Değişimin resmi

TÜRKİYE’de her takıma bir tane horoz lazım. İki veya daha fazlası olunca tavuklar da iş yapmıyor. İşte bu seneki Beşiktaş. Siyah beyazlılarda taşlar yerine oturmaya başlamış gibi. Diyeceksiniz ki çok mu iyi oynuyorlar. Hayır.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta görünen en net faktör, herkes ne olduğunu ne yapabileceğini, kapasitesini daha da doğrusu ne yapmayacağını öğrenmeye başlamış. Bazı şeyler, daha kolay olmaya başlamış. İyi yardımlaşıyorlar, sahada futbolcu birbirini satmıyor, açıklarını kapatıyor.

Beşiktaş’ın harcadığı paraya bakıyorsunuz, bir de Galatasaray’la Fenerbahçe’nin... Harcadıklarına göre oynadıklarına baktığınızda ibre Beşiktaş’a dönüyor.

10 kişi de etkilemedi

FERNANDES’i yazmaya gerek yok. Zaten o sahada yazıyor. Arkadaşları da onu seviyor ve destekliyor. İş gençlerde. Tuğlaları hep üst üste koymaları lazım. İstiklal Marşı çalınırken, kaptan genç Necip. Beşiktaş’taki değişimi en iyi anlatan resim bu olsa gerek.

Beşiktaş 10 kişi kaldı, hiçbir şey fark etmedi. Bunda Beşiktaş’ın yardımlaşması kadar, Mersin İdman Yurdu’nun da etkisizliği vardı. Mersin direnç göstermiyor. Rakibe ve topa yaklaşamıyorlar. Hakem Barış Şimşek’i dün gece beğendim.

Yazarın Tüm Yazıları