Darbe hayaleti darbe şantajı

“ESKİ Solcular Mezarlığı” (15.04.08), “Fıstıki Yeşil Devrim” (06.05.08), “Renkli Devrimlerin Sırrı: Yeni Soğuk Savaş” (26.07.08), “Dün Kaldığımız Yerden” (27.07.08) ve “CHP’nin Kökünü Kazımak” (16.08.2008) başlıklı yazılarımda, Mark MacKinnon’un “Renkli Devrimlerin Sırrı: Yeni Soğuk Savaş” (Destek Yayınları) adlı kitabından söz etmiştim.

Haberin Devamı

Son günlerde yaşadığımız garabet, bu kitabı tekrar gündeme getiriyor. Gündemden tedirgin olanlar, tedirginliği isyana dönüşenler dönüp bu kitabı bir kez daha okumalı. Okumamış olanlar ise kitabı hemen edinip mutlaka okumalı.

* * *

20 Kasım 2009 Cuma günü SKY-TÜRK televizyonunda konuk idim. Değerli dostum İdris Akyüz darbe paranoyasını sordu. Kendisini şöyle yanıtladım:

Kimilerinin darbe saplantılarını anlamakta güçlük çekiyorum. Acaba iktidardaki AKP hükümetinin darbelik işler yaptığını mı düşünmekteler? Darbeyi kim yapacak, TSK mı? TSK’nın böyle bir niyeti olduğunu, aleyhteki bütün bulgu iddialarına rağmen, düşünmüyorum. TSK kadrolarının AKP kadrolarından çok daha demokrat olduğuna inanıyorum. AKP, dış ve iç yandaşları, lejyonerleri, yurtdışındaki moral hocaları sivil darbeyi tamamlamak için siyaset sahnesinde psikolojik savaşın sis makinesini çalıştırıyorlar.

Haberin Devamı

Ben size şu anda Türkiye’de sahnelenen tiyatro oyununun kanavasını betimleyeceğim:

* * *

“Darbe hayaleti” ve “darbe şantajı” ile, Gazi Mustafa Kemal, TSK, CHP, 1923 Cumhuriyeti, Cumhuriyetçiler, AKP iktidarı muhalifleri toptan hedef alınıyor ve toptan darbeci olarak damgalanıyor.

Aynı şey, Eski Yugoslavya (Sırbistan), Ukrayna, Gürcistan ve Beyaz Rusya’da da tezgâhlanmıştı. Adını andığım “Yeni Soğuk Savaş”ta oynanan oyunlar, kurulan tuzaklar, çevrilen dolaplar anlatılmaktaydı. Başta Soros olmak üzere ABD patentli vakıfların (NED, IRI, NDI, Soros) hazırladığı senaryolar Beyaz Rusya dışında Sırbistan, Ukrayna ve Gürcistan’da başarılı olmuş, iktidarlar devrilmişti.

Ancak Türkiye’de hazırlanan darbe iktidara karşı değil(di). Darbe, Gazi Mustafa Kemal’e, TSK’ya, CHP’ye, 1923 Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetçilere, AKP iktidarının muhaliflerine karşıydı ve karşı. Şaşırtıcı değil mi?

* * *

Evet çok şaşırtıcı! İktidar Habur Sınır Kapısı’nda Kürtçülük Fesadı Açılımı yapıyor. Ama bu karışık amaçlı işi yaparken anamuhalefet partisi CHP’nin de erkete olmasını istiyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimini, TBMM Başkanı seçimini kendisine edilen ricalara karşın bildiğini okuyarak yapan AKP’nin totaliter tavrını eleştirmeyen zevat, şimdi CHP’yi topa tutuyor. CHP’nin demokrasi karşıtı ve darbe yandaşı olduğunu dünyaya ilan ediyor.

AKP’nin iktidara gelmesinden bu yana yeni kurulan ya da türlü oyunlarla ele geçirilen gazeteler, radyolar, televizyonlar; besleme basın ve Sefil Toplum Örgütleri, lejyoner akademisyenler bu sivil darbenin değirmenine su taşıyor, pervanelerine rüzgâr basıyor.

* * *

“Fesat çiftçileri olup fitne tohumları saçanlar, ektiklerini biçecektir!” (Eyüb, 4:8) Yani rüzgâr eken fırtına biçer! Benden söylemesi.

Yazarın Tüm Yazıları