Danıştay'dan öğretmenlere iyi haber

Danıştay, öğretmenlerin, kendi mesleklerinin yanı sıra yükseklisans ve doktora yapabilmelerinin önünü açan bir karara imza attı.

Haberin Devamı

Danıştay, öğretmenlerin, kendi mesleklerinin yanı sıra yükseklisans ve doktora yapabilmelerinin önünü açan bir karara imza attı.

Eğitim-İş, 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nun eğitim özrünü dışlayan hükümleri ile il emrine atanma hakkını engelleyen hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Danıştay’a açtığı davayı kazandı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, şunları söyledi. "Hakkari’de öğretmenlik yapan bir kişi, istediği bir başka ilde yükseklisans ve doktora yapamıyordu, çünkü Milli Eğitim Bakanlığı izin vermiyordu. Özür grubunda olmasına rağmen tüm uyarılarımıza rağmen atama yapılmıyordu. Danıştay 2. Dairesi, yürütmeyi durdurma istemimizi karara bağlayarak, eğitim özrünü dışlayan kılavuz hükümlerinin yürütmesini durdurdu.

Haberin Devamı

Suistimal değil

Karar eğitim özrü mağdurlarının yüzünü güldürecek, eğitim özrü mağdurlarının açtıkları ve halihazırda devam eden tüm davalara olumlu etki ederek bu davaları mağdurların kazanmalarına olanak sağlayacak. Hep ifade ettiğimiz gibi yüksek lisans ve doktora eğitimi kariyer ilkesini yaşama geçiren akademik basamaklardır. Danıştay, kamu görevlilerinin yüksek lisans ve doktora yapma girişimlerinin idare tarafından ‘suistimal girişimi’ olarak değerlendirilmesinin sakat bir bakış açısı olduğunu ortaya koymuştur."

Yazarın Tüm Yazıları