Çekirge seyahatte

Bir süredir kendimde biriktirdiğim, ama size anlatmadan edemediğim birkaç konuyu derleyip topladım efendim...

1- Ülker Kurumsal İletişim grubunun davetiyle gittiğim Amsterdam ziyaretim, Schipol Havaalanı’ndaki Meditasyon Merkezi’ni görünce daha da anlam kazandı! Uçaktan indikten sonra bavulları beklerken yanımda duran broşürleri inceledim. Ve havaalanında bir meditasyon merkezi buldum. Din, dil, ırk ayrımı yapılmadan herkesin kabul edildiği havaalanının belki de en sakin köşesine yerleştirilmiş camekan bir alandı burası. İçeride birkaç kişi vardı. Hepsi bir köşede meditasyonunu yapıyordu. İsteyen ibadetini de yapabiliyormuş. Hatta Müslümanlar için bir tuvaleti abdest almaları için ayırmışlar. Her inanca saygı duyan bu yaklaşım çok hoşuma gitti doğrusu...

2- Şu sıralar kiminle konuşsam The Secret (Sır) filmini izlemiş, ondan bahsediyor. Örneğin, Elif Dağdeviren eşiyle birlikte izlemiş ve her ikisi de çok etkilenmişler. Şimdi hayatlarına ve ilişkilerine daha farklı bir bakış açısıyla bakıyorlarmış. Bir süredir Lost, Heroes gibi içinden spiritüellik de geçen diziler pek revaçta. Bütün dünya bu tip dizi ve filmleri izliyor. Etiler’deki Ay Danışmanlık ise Film Zamanı adını verdiği günler düzenleyerek The Secret, Dokuz Kehanet, Bir Buddha, Tanrı’yla Sohbet gibi piyasada bulunması pek mümkün olmayan bu güzel filmlerin gösterimini yapıyor. Uğramakta fayda var...

Bir Buddha: Arjantin’in Buenos Aires kentinde çekilen film, çocukluk dönemlerinde yaşadıkları trajediden tamamen farklı etkilenen iki kardeşin hikayesini anlatmaktadır; biri ruhani değerleri araştıran, münzevi hayat süren biri olmuşken, diğeri sadece bilimsel doğrulara inanan bir kolej profesörüdür. Şimdi yetişkindirler, iç huzurlarını bulmak için birbirleriyle tekrar karşılaşmak zorundadırlar. Bu film, insanı kader, sevgi ve şifa gibi konularla karşı karşıya getirerek Zen felsefesinin öğrenilmesini ele almaktadır.

Tanrı’yla Sohbet: Tanrı’yla sohbet, dünya çapında milyonlarca kişinin yaşamını değiştiren Neale Donald Walsch’ın gerçek hikayesini anlatmaktadır. Neale’in yolculuğu, beklenmedik bir şekilde işini kaybetmesi ve bir araba kazasında boynunu kırması ile başlar. Bundan sonra Neale’deki değişikliklere tanıklık ederiz: Sıradan bir yaşamı varken birden bire sadece hayatta kalmaya çalışan evsiz bir serseriye dönüşür. Hayatı sürekli inip çıkan bir salıncak gibidir. Yeterli yiyecek bulabilmek, arkadaşlar edinmek ve yaşamını geri kazanmak için duygusal savaş verir. Tam her şeyin düzeldiğini düşündüğü anda birden her şey daha da kötüleşir. Tüm yaşamını başarısız hisseden Neale çok kızgındır ve Tanrı’dan yığınla sorularına acil cevap istemektedir. Sorularına yanıt alacağına inançsız olduğu halde, cevaplar gelir! Bu ruhani sohbet sonunda kitap haline gelir ve tüm dünyada 36 dile çevrilerek 7 milyon insanın yaşamını etkiler.

"Sır"rın sırrı ne?: The Secret adındaki bu etkileyici film, hayatımızda neyi istersek sahip olabileceğimizi anlatıyor. Aslında evrenin Çekim Yasası’nı psikologlar, metafizikçiler, Kuantum fizikçiler, yazarların anlatımıyla dile getiriyor. Mantığı da düşüncelerin nesneye dönüşeceği kuralı... Bunu nasıl yapacaksınız? Yaratıcı prosesin 3 aşaması var:

1- İstemek

2- Cevap

3- Kabul etmek

Aynı sevgili Nil Gün’ün Çekim Yasası kitabında anlattığı gibi hayatınızı değiştirmek için her sabah şükredin, minnettar olduğunuz şeylerin listesini yapın ve tasavvur edin. İsteğinizi şimdiki zamanı kullanarak gözünüzün önünde canlandırın ve hep sonucu düşünün. Bunu para, ilişkiniz ya da sağlığınız için uygulayabilirsiniz.

Eğer aranızda Sır’rı izleyip uygulamışlar varsa bana yazsınlar lütfen!

İNANÇLARI DEĞİŞTİREREK DÖNÜŞÜM

(İrem Orhon- Uygulama-Pratik Yöntemler)

The Secret (Sır) filmi bütün dünyayı etkiliyor. Ancak sadece niyet yeterli olmuyor, harekete de geçmek gerek. Nasıl harekete geçebileceğimizi bir seminerde görüp, deneyimleyebilirsiniz. Bunun için 31 Mart-1 Nisan günleri, cumartesi-pazar 11:00-18:00 saatleri arasında düzenlenen İnançları Değiştirmek seminerine katılmanızı öneririm. Çünkü bu Sır’rı çözecek bir seminer.

İrem Orhon bizlere vereceği bu semineri Amerika’da Onkolog Dr. Carl Simonton’dan bizzat almış. Sıkıntıya ve strese neden olan; olaylar değil, bizim onlara bakış açımızdır. Günlük yaşantımızda gösterdiğimiz reaksiyonların, içimizde gerçekleşen yıkımların, çektiğimiz acıların tek sorumlusu, bize bu hisleri yaşatan salgıların aktive olmasına neden olan inanç ve düşünce kalıplarımızdır.

Zihni doğru kullanmayı öğrenerek yönetilenden yönetene geçmek... Bu, sadece sizin elinizde! Uygulamalı olan bu seminerde, 2 ana uygulama ve arada küçük uygulamalar bulunuyor.

AY Danışmanlık&Eğitim Merkezi: Tel: (0212) 352 93 50 www.aydanismanlik.com
Yazarın Tüm Yazıları