Cüneyt Ülsever: Kendini arayan Türkiye

Cüneyt ÜLSEVER
Haberin Devamı

Siz bu satırları okurken seçim neticelerini biliyor olacaksınız, ben ise bu yazıyı yazarken neticeleri bilmiyorum. Buna rağmen, bugün bazı gözlemlerde bulunmak istiyorum.

Sanırım, sandıktan çıkacak sonuçlar ile Türk entellerinin tahminleri pek öyle üst üste oturmayacak. Buna göre ilk tahminim, basının bu haftayı geçen haftanın tevili ile geçireceğidir. Bazı araştırma şirketleri de bu haftayı tahminlerindeki hatalara kulp aramaya ayıracaklar. Ancak, merak etmeyin, hafta sonuna doğru, bu kez hükümet kurma derdine düşecek olan enteller, milletin kamusal hafızasının zayıflığı varsayımına güvenmeye başlayacaklar.

* * *

Benim seçimi kazanacak tüm milletvekillerine acizane tavsiyem, ivedelikle TESEV'in Prof. Dr. Binnaz Toprak'a yaptırdığı ve 1969'dan (Mübeccel Kıray) beri ilk kez, o uğruna darbeler yaptığımız milletin ve tabii ki Müslümanların, ne düşündüğünü irdeleyen araştırmasını elde edip, hatmetmeleridir. Ayrıca yine her milletvekili, partisinin çıkardığı milletvekili sayısını ezberlemeden önce, HADEP'in iller bazında aldığı neticeyi bir káğıda yazıp lacilerinin bir yerine iliştirmek zorunda.

Bu iki bilgi, her milletvekili için çok önemli, zira Türkiye, cumhuriyetin kurulmasından beri üçüncü ışık kırılmasını bu dönemde yaşayacak. İman derecesinde inanıyorum ki yeni bir Türkiye, seçim neticeleri nasıl bir hükümet yaratırsa yaratsın, bu dönemde kurulacak.

Bürokratı, seçilmişi, medyası, işvereni, sendikası ne kadar direnirse dirensin bu dönem yeni bir Türkiye'ye gebe!

Lime lime dökülen merkezi yönetim, ekonomideki % 60 devlet payını hortumlamak için milleti uyutma bahaneleri aramada ne kadar gayretkeş olursa olsun statüko bu dönemde çökecek.

Zira Türkiye'deki statüko artık müttefiklerimizin(!) işine gelmiyor. Böyle bir Türkiye istemiyorlar.

* * *

Onlar milleti temsil etmekten aciz bir sistemin varlığının bizim entellerden daha fazla farkındalar ve böyle bir sisteme, bu kadar önemli bir bölgede güvenemiyorlar.

Dünyaya demokrasiyi yerleştirmek için değil, bizi kendi hasımlarının tasallutundan kurtarmak için bu ülkede denge istiyorlar.

Onlar, kızı evinde ezersen hangi kocaya kaçacağını bizden iyi biliyorlar.

Ben hukuk devleti kurulana dek seçimlerin yenileneceğine, bugün ortada millete hamilik etme iddiası ile dolaşan kahramanların, izzet-i ikbal ile olmasa da, her halükárda bab-ı hükümetten çekileceklerine inanıyorum.

Bugün gündemden düşmeyenlerin büyük bir bölümü tarihin o şaşmaz kantarında yargılanıp, hak ettikleri yerleri almak için çok yakında sıraya girecekler.

Tanzimat'tan beri değişimi dışarıdan gelen baskı ile yaşayan Türkiye, maalesef yine ev ödevini yapma konusunda tembelliği üzerinden atamayıp, beleşçiliği şiar edindiği için bir kez daha itme ve kakma metodu ile değişecek.

Bu ülke 200 yıldır kendini arıyor. Ya bulacak, ya da bulduracaklar.

Siz iyisi mi 2000 yılının Mayıs ayında tekrar oy kullanmaya şimdiden hazırlanın!



Yazarın Tüm Yazıları