Doğal gençliğin yeni yöntemleri

Yüzde oluşmuş kırışıklıklar, mimik çizgileri ve dudak dolgunlaştırmanın yanı sıra artık el, dekolte ve boyun bölgelerindeki kırışıklıklara da dolgu maddesi uygulanıyor. Tamamen doğal olan ‘hyaluronic asit’ sayesinde uzmanlar, bizlere doğal gençliğin kapılarını açıyor.

Son dönemde kadınların kırışıklıklarından doğal yollarla kurtulmalarını sağlayan dolgu yöntemini Op. Dr. Feza Bavbek’ten öğrendik: ‘Hyaluronic asit, yaşayan tüm organizmalarda doğal olarak bulunuyor. İnsan vücudunda da bulunan, hücreye elastikiyetini veren doğal bir madde. Su tutma özelliği olduğu için de özellikle nasolabial bölge olarak adlandırılan derin kırışıklıkları doldurmada son yıllarda yoğun olarak kullanılıyor. Su tutma özelliğinden dolayı, uygulama yapılan bölgelere dolgunluk veriyor. Ayrıca nemlendirici özelliğiyle ciltte daha iyi bir görüntü sağlıyor.’

Gençleşmenin en ‘doğal’ yolu

Bavbek, uygulama sonrasında ciltte iki-üç günlük hafif bir şişlik olduğunu belirtiyor. Ancak bir hafta içinde dolgu maddesi giderek oturduğundan, yüz kısa sürede doğal görünümüne kavuşuyor ve şişlikten eser kalmıyor: ‘Hyaluronic asit dışında değişik bileşenlerden oluşan çeşitli dolgu maddeleri de var. Mesela kollajen dediğimiz bir takım hayvani kaynaklı maddeler. Ancak şu anda uygulaması en kolay ve vücutla en uyumlu olan hyaluronic asit diyebiliriz. Dolayısıyla kişiye uygulanan maddenin içinde eğer bundan varsa, o zaman hiç korkmamak lazım. Bir süre sonra vücudun mimik hareketleriyle birlikte zaten doğal yollarla kayboluyor.’

Ortalama ömrü altı ay

Hyaluronic asidin ortalama ömrü yaklaşık altı ay... Kollajenlerin kalıcılıkları her ne kadar biraz daha fazla olsa da, Op. Dr. Feza Bavbek bunların hayvansal içerikleri nedeniyle alerji yapma ihtimallerinin fazla olduğundan bahsediyor: ‘Hemen olmasa da, bir süre sonra uygulama yapılan bölgede kaşıntı, kızarıklık başgösterebiliyor. Daha sonra yaralara varan olumsuzluklara da dönüşebiliyor. Hatta 20 yıl sonra bile cildin reaksiyon verme durumu olası...’

Silikon jeller de yine kalıcılıklarından dolayı uzun bir süre tercih edilmiş. Ancak Bavbek, uygulama sonrasında geri alınma ihtimallerinin zor olduğunu belirtiyor. Dokulara yapışma özelliğinden dolayı pek sağlıklı olmadığını da sözlerine ekliyor.

Yara izini kapatıyor, yanaklar dolduruyor

Her cilde uygulanabilen hyaluronic asit, kendi içinde bazı çeşitlere ayrılıyor. Bu çeşitlilik daha çok yoğunluk olarak fark yaratıyor. Op. Dr. Feza Bavbek, az yoğun olanlarını daha ince kırışıklıkların olduğu göz çevresi gibi hassas bölgelerde tercih ettiklerini anlatıyor. Yoğun olanları ise kalıcılık bakımından daha uzun süreli olmaları dolayısıyla derin kırışıklıklarda, mimik çizgilerinde, yanak doldurmada ve yara izlerinde kullanılıyor.

Dolgu sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

İlk bir hafta içinde çok fazla oynamamak gerekiyor. Aksi halde dolgu maddelerinin yerinin kayma olasılığı var. Ya da dolgu maddesi belli bir bölgeye daha fazla enjekte edilmiş olabilir. O zaman parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak maddeyi yaymak mümkün.

Sonuç itibariyle uygulama enjektör kullanılarak yapılıyor. İğnenin battığı yerlerde morarma riski her zaman var. Morluk güneşle bir araya geldiğinde lekelenme olabilir.

Uygulama sonrasındaki birkaç gün boyunca yüzükoyun yatmak yüzde şişliğe neden olabiliyor.

Hamilelik sırasında ve süt veren annelere önerilmiyor.

Derin kırışıklıklarda çok etkili

Estetik kullanım için geliştirilen bir hyaluronic asit olan ‘Resytlane Vital’ diğerlerine göre daha yoğun bir içeriğe sahip. Süre olarak yine 6-9 ay arasında ortalama bir ömrü var. Ama diğerlerinden farklı olarak ellerde, boyun çizgilerinde ya da dekoltede kullanılabiliyor. Yüzeysel geniş bölgelerde ya da trafik kazalarından sonra ciltte oluşmuş derin izlerde uygulanıyor. Önce dibe bu madde veriliyor, üstü daha ince bir maddeyle kapatılıyor.

Kendi yağımızla kavruluyoruz

Şu sıralar sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri de ‘kokteyl’ dediğimiz vücudun kendi yağını dolgu maddesi olarak kullanmak. Vücuttan bol miktarda alınıp birkaç ay hatta dört yıla varan saklama süreleri içinde birçok kez ciltte uygulanabiliyor. Fiyat olarak da diğer dolgu maddelerinden çok daha ucuza geliyor. Bu doğal dolgu maddesi için genel olarak göbek ve bel bölgesindeki yağlar tercih ediliyor. Özellikle bel yağı çok kaliteli. Yağ, ameliyat ortamında lokalle alınarak yine aynı anda cilde dolgu yapılıyor. Yağın ilk alınması sırasında hasta uyutuluyor çünkü liposuction yöntemine benzer bir yöntem uygulanıyor.

ÜRÜN MARKET

Braun’dan yepyeni pratik bir saç kurutma makinesi: E-GO

Braun’un yeni saç kurutma makinesi E-GO, sapsız tasarımı ve sempatik görünümü ile dikkat çekiyor. Kullanım açısından büyük saç kurutma makinelerini aratmayacak özellikler taşıyan E-GO, çok seyahat edenlerin ve sürekli spor yapanların çantasından eksik etmeyecekleri yepyeni bir ürün. Braun’un avuç içi konseptinin ‘Travel’ ve ‘Sport’ olmak üzere iki seçeneğile vazgeçilmeziniz olacak.

Bu güneş ürünü suyla ve terle akmıyor

Cellex-C’nin Sun Care SPF 30 ve 30+ güneş koruyucuları, FDA’nın bu sınıflandırmasına uygun olarak üretildi. Cellex-C Sun Care SPF 30, UVA ve UVB ışınlarına karşı 30 kat doğal koruma sağlayan ve tüm cilt tiplerine uygun olarak üretilen bir ürün. Sun Care SPF 30 ve 30+ içeriğindeki mikronize titanyum dioksit ve transparan çinko oksit ile sağlıklı bronzlaşma sağlıyor. Yüze ve bütün vücuda rahatça uygulanabilen bu özel ürünler, sudan ve terden etkilenmiyor. Yüzerken ve terleyince akmayan Sun Care SPF 30 ve 30+’u tekrar tekrar kullanmaya gerek kalmıyor.
Yazarın Tüm Yazıları