 45’lik Plak Evi yazısında bahsi geçen Tarihi Mirkelam Hanı’nın içinde kendisi küçük, lezzeti büyük keşif de Bizim Mutfak Lokantası. O ne otlu fırın makarnadır, o ne pastırmalı-sebzeli tavuk sotedir, o ne tahinli kabak tatlısıdır! Haftanın ilk günü sendromunu atlatmak için gidin, ama sakın abartıp mide fesadı olmayın. www.on-art.net


Perşembe
Özgentürk, ART 10 Fikir Atölyeleri’nde

Yıllardır ‘insan’ı anlatan Nebil Özgentürk, 23 Şubat’ta İzmirliler’le buluşacak. Nebil Özgentürk’ün Türk insanına hayata farklı pencerelerden de bakılabildiğini göstererek sevdirdiği belgesellerine konu olan, sanattan siyasete ve medyaya uzanan tanınmış isimlerin ilginç hayat hikayelerini İzmirliler’le paylaşacağı “Nebil Özgentürk’le Hayattan ve Medyadan İnsan Hikayeleri” perşembe saat 19.00’da Key Hotel’de. Sınırlı sayıda kişiyle gerçekleşecek bu fikir atölyesine katılım için:
(0232) 421 44 40 www.on-art.net

Yazarın Tüm Yazıları