Çekirge’ye mektup var

Burada her hafta sizlere bir şeyler anlatıyorum. En sevdiğim kısmı, benim yazdıklarımdan sonra sizin bana yazdıklarınız; yani mail’ler ve hatta mektuplar! O kadar şanslıyım ki, teknolojinin kolları her tarafı sarmışken bana mektup yazanlar var. Çok teşekkür ediyorum!

Sık sık son derece samimi, sıcacık yazılar yazıyorsunuz bana. Onların her birini saklıyorum, emin olun. Bu hafta, son zamanlarda aldığım ve beni çok mutlu eden iki mektubu yazacağım size...

Sevgili Erkan Acurol, beni çok şaşırttı. Ayvalık’ta yaşayan Erkan Bey’in mektubu, bir kutunun içinden çıktı. Kutunun içinde iki kavanoz (lezzetli mi lezzetli) kivi ve portakal reçeli vardı. Erkan Bey, reçellerinizi de en kısa zamanda dükkanlarda görmek istiyorum!

"Evet ben bir gurmeyim. Ayvalık’ta yaşıyorum ve 58 yaşındayım. Uzun yıllardır süregelen bilgi ve becerilerimi bir araya topladım. Her ne hikmetse birdenbire daha farklı şeyler yapmaya karar verdim. Küçük yaşlarımda rahmetli anneciğimin yaptığı eski tatları içeren muhteşem reçellerden kaynatmaya başladım.

Hiçbir yabancı madde katmadan, herkesin tadını özlediği ev reçelleri kaynatıyorum. İşin kaynağı annemdi. Üzerine 50 yıllık deneyimimi ekleyince, iddialı bir tat ortaya çıktı.

Güzel bir ağız tadınız olduğu için, size iki örnek sundum. Görüşlerinize ihtiyacım var. Şunu biliniz ki bütün kullanılan meyveler Ayvalık’ta bulunan en kalitelisinden yapıldı. Ayva reçelinin rengi içindeki çekirdeklerinden sağlandı. Meyve, şeker, su, karanfil, ada sakızı, tarçından başka bir şey kesinlikle kullanmadım.

Ev koşullarında eşimle birlikte günde ortalama 10 kg. civarında üretiyorum. Baharda Ayvalık’a gelirseniz bana kahvaltıya davetlisiniz."

Yakında bu köşede: I Ching

I Ching ile ilgili bir yazı yazmamı isteyen, Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden Burhaneddin Yalçın... Doğu felsefesine olan ilgisi ve derin bilgisi mektubundan anlaşılan Burhaneddin Bey’in talebini en kısa zamanda yerine getirip I Ching ile ilgili yazı yazacağım...

"Kelebek’teki yazılarınızı mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Ne yalan söyleyeyim, tüm yazılarınız bana hitap etmiyor, fakat en azından ne hakkında yazdığınıza mutlaka bakmaya çalışıyorum. Ben Chog Lifut isimli geleneksel bir kung-fu stili çalışıyorum. Doğal olarak Qi-kung/iç enerji ve kung-fu’nun teorik-felsefi arka planıyla da ilgileniyorum. Bu konularda Türkçe’de ciddi kitaplar bulmakta sıkıntı çekiyorum.

Mektubumun asıl yazılış sebebine gelirsek, Carl Gustav Jung’un ’Doğu Metinlerine Psikolojik Yaklaşım’ ve ’Eşzamanlılık’ eserlerini henüz okudum. I Ching kavramı için bir yazınızı ayırmanızı sizden rica edecektim. Köşe yazılarınızdan birisini bu konuya ayırabilirseniz beni hem sevindirmiş hem de bilgilendirmiş olacaksınız.

I Ching’in Taoist ve diğer doğu metinlerindeki anlamlandırılışını ve ne bağlamda ele alındığını şu an içinde bulunduğum şartlar itibariyle araştırabilme imkanım pek yok. Dolayısıyla size yazıyorum. Yazınızın sonunda kaynak kitap veya site isimleri verirseniz sevinirim."

KADINLIĞIN GÜCÜ

Kadın olmanın keyfine varmaya ve kadınlığınızın gücünü keşfetmeye davetlisiniz! Programda; her kadının doğal olarak taşıdığı dişi özellikleri ve güzelliğiyle tekrar bağlantıya geçmesi amaçlanıyor. Geçmişte yaşanan olaylar, aile ve toplum koşullandırması ile kendini değersiz hisseden kadın, kendisine ait olmayan inançları ve konuları ele alarak kadınlığına yeniden güvenecek. Programda şunlar konu ediliyor:

l Kadınlık enerjimizi ilk öğrendiğimiz yer annelerimiz. Annenizle ilişkiniz nasıl, ondan neler öğrendiniz

l Kadın vücutlarımızla barışık olup, kadınlığımızı sevmemek

l Erkeklerle ve karşı cinsle olan sevgi-aşk ilişkileriniz

l Çalışan bir kadın olarak her ne kadar dış görüntünüz çekici ve hoş olsa da içinizden kendinizi beğenmiyor, öyle hissetmiyor musunuz

l Dış görünüşte kadın olup içinizden erkek enerjisi ile mi hareket ediyorsunuz

l Partneriniz, kocanız veya çocuğunuzla ilgili problemler mi yaşıyorsunuz

Programda vücut farkındalığı, nefes, dans, dokunma ve tantrik meditasyonlarla sadece kadınlara özel olanı paylaşıp, kadınlığın yeni boyutlarına adım atılacak.

Program Tarihi: 8 Mayıs 2006 / Pazartesi 19:30-22:30

Toplam Ücret: 60 YTL

Eğitmen: Prana Sacher

Sorularınız ve kayıt için tel: 444 0 428

Tek operasyonla sütun gibi bacaklar

Novita-Yeni Hayat Estetik Cerrahi Merkezi’nde, Prof.Dr. Nazım Durak’ın gerçekleştirdiği yarım saatlik bir operasyonla, çarpık bacak kabusu sona eriyor. Yıllarca etek giyemeyen, pantolona mahkum olan kadınlar, göğüs silikonlarının bacaklar için geliştirilmiş şekliyle, hayal ettikleri bacaklara kavuşabiliyorlar.

Ameliyat gününün akşamında taburcu edilen hastalar, bir haftalık istirahatten sonra günlük hayatlarına dönüyor. Operasyon sonrası sadece basit analjeziklerle geçebilen minimal bir ağrı duyulacağını söyleyen Prof.Dr. Durak, "Operasyon sonrası hastalar spor gibi aktivitelerini gerçekleştirebiliyor. Her yaş grubuna da uygulanıyor" diyor.
Yazarın Tüm Yazıları