Depremzedenin büyük intikamı

ERDOĞAN Koparal adlı depremzede, 17 Ağustos'ta kaybettiği eşi ve kızının ölümünden sorumlu tuttuğu Yüksel İnşaat'tan intikamını internette açtığı siteyle alıyor.

İnternetteki isim hakkını satın aldığı Yüksel İnsaat'ın resmi sitesi gibi yayın yapan Koparal, bu yayınlara şirketin açıklaması izlenimi vererek, bağlananlara şok yaşatıyor.




‘‘17 Ağustos 1999'da binlerce insan öldü. Bu insanlardan ikisi, eşim ve kızım...

Ben de herkes gibi bu olayın dehşeti karşısında zor günler geçirdim ve geçiriyorum.

Sandım ki, bu olay herkesi çok etkileyecek ve insanlığımızı hatırlatıp gerçekten insan gibi davranılacak ve böyle davranmayanlar da cezalandırılacak.

Ama ne yazık ki bu ülke insanlarının ve özellikle devletinin çok duyarsız olduğunu gördüm. Önce ölü sayısıyla yalan söylemeye başlayan yöneticiler, daha sonra depremde konutları yıkılan müteahhitlere yeni ihaleleri verdi. Bizler sustukça bunlar aynı oyunları oynayacak ve biz yıllarca seyretmeye devam edeceğiz.

Ama, benim susmaya hiç niyetim yok.’’

Bu sözler, eşi ve 6 yaşındaki kızını 17 Ağustos depreminde kaybeden Erdoğan Koparal'a ait...

Koparal, depremin ardından yaşanan duyarsızlıklara sessiz kalmayacağını eşi ve kızının ölümünden sorumlu tuttuğu Yüksel İnşaat'a 31 trilyon 600 milyar liralık tazminat davası açarak gösterdi. Tüm gelirini depremzedelere harcayacağı bu dava sürerken, 316 kişiye mezar olan Yalova Yüksel Sitesi'nin müteahhidine en büyük darbeyi internette açtığı siteyle vurdu.

Arkadaşımız Zeliha Aslan'ın yaptığı araştırmaya göre Erdoğan Koparal, ilk önce Yüksel İnşaat'ın internetteki isim hakkını satın aldı. Ardından, Yüksel İnsaat'ın resmi sitesi gibi yayın yapmaya başladı.

İngilizce ve Türkçe içerikli hazırlanan sitenin tanıtımı e-posta zinciriyle gerçekleştirildi. Bunun sonucunda, siteye bağlananların sayısı kısa sürede 19 bine ulaştı.

Şimdi, www.yukselinsaat.com adresine bağlananları, 17 Ağustos depreminde yıkılan Yalova Yüksel Sitesi'nin yanı sıra, şirketin yönetim kadrosuna ait resimler karşılıyor. Ayrıca, ‘‘Kamuoyuna önemli açıklama’’ başlığını taşıyan bir de duyuru yer alıyor.

ŞOK AÇIKLAMALAR

Bu duyuru da, ‘‘Yaptıklarımız çöküyor. 17 Ağustos 1999'da Yalova Yüksel Sitesi'nde 316 kişi öldü. 12 Kasım 1999'da Bolu Tüneli, Aksaray Metro inşaatı çöktü’’ diye başlıyor.

Bağlananlar üzerinde ‘‘şok’’ etkisi yaratan açıklamalar, sadece bunlarla kalmıyor:

‘‘Bir çok masum insan hayatını kaybetti. Tüm bu inşaatlarımızdaki insanların ölümüne rağmen bugüne kadar bir açıklama yapmadık. Şu an ise İstanbul depremi kapımızı tekrar çalıyor. İstanbul'da da içlerinde binlerce insanın yaşadığı çok tanıdık binalara imza attık. Olası bir İstanbul depreminde bu binalarda kaybedebileceğimiz insanları düşündükçe korkularımız çoğalıyor. Bu nedenle, bugünden başlamak üzere bu sayfada tüm hatalarımız ve sevaplarımızla kendimizi yargılamaya başlayacağız’’ deniliyor.

Yalova Yüksel Sitesi'nde ölen 316 kişinin isimlerinin de yer aldığı sayfaya bağlananlar, yaşadıkları şoktan ancak, ‘‘Anladığınız gibi bu site, Yüksel İnşaat'ın ya da Türkiye'deki herhangi bir inşaat firmasının yapacağı bir şey olamaz. Zaten bu site de onların değil. Amacımız, insanları Türkiye için konuşmaya, düşünmeye davet etmektir. Yüksel İnşaat'ın tek ve resmi sitesi, www.yukselinsaat.com.tr'dir’’ uyarısıyla çıkıyor.
Yazarın Tüm Yazıları