Cumhuriyet Balosu'ndan Çankaya Resepsiyonu'na

İsmet SOLAK
Haberin Devamı

29 Ekim'den önce Melih Gökçek, ‘‘Seni de kan çekti sonunda, Kızılay'daki CHP Balosu'nu savunuyorsun’’ dedi. Dalaşıp didişmeden gözlemimi aktardım:

‘‘Taşdelen altı aydır hazırlık yapıyor. Kimse bunu CHP Balosu olarak görmüyor. Laik Cumhuriyet'e bağlı herkes destekliyor. Zaten Taşdelen'in kamuoyu yoklamasındaki puanı CHP'den en az 7-8 puan önde çıktı.’’

Başkent halkı iki başkanın kapışmasını değil, laik Cumhuriyet'te buluşmasını tercih ederdi. Gökçek, boy ölçüşmeyi isteyip ‘‘Halkın nereye geleceğini göreceksin’’ dedi. Ben hem Sıhhiye'yi, hem Kızılay'ı dolaştım. Kimin boyunun ölçüsünü aldığı ekranlara da yansıdı. Gerçek ölçüyse kızımın, ‘‘Mustafa Sandal gözümden düştü’’ sözlerinde yatıyordu. 17 yaşında bir genç kızın tercihi buydu. Kızılay'da atılan, ‘‘Türkiye laiktir, laik kalacak’’ sloganı, Türk gençliğinin vazgeçilmez çağdaşlık yaşamıydı...

KÖŞK'TE İZDİHAM

Balo keyfini, ertesi gece resepsiyona götürdük. Cumhurbaşkanı Demirel, ikinci gün de bin ikiyüz kişinin elini sıktı. Ünlü sanatçılar, üst düzey yöneticiler, basın-yayın temsilcileri çağrılı idi. Merdivenden Demirel'e 50 dakikada ulaşabildik. Yayın Koordinatörümüz Seçkin Türesay ile adım adım ilerlerken CTV Genel Müdürü Ceyhan Baytur, Kayahan konseri kasetinden bir kopya göndereceğini söyledi. Konserin sponsoru CTV idi.

Bekleme salonunda Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri Metin Yalman ve eşi ile sohbete daldık. Bir ara Dinçer Sümer de katıldı. Çiçeği burnunda PTT Genel Müdürü Nuri Alagöz, Muhafız Alayı Komutanı Albay Cihangir Akşit ve eşleri de katıldı. Ünlü yazar Recep Bilginer gelince, konu siyaset yerine edebiyata ve sanata döndü. Resepsiyonların en büyük faydası buydu. Uzun süre göremediğiniz dostlarla hasret gideriyorsunuz.

DOSTLUK VE VEFA

Ankara Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, son GAP gezisinden ilginç izlenimler aktardı. Gençlik yıllarımızın Zehir Hafiye'si Faruk Sükan'la meslek büyüğümüz Orhan Birgit'in karşılaşması çok sıcaktı. Birgit, ‘‘Doktor nasılsın?’’ diye sorunca Sükan, ‘‘Oooo, sevgili Orhan...’’ diyerek kollarını iki yana açtı. Siyasette dostluk ve vefa kucaklaşıyordu.

Sonunda Demirel'e ulaştık. Gülerek, ‘‘Sen iki günden beri kayıpsın, bizi bıraktın mı?’’ diye sordu. Nazmiye Hanım eşimin elini tutarak, ‘‘Bırakmaz o, bırakmaz’’ derken Baba, ‘‘Çok güzel işler yaptık, Kars önemliydi’’ diye devam etti. Hemen ilerde Metin Akpınar'la kucaklaştık. Yine neşe içinde, yine keyifli kahkahalar: ‘‘Kilo verdim, 17 yıl önceki yasaklı dönemi oynarken kilolu kalamazdım.’’ Çekimleri sürüyor, yine onlarla güleceğiz.

Numune Hastanesi'ni Avrupa standardına taşıyan Prof. Osman Müftüoğlu, meslektaşımız Olcay Göker Aksoy'un eşi İçişleri Müsteşarı İlyas Aksoy ile sohbetten sonra CTV'den Türker Sanal'la karşılaştık. Sanal, yeni kitabı ‘‘Türkiye'nin Hükümetleri’’ belgeselini yeni yollamıştı. Eserinde 24 Nisan 1930'da kurulan Muvakkat Encümen'den 55'inci Cumhuriyet Hükümeti'ne kadar tüm bakanlar kurulu listeleri tarihleriyle sıralanıyor. Teşekkür ederken, Sanal esprili üslubuyla, ‘‘Sağın İsmet Abisi'nden sonra solun Hikmet Abisi Meclis Başkanı oldu. Basının İsmet Abisi'ne sunulur’’ diyerek kahkahayı bastı.

Köşk'ün salonu yetmiyor. Arkada daha büyük bir salon yapılıyor. Ufuk turu benzeri salon turumuzu tamamladık. Müşerref Hekimoğlu ve Emel Aktuğ ile özlem giderdik. DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, eski milletvekili kardeşler Prof. Sait Kemal ve Naci Mimaroğlu ile sohbet ettik.

Demirel, bugün 73'ten 74'e giriyor. Doğum gününü önceden kutladık.

Yazarın Tüm Yazıları