Doğal boyayla kalıcı makyaj

Kalıcı makyaj kimine göre güzellik, kimine göre rahatlık, kimine göre de zorunluluk... Hangi sebeple yapılmış olursa olsun, bozuk görünümlü kaş ya da dudak konturu, kişinin kendine olan güvenini sarsıyor.

Haberin Devamı

Estetikle ilgili her konuda olduğu gibi, kalıcı makyajda da sürekli bir değişim ve gelişim söz konusu. Artık ehil olmayan eller tarafından bozuk yapılmış ya da kullanılan boyalar nedeniyle zamanla rengi değişmiş bir kalıcı makyaj uygulamasını tamamen silmek, düzeltmek veya yeniden oluşturmak mümkün. Uzun yıllardan beri kalıcı makyaj konusunda çalışmalar yapan Ayten Kömürcü’den konu hakkında bilgi aldık.
- Dudak ya da kaş konturlarında, zamanla renklerin değişmesinin sebebi nedir?
- Bunun başlıca iki sebebi var. İlki, özellikle insan sağlığına zararlı olan, içeriğinde kurşun elementi barındıran, özellikle Uzakdoğu kaynaklı boyaların kullanılması. İkincisi ise uygulama yapılacak cildin renk bileşenlerinin doğru tespit edilmemesi. Bu ikisi, elde edilecek rengin planlamasında çok önemli rol oynuyor. Uygulamayı yapacak olan uzmanın, renk bilgisi eğitiminden de geçmesi şart. Kalıcı makyaj uygulamalarında elde edeceğiniz renk, sadece kullanacağınız pigmentin rengine bağlı değil. Bunun dışında etkileşim içinde olacağı ve sonucun ortaya çıkmasına katkıda bulunacak pek çok faktör var.
- En sık karşılaşılan sorunlar hangileri?
- Kahve tonlarında yapılmış ancak ortalama bir ay sonra kırmızı veya pembeye dönmüş, vizon veya açık kumral yapılmış ama kısa sürede gri ya da yeşil renge dönmüş pek çok hatalı kalıcı makyaj uygulaması ile karşılaşıyoruz. Bu durumda, şekli yüze uyumlu ancak renginde problem söz konusu kaşlarda gerekli analizlerden sonra, ara tonlarda uygulamalar ile istenilen rengi yakalamak mümkün.

Haberin Devamı

Kaşlarınızı yeniden şekillendirin

- RENK VE ŞEKİL SORUNU: Eğer şikayetiniz kaşınızın sadece rengi değil aynı zamanda şekli ise, bu yanlış işin öncelikle silinmesi gerekli. Kaş ve dudak bölgesinde, lazer sistemlerinin kullanılması sakıncalı.
- YANLIŞ UYGULAMA SİLİNMELİ: Yanlış yapılmış kalıcı makyaj, özel bir solüsyonun kullanıldığı uygulamayla cilde yerleşmiş boyalar kusturulup yok edilebiliyor.
- KENDİNİZİ UZMAN ELLERE EMANET EDİN: Kalıcı makyajda düzeltme ve silme işlemleri, tamamen ayrı bir eğitim gerektirir. Kalıcı makyaj yapan her uygulayıcıdan bu konuda da başarılı olmasını beklemeyin.
- UCUZ ETİN YAHNİSİ: Kalıcı makyaj için tercihi sadece uygulama ücretinin düşüklüğüne bakarak yapmayın. Uzmanın daha önceki uygulamalarını
gözden geçirin.

Haberin Devamı

Tenlere bahar geliyor

Bahar sezonunun makyaj trendleri belirlendi. Hiç şüpheniz bu bahar da en can alıcı makyaj tonları arasında ışıltılı turuncu ve mercan renkleri başı çekiyor. Tenlere yaşam sevinci ve parlaklık katan kırmızının bu yumuşak tonları, pembe ve eflatunla da inanılmaz bir uyum sağlıyor.
Dudaklarda, yanaklarda ve tırnaklarda sıkça göreceğimiz bu renkler, bakışlara da sıra dışı bir canlılık kazandırıyor. Canlı tonlardaki ışıltılı farlar en çok açık renk gözlere yakışıyor.

EDİTÖRDEN...

Yaşlılık belirtileriyle etkin savaş

Ren Skincare’in konsantre serumu “Bio Retinoid”, yaşlılık belirtileriyle savaşmak için yoğunlaştırılmış bakım sağlıyor. Cilde daha genç ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran ürün, A vitamini, Pro vitamin A ve Retinol bileşiminden oluşuyor. Fiyatı ise 250 TL...

Haberin Devamı

Koruyucu özellikli nemlendirici

Givenchy’nin cildi derinlemesine nemlendiren ve koruyan nemlendirici ürünü “Hydra Sparkling”, hafif, pürüzsüz ve kadifemsi yapısı ile cilde anında nüfuz ediyor. İçeriğindeki yasemin ekstresi cildi serbest radikallere karşı korurken, ayçiçeği ekstresi cildin ışıldamasını sağlıyor.

Katy Perry’den özel bir koku

Kendine özgü tarzıyla ünlü Katy Perry’nin ilk parfümü “Purr”, Douglas Parfümeri’lerde satışa sunuldu. Parfümünde sevdiği notaları bir araya getiren şarkıcının tasarladığı parfüm şişesi ise çok sevdiği kedisini sembolize ediyor. Parfümün 50 ml’lik şişesi 89.50 TL...

Yazarın Tüm Yazıları